Amikor valaki teljesen nyilvánvaló hülyeseget állít akkor arra minek kéne lenni abreakciónak?
Vagy ez is egy kis csapdácska?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amikor valaki teljesen nyilvánvaló hülyeseget állít akkor arra minek kéne lenni abreakciónak?
Jól van. Megint besétáltatok kis csapdámba
Akkor most , hogy ti magatok is tisztáztátok, hogy lényegében ugyan olyan vastag a teknő alja, és mind két rendszerben ide van bekötve a futómű, ugyan olyan anyagtechnológiával és felépítéssel, akkor miért is szar az orosz?
Hány tonna jut egy lengőkarra egy T-90M-en és mennyi egy Leopárd 2A5-ön? Mennyi egy Leo2A7-en?
Segítek kicsit, a T-90 esetén 46 tonnás súllyal számolva 3.8 tonna/lengőkar.
Leo2A5 59.5 tonnás súlyával számolva 4.25 tonna/lengőkar.
Leo2A7 70 tonnás súlyával számolva 5 tonna/lengőkar.
Akkor melyik futómű van jobban megterhelve?
És akkor most már remélem értitek, hogy a T-90 meg a T-80 miért tud fél méter magasból izomból leugratni és a Leopárd 2A5-től miért képtelen erre a német vas... De persze szerintetek az orosz futómű a szar, miközben sokkal kisebb önsúly mellet hasonlóan masszív XD
E miatt sokkal dinamikusabban mozognak terepen az orosz tankok, sokkal komolyabb erőhatásokat is fölvesznek a tereptől.
Olyan buták vagytok
Ezzel pontosan mit szerettél volna mondani? Mert annyi jött át, hogy valamit nagyon bizonyítani akarsz,
Márpedig a kettő együtt nem megy. Ha nincs semmi különbség a két felfüggesztés között, akkor T-90-ből is lehet 70 tonnásat gyártani, márpedig még a gyári adatok sem erről szólnak.
Nekem semmit nem kell bizonyítanom, ugyanis a görögök meg a svédek elég szépen leírták
Ehhez képest elég sokat számolsz az előző hsz-ben. Fordítom magyarra, mert ezt a nyelvet rajtam és rajtad kívül nem sokan értik ezen a fórumon. Amit írtam, az egy tollvonással áthúzta a te tonnáidat és számolgatásaidat és visszatértünk arra, hogy amúgy nem is kell semmit számolni, mert a görög és svéd teszt jóra értékelte az egyik T-80-ast, a másikat meg botrányosan szarra, ahol a küzdőteret is el kellett hagynia a legénységnek a feladat végrehajtása közben. (Ami probléma persze nem a felfüggesztéssel függ össze, csak a keleti technika minden kiválósága le van vezetve és a német technika minden problémája bizonyítva van ezzel a két teszttel, ahol a Leo2-t vásárolták meg.)
Nekem megfelel, ha neked megfelel.
Amit írtam, az egy tollvonással áthúzta a te tonnáidat és számolgatásaidat és visszatértünk arra, hogy amúgy nem is kell semmit számolni, mert a görög és svéd teszt jóra értékelte az egyik T-80-ast,
a másikat meg botrányosan szarra, ahol a küzdőteret is el kellett hagynia a legénységnek a feladat végrehajtása közben.
Cipruson meg török Leopárd 2-esek és görög ciprióta T-80U-k néznek farkasszemet ...
És az, hogy egy befagyott konfliktus két oldalán szembe néznek ezek a tankok, az miben ad hozzá a felfüggesztés vitájához? Félre értetted megint, amit mondtam. Nem azt állítottam, hogy senki, egyetlen ország sem tart rendszerben T-80 variánst, mert az úgy, ahogy van, lehetetlen karbantartani és üzemeltetni. Sőt, nem csak egy üzemeltetője volt a világtörténelemben!
Én csak annyit mondtam, hogy elkezdett számolni, kiderült, hogy kisebb repedések vannak a számolásából, például az ok nem bizonyítja és nem cáfolja az okozatot, majd kijelentette, hogy igazából nem is kell számolni, mert a görögök és svédek teszteltek.
És ez az ív nála nem egyszer fordul elő abban a vitában, hogy szerinte mik a német típus gyengeségei.
Éles harci helyzetben ki a pacomat érdekli , hogy milyen súlykorlátra tervezték a gépet ? A személyzetet egy dolog érdekli bírja vagy nem bírja a szürke a szántást !Ezzel pontosan mit szerettél volna mondani? Mert annyi jött át, hogy valamit nagyon bizonyítani akarsz, de megint össze nem illő részek vannak egymáshoz ragasztva.
Felületes nézőnek ez az az olvasat, hogy a német és az orosz felfüggesztés megegyezik, csak a tank súlya nem, ezért tud olyan jókat ugratni a muszka. Ez egyetlen tollvonással áthúzza LM azon spekulációját, hogy a Leo2A7 és a T-72 vagy annak a továbbvitele a T-90 nem ugyan azzal a súlykorlátozással van megtervezve.
Márpedig a kettő együtt nem megy. Ha nincs semmi különbség a két felfüggesztés között, akkor T-90-ből is lehet 70 tonnásat gyártani, márpedig még a gyári adatok sem erről szólnak.
Olyan problémákról pedig nem is beszélnék, hogy pusztán az, hogy milyen vastag lemezhez rögzítik, sem megerősíteni, sem cáfolni nem fogja, hogy a két felfüggesztés paraméterei megegyeznének. Megint idióta példával élve ugyan abba a PC házba beleraksz 8 giga memóriát és fél terra SSD-t, amibe belefér 32 giga memória és egy terra HDD, akkor te a két teljesítményt egyenlőnek szeretnéd látni, mert ugyan arra a vázra pakoltad fel és darabra ugyan annyi elem.
Milyen szarul nézett volna ki , ha NATO vagy oda igyekvő nyugati ország nem NATO tankokat vesz !Ehhez képest elég sokat számolsz az előző hsz-ben. Fordítom magyarra, mert ezt a nyelvet rajtam és rajtad kívül nem sokan értik ezen a fórumon. Amit írtam, az egy tollvonással áthúzta a te tonnáidat és számolgatásaidat és visszatértünk arra, hogy amúgy nem is kell semmit számolni, mert a görög és svéd teszt jóra értékelte az egyik T-80-ast, a másikat meg botrányosan szarra, ahol a küzdőteret is el kellett hagynia a legénységnek a feladat végrehajtása közben. (Ami probléma persze nem a felfüggesztéssel függ össze, csak a keleti technika minden kiválósága le van vezetve és a német technika minden problémája bizonyítva van ezzel a két teszttel, ahol a Leo2-t vásárolták meg.)
Nekem megfelel, ha neked megfelel.
És azért az ne legyen kérdés , hogy a kettő közül kéne választani , hogy szemtől szembe melyikbe ülök (már ha beleférek) akkor az a T80U lenne !Cipruson meg török Leopárd 2-esek és görög ciprióta T-80U-k néznek farkasszemet ...
A felfüggesztés témájába nem szólok bele, mert ahhoz nem értek.
Éles harci helyzetben ki a pacomat érdekli , hogy milyen súlykorlátra tervezték a gépet ? A személyzetet egy dolog érdekli bírja vagy nem bírja a szürke a szántást !
Két idegen ember beszélgetésében te idézted valakinek a hsz-ét, és írtál valamit, ami nem ahhoz kapcsolódik.
A szarva közt a tőgyét ! Azaz sikerült a mondóm lényegét megfognod ! Ja nem !Ezt emelném ki a második hsz-edből. Teljesen egyetértek. Két idegen ember beszélgetésében te idézted valakinek a hsz-ét, és írtál valamit, ami nem ahhoz kapcsolódik. Egyébként amit írtál, abban igazad van.
Ha egy T-72-re rápakolsz 100 tonnát, hamar rá fogsz jönni, hogy kit érdekel a súlykorlátozás harci helyzetben. A kérdésedre igen hamar megjönne a válasz.
A ciprusiak is görögök, azért kapcsolódtam be.
Nemzetre. Mármint amikor nem cipriótáknak hívjuk a sziget déli részére szorult, görög ajkú lakosságot.
És ők mely mondatokat írták bele a Fip által nagy kedvvel idézett jelentésbe? Tudnál küldeni egy olyan példányt, ahol fehérrel van az, amit a kontinentális tesztelők, pirossal az, amit a szigetlakó görögök írtak bele? (A felfüggesztésről írt részeknél külön érdekelne, hogy melyik származott az Óhazából és melyik az ókori gyarmatukról.)
Most ugye nem az a bajod, hogy a fórumon valaki hozzászólt egy beszélgetéshez?
Nemzetre. Mármint amikor nem cipriótáknak hívjuk a sziget déli részére szorult, görög ajkú lakosságot.
És ők mely mondatokat írták bele a Fip által nagy kedvvel idézett jelentésbe? Tudnál küldeni egy olyan példányt, ahol fehérrel van az, amit a kontinentális tesztelők, pirossal az, amit a szigetlakó görögök írtak bele? (A felfüggesztésről írt részeknél külön érdekelne, hogy melyik származott az Óhazából és melyik az ókori gyarmatukról.)