meglepődtem volna ha ilyet leírnak, a mi rendelésünk után még van német meg olasz rendelés amúgy, ebben az évtizedben szerintem örülnek ha kapnak egyet is...Nincs sehol, valószínű a mi rendelésünk után kapják olyan 2026 körül
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
meglepődtem volna ha ilyet leírnak, a mi rendelésünk után még van német meg olasz rendelés amúgy, ebben az évtizedben szerintem örülnek ha kapnak egyet is...Nincs sehol, valószínű a mi rendelésünk után kapják olyan 2026 körül
De az olaszok nem csak tervezik megrendelni? Vagy már meg is rendelték őket?meglepődtem volna ha ilyet leírnak, a mi rendelésünk után még van német meg olasz rendelés amúgy, ebben az évtizedben szerintem örülnek ha kapnak egyet is...
tudtommal túllépett a terv fázison már a dolog, de valami több100-as nagyságrendben volt elsőre, aztán ez 133-ra csökkent+ariete upgrade csomagDe az olaszok nem csak tervezik megrendelni? Vagy már meg is rendelték őket?
Ebből mennyit passzoltak már le az ukránoknak?Simán képesek rá. 3 milliós ország és 21 PZH -t vettek. + rendeltek 18 CAESAR -t és 8 HIMARS -ot.
Nem tudom. De látszik belőle hogy lakosság arányosan a Magyar haderő fejlesztés elég komolytalan.Ebből mennyit passzoltak már le az ukránoknak?
Határidőre 104 A7V.
Következik az a A8. 18-ra van szerződés, nem sok.
Arra számoltam, hogy a twitteres táblázat benne lesz.
Valszeg egy beszállítótól van az újságíró infója, mert nekik adta le a KNDS terveit.
Ez a táblázat lehet csak a papír alapú újságban van bent, sajnos online nem.
A darabszámot a twitteres táblázatból is törölték.
Erre gondolok:
Leopárd 2 várható projektek, újépítés.
Német Leopard 2 A7V FsPz (ez mit rövidít?) - csak az alváz újépítésű 2026-tól
Német Leopárd AX (WTF?) - kiszállítás protó 2025, széria 2028-32
Német Leopárd 2 A8 - 2025-26
Svéd Leopárd 2 A7 - szerződés adott esetben 2025-től
Norvég Leopárd 2 A7 ( választható) - (ez azóta eldőlt A8 lesz, oder?)
Olasz Leopárd 2 A7 - keretszerződés: 50db-os kezdőszett, összesen kb. 150 MBT + 75 Leopárd alváz alapú további jármű.
Cseh Leopárd 2 A7 - 58 MBT + 20 kiegeszitő jármű Leopárd alapon.
Szlovák Leopard 2 A7 - jelenleg nincs konkrét szlovák terv
Litván Leopard 2 A7 - nincs konkrét egyeztetés
Lett Leopard 2 A7 - nincs konkrét egyeztetés
Holland Leopard 2 A7 - első infó
Finn Leopard 2 A7 - átadni az RFI-nek ( WTF RFI??)
Svájc Leopard 2 A7 - nincs konkrét egyeztetés
A poén, hogy 90 óta a legkomolyabb.Nem tudom. De látszik belőle hogy lakosság arányosan a Magyar haderő fejlesztés elég komolytalan.
Inkább a magyar,a német, a norvég, a cseh és talán a szlovák, holland után.Laza 30-as évek.Nincs sehol, valószínű a mi rendelésünk után kapják olyan 2026 körül
Ebből szerződése csak a németnek meg a norvégoknak van a csehszlovàkok meg tárgyalnak.Inkább a magyar,a német, a norvég, a cseh és talán a szlovák, holland után.Laza 30-as évek.
Ilyen nincs harchelyzetben, gyorsabban töltött mint ameddig a célzás tart...Nagyjából a max tűzgyorsaság lehet Leoval. Ez gondolom szimulátor.
Remélem többet vesznek mint mi.
De az olaszok nem csak tervezik megrendelni? Vagy már meg is rendelték őket?
1-2 év aztán azért megugrik az Európai termelés is. Mondjuk pont olyan nyögvenyelősen megy mint vártam.Saját gyártó sort akarnak, így ha lesz is, a müncheni a norvég és a német (cseh) rendeléseket csinálja. A havi 2-4 megy nekik, de ha több rendelés jön gyorsitanak, mert van új csarnokuk. Is.
lehetetlen, ez a szar akkor is leodobja ( ) a tornyát ha csak a közelébe lőnek...Ukrán Leo2A6 parancsnok beszámolója - 3 találatot élt túl a tankban és senki nem sérült meg.