• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 341
113
Igen, arról beszélek én is. Ha a töltő helyére lőszert raksz, akkor azt le kell válsztani a küzdőtértől és az sok nm² vastag acél.
Szerintem nem írtam elég szemléletesen.
Ha csak az egyik oldalra rakod a személyzetet, akkor a másik oldalra nem kell folytatódnia a klasszikus küzdőtér-lőszertároló határoló lemeznek. Hiszen ott két olyan teret választana el egymástól, amelyben különben is lőszert tárolnak. Azaz a hátsó lemez csak a torony felének a szélességeben szükséges, mint a mindkét oldalon emberes toronyban. Cserébe előre felé a torony hossztengelyével párhuzamos kell meghosszabbítani ezt a leválasztó lemezt. Ez ha hosszabb is de nem feltétlenül ugyan olyan magas, mert a koncepcióban a torony jobb oldala alacsonyabb, mint a bal. A lőszernek nem kell akkora belmagasság, mint a személyzetnek.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 068
85 896
113
Szerintem nem írtam elég szemléletesen.
Ha csak az egyik oldalra rakod a személyzetet, akkor a másik oldalra nem kell folytatódnia a klasszikus küzdőtér-lőszertároló határoló lemeznek. Hiszen ott két olyan teret választana el egymástól, amelyben különben is lőszert tárolnak. Azaz a hátsó lemez csak a torony felének a szélességeben szükséges, mint a mindkét oldalon emberes toronyban. Cserébe előre felé a torony hossztengelyével párhuzamos kell meghosszabbítani ezt a leválasztó lemezt. Ez ha hosszabb is de nem feltétlenül ugyan olyan magas, mert a koncepcióban a torony jobb oldala alacsonyabb, mint a bal. A lőszernek nem kell akkora belmagasság, mint a személyzetnek.
De jól írtad le. Le kéne választani, a harckocsi küzdőterének a bal oldalát a jobbtól.

• Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 942
34 979
113
️"Hibrid" védelem Leopard2A4 tankokhoz a Roketsan és Aselsantól

A török fegyveres erők leltárában a csatatéren bizonyítottak: a Roketsan páncélmodulja és az Aselsan Pulat aktív védelmi rendszere
Az optimális súlyával ez a megoldás kiváló védelmet nyújt minden modern páncéltörő (ATGM) fenyegetés ellen

Oi203aB.png

2Vp12Mr.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A páncélmodul izraeli,az APS meg ukrán liszensz......Echte türkisch

• Tetszik
Reactions: Pogány and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 434
61 396
113
️"Hibrid" védelem Leopard2A4 tankokhoz a Roketsan és Aselsantól

A török fegyveres erők leltárában a csatatéren bizonyítottak: a Roketsan páncélmodulja és az Aselsan Pulat aktív védelmi rendszere
Az optimális súlyával ez a megoldás kiváló védelmet nyújt minden modern páncéltörő (ATGM) fenyegetés ellen

Oi203aB.png

2Vp12Mr.png

Szovjet/ukrán zaszlon APS van rajta ahogyan nézem.

Igen. jó megfigyelés. Érdekelne amúgy, hogy a zaszlon APS mennyire hatékony. Lehet majd egyszer ez is kiderül.

• Tetszik
Reactions: endre and Pogány

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 617
44 245
113

00:59:51 Michael Raab

Igen, ezért kérdezem. Oké király. Köszönöm. Aztán a második kérdésem
és mint már készen vagyok, miért nem minősül a Párduc a Leopard 3-nak?

01:00:06 Armin Papperger

Mert rossz a neve. Mint tudod, igen. Pontosan ez a lényeg. Sajnálom, hogy ezt mondom.

01:00:17 Michael Raab

Rendben, de technológiai szempontból átnevezhetsz, átnevezhetsz, bármit. Így
technológiailag van valami akadály?

01:00:26 Armin Papperger

Nem. Ez egy fantasztikus termék, és azt is elmondhatom, nem titok, mert az lesz
hamarosan az újságokban. Most aláírtuk a németországi K+F programokat, szintén a
130, és a 130-as lőszerhez. Tehát ez egy technológiai mérföldkő, amellyel a Párduc rendelkezik
belül is. De erre gondolok. Megvan a Párduc, a Párduc egy médium, középes
tank, és személy szerint úgy gondolom, hogy Németországban is lesz döntés.
Mert a
Fő szárazföldi harcrendszer (MGCS), 2040-ig, '45-ig kell, ami közöttünk van. úgy hívom
A Leopard 3-at azonban a német kormány talán Leopard 2+-nak fogja hívni, vagy ahogy én hívom
azt, a Leopard 3-at. És azt hiszem, hogy sok technológia, ami a Pantherben megtalálható, az lesz
a Leopard 3-ban is megvalósítva.

• Tetszik
Reactions: Kávé

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Leo2 lövegének irányzása - ember nem is gondolná hogy mennyi minden adatot kell tudni és beütni egy pontos találathoz...

ugyan ezeket az adatokat kell bevinni a mi 72 eseink tűzvezető számítógépébe is. amikor írtam akkor kaptam hideget meleget hogy mit írok ilyen elavúlt teknológiáról és nem releváns. meg a meteorologiai adatok kapcsán ment az értetlenkedés hogy hogyan meg miért stb. amikor írtam hogy a meteorológiai adatok sok esetben nem az adott helyen a tank közvetlen környezetében lényeges hanem a röppálya szakaszán akkor megkaptam hogy baromság. most a video megerősíti. ezzel nem az írom hogy a 72 eseink tűzvezető rendszere megfelelne a mai kor kihívásainak pláne hogy a4 ről van szó de korántsem akkora szr mint sokan gondolják.

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 921
7 301
113
A rendszernek semmi köze a Zaslonhoz, csak egymáshoz hasonlóan működik. Az Akkor-t gyártó Aselsannak nincs szüksége licencre vagy TOT-ra egy olyan rendszer létrehozásához, mint a Pulat. Ki mondta neked, hogy a páncéllemez izraeli eredetű, Mbombe mérnökök?

• Tetszik
Reactions: antigonosz

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 942
34 979
113
A rendszernek semmi köze a Zaslonhoz, csak egymáshoz hasonlóan működik. Az Akkor-t gyártó Aselsannak nincs szüksége licencre vagy TOT-ra egy olyan rendszer létrehozásához, mint a Pulat. Ki mondta neked, hogy a páncéllemez izraeli eredetű, Mbombe mérnökök?
Nézz utána.Az egész M60T uphrade csomag a zsidóktól lett véve

• Tetszik
Reactions: Pogány

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 921
7 301
113
Nézz utána.Az egész M60T uphrade csomag a zsidóktól lett véve
Az M60 frissítési projekt ellentételezésében nincs páncéltechnológia, és még ha igen, senki sem használja a 2000-es évek elején kifejlesztett megoldásokat, a 30 évvel ezelőtti technológiáról való beszélgetés pontosan az, amit Dél-Afrika beszél, valószínűleg azért, mert iparuk kihalásra van ítélve.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: Giskard and Negan

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 068
85 896
113
ugyan ezeket az adatokat kell bevinni a mi 72 eseink tűzvezető számítógépébe is. amikor írtam akkor kaptam hideget meleget hogy mit írok ilyen elavúlt teknológiáról és nem releváns. meg a meteorologiai adatok kapcsán ment az értetlenkedés hogy hogyan meg miért stb. amikor írtam hogy a meteorológiai adatok sok esetben nem az adott helyen a tank közvetlen környezetében lényeges hanem a röppálya szakaszán akkor megkaptam hogy baromság. most a video megerősíti. ezzel nem az írom hogy a 72 eseink tűzvezető rendszere megfelelne a mai kor kihívásainak pláne hogy a4 ről van szó de korántsem akkora szr mint sokan gondolják.
Nincs neki tűzvezető számítógépe (az a T-80 család). Ezentúl, hogy viszel be a T-72-be horizontális szölgeltérést (meg van dőlva a harckocsi jobbra vagy balra, mert nem vízszintes talajon áll)? Nem véletlen beszélt arról a tükörről ami nem mellesleg hiányzik a T-72-ről. Azt se felejtsd el, hogy amíg a T-72- mindent manuálisan neked kell beállítani, addig a Leopardban szelen kívül mindent automatikusan állított magának a rendszer (a szelet is csak azért nem, mert levették a szélmérőt).

Látom nem sikerült megérteni ezt a szélmérős dolgot. Azért vették le, mert szélvédett helyen állt a harckocsi, így soha nem mutatott értéket. Ha kiáll a mezőre, akkor mutatott vona szélerőt és eszükbe nem jutott volna levenni a szenzort.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Aladeen

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Nincs neki tűzvezető számítógépe (az a T-80 család). Ezentúl, hogy viszel be a T-72-be horizontális szölgeltérést (meg van dőlva a harckocsi jobbra vagy balra, mert nem vízszintes talajon áll)? Nem véletlen beszélt arról a tükörről ami nem mellesleg hiányzik a T-72-ről. Azt se felejtsd el, hogy amíg a T-72- mindent manuálisan neked kell beállítani, addig a Leopardban szelen kívül mindent automatikusan állított magának a rendszer (a szelet is csak azért nem, mert levették a szélmérőt).

Látom nem sikerült megérteni ezt a szélmérős dolgot. Azért vették le, mert szélvédett helyen állt a harckocsi, így soha nem mutatott értéket. Ha kiáll a mezőre, akkor mutatott vona szélerőt és eszükbe nem jutott volna levenni a szenzort.
hogy ne tudná a dölésszöget??? értsd meg végre a mi 72 eseinkbe nem az eredeti tűzvezető rendszer van. de ezt belső felvételek alapján is láthatod.