1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lockheed Martin F-35 Lightning II

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem is írtam,hogy láthatatlan hanem azt írtam,hogy a sugárzás egy részét elnyelik szemben a tiszta fémmel ami kb semennyit nem nyel el.
   
  fip7 likes this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem. Te csak hinni szeretnéd. Te komolyan azt hiszed, hogy az az egy elem ki van cserélve és kész a stealth gép? Akkor nosza, kompozit függőleges vezérsíkot az F-15/16-nak és kész a stealth gép. Ja, nem...

  1. Az F-117 full stealthben kb. 0,001-0,0025 m2 között van X sávban. Kb. ezen a tartományon belül vagy kicsit fentebb tol mondjuk a vezérsík csere kompozitra, de úgy, hogy az is festve van. Az alapforma adja a döntő csökkentést, kis difi viszont kb. 3-4 km-ert is hozzáadat az érzékelési távolsághoz. Ezen múlik az élet.
  2. Na, akkor egy 1m2 nagyságrendben levő gépnél szerinted ez faktor...? Szerinted számít? Nem, nem múlik rajta semmi.
  Mi az 1. és 2. közötti difi? Az, hogy az F-117 alapforma megvan. Ez akkor okoz érzékelhető difit, ha eleve rohadt kevés az RCS. Ennyire egyszerű dolgot nem vagy képes megérteni. De ehhez kell a stealth alapforma.

  Tényleg ilyen nehéz? Bocs, de kezd megint lerepülni a gépszíj. Vagy akkor csak érzékeltetés miatt számok...?
  De persze én vagyok a hülye, hogy elvárom azt, hogy értelemmel kommenteljük és stílusom is csak nekem lehet.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az amik annyira lényegesnek találták a vezérsík cserét hogy meglépték pedig korlátozta a manőverezőképességet.Ez sokmindent elmond és nem téged igazol.Az alapforma RCS amit te vagy bárki más számol max összehasonlításra jó de másra nem hisz csak formát vizsgál semmi mást márpedig ennél milliószor összetettebb a dolog.Ha nem hiszed nézd csak meg,hogy melyik gépnek nyilvános az RCS-je pontosan.Ha jól emlékszem akkor talán a B-25-nek...
   
  fip7 likes this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kb. az ilyen kommentek után érzem azt, hogy írok és a francnak cikket, könyvet meg számolhatok és mutatok be dolgokat. Minek...? Hogy semmit se értsél meg.
  Nekem ehhez bocs, de nincs erőm. Legyen, felőlem olyan hülyeségekben hiszel, amiben jól esik.
  Én erre nem pazarlom erőmet erőmet és asszem rád sem. Felesleges. 10 év alatt semmit sem sikerült megtanítanom neked úgy érzem. Semmit.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mit?Azt,hogy nagy mellénnyel RCS értékekkel dobálózol sőt számolsz és érvelsz úgy,hogy kb ez a világ legjobban őrzött hadititka?Már ne haragudj de ezt valóban nem értem!Azt kellene megérteni,hogy neked vagy nekem annyira felszínes az ismeretünk az RCS-ről hogy az valami elképzelhetetlen!De te ennek ellenere veszed a bátorságot és adatokkal érvelsz...
   
  pöcshuszár likes this.
 6. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Csak sejtem, hogy kivel vitázol! :D:D:D
   
 7. rudi

  rudi Well-Known Member

  Jól halad a Törökök kiszervezése az F35 programból.
  Azt írják, szép csendben már több mint egy éve dolgoznak a projekten.
  Az 1000 különféle Török eredetű alkatrészből mindössze 12 maradt aminek még keresik az új beszállítóját.
  A határidő: 2020 Március.
   
  fedett_mókus, Python, fip7 and 4 others like this.
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  És akkor még egy kis adalék a kompozit vs alu lopakodó témában...

  If only conventional metallic structural materials like aluminum, steel, and titanium were employed in the design, the structures experts predicted the resultant design would weigh so much that there would be no practical use for the aircraft. Therefore, the extensive use of composites required in the design was considered a major risk. The B-2 program constructed a risk closure plan for the composites as part of the FSED risk reduction phase of the program and set September 1983 as the wing material decision date (WMDD). The team of the best talent in composites from Northrop, Boeing, Vought, and the Air Force, to be led by Boeing, was assembled at the development center in Seattle, Washington. The team met in December 1981 and developed criteria for success for design allowables, manufacturing, tooling (tool life), producability (repeatability and cost basis data), and supportability. The team built three 50 foot long wing sections representative of the outboard wing panels. They also built several wing box sections of the outboard wing. These pieces were extensively tested and inspected. Teardown of every tested piece was accomplished and results
  were analyzed against the pre-test predictions and against the criteria. The team also initiated an aluminum wing design of the air vehicle made of conventional metals. This design was to compare the weight, cost, schedule, risk, and manufacturing approach to the composite design. It was a risk mitigation strategy in the event the composite design was not successful. The team met in September 1983 to review the work and results of the tests, inspections, and analysis; they declared the risk closed and the composite approach as viable, thus establishing it as the B-2 program baseline.

  [​IMG]
  B-2 Systems Engineering Case Study

  ... lényeg hogy gyártottak kompozit és alu kisérleti B-2 szárnyelemet is (83-ban még nem tudták hogy sikerül-e ekkora méretű kompozit előállítása), de alapvetően nem a lopakodó képesség, hanem a súly miatt volt fontos a kompozit. Alu szárny esetén a harci teher értékelhetetlen méretűre csökkent volna.
   
  Python, Rotten878, fishbed and 3 others like this.
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  F-35 demo nem szokványos helyről nézve.
   
  fishbed, Pocok75 and emel like this.
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Blue Flag, Israel 2019.
  [​IMG]
   
 17. misinator

  misinator Well-Known Member

  Úgy áll ott a négy várakozó F-35-ös, mint télen varjak a mezőn.:)
   
  Rotten878 likes this.
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 20. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

Ezen oldal megosztása