Lockheed Martin F-35 Lightning II

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 068
3 308
113
molnibalage:"...Tehát úgy élből kijelenteni azt, hogy a civil jobb, az nem igaz..."

Ezt hol is írtam? Mert én nem találom.

misinator:"...Ma mire letesztelnek egy rendszert, több generációval ÚJABB eszközök születnek..."

Ne forgasd ki a szavaimat.

 

Ahhoz képest, hogy a sárkány kifejlesztése nem probléma, az Yf-22-t teljesen áttervezték...

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy elfuserálták, csak - másokkal ellentétben - vették a fáradságot a tapasztalatok birtokában az áttervezésre.

 

duckdodgers: Ki emleget PC-t? Hol olvastál tőlem ilyen szót?

misinator"...akkor hol járt a civil társadalom pl. kommunikációban és hol, mikor használhatóan rendszerbe állt – S ITT NEM A KÜTYÜ A LÉNYEG, hanem a társadalmi impulzusok/változások..."

Szövegértés uraim, szövegértés.

Annyi a történet, hogy én eltérő sebességű társadalmi kontra technikai folyamatokról írtam példákkal. Ti meg már bocs', de szakbarbár módon nekiestek a  - legyen nektek örömötök: rossz - példáknak.

Amúgy Ti olvastátok egyáltalán azt a könyvet?

 
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 143
463
83
"Ha megnézzük, hogy  – tisztában lévén azzal, hogy pl. a processzoraiknak azért másabb követelményeket is kell teljesíteniük, mint a polgári életben – hogy a harci gépekbe fejlesztett elektronikák hol tartanak, lassan több generációs lemaradásban vannak az első jöttment okosmobilokhoz képest."

Rendben tévedtem nem PC hanem okosmobil...

A társadalmi változásokkal kapcsolatban : olyan országokat hozol példának amik több szempontból sem relevánsak.  Egyrészt eddig diktatúrában éltek, másrészt a folyamatokat külsőleg gerjesztették. És  Észak-Koreával mi van? Mert ott kb nulla a társadalmi változás... Értem én hogy a technikai fejlődésnek köszönhetően minden folyamat gyorsul, de nem mindenhol egyformán gyorsul és ráadásul kiszámtíhatatlan is, ezért nem számolhatsz vele.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 656
6
38
okostelefon...piszkosul remélem nem fognak úgy fejleszteni, és gyártani hasi elektronikát...

akkor már jobb ha a mezei baka fejbelövi magát...

 
 

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
14 371
18 002
113
Még  egy kis találgatás az F-35 teljesítményadatainak változásáról:

 

http://www.flightglobal.com/news/articles/reduced-f-35-performance-specifications-may-have-significant-operational-impact-381683/

 
 

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
"lassan több generációs lemaradásban vannak az első jöttment okosmobilokhoz képest.”
Ez így túlzás. Ráadásul addig örüljünk, amíg nem onnan veszik a példákat. Gondoljunk bele, ha pl egy fegyverrendszeren akkora, bug-os, összetákolt, gány Istenverés futna, mint a telómon az Android. A műszakiak meg tolnák a főzött ROM-ot az F35-re...
Isten ments! :DDDD
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
30 186
35 204
113
46785 said:
molnibalage:”…Tehát úgy élből kijelenteni azt, hogy a civil jobb, az nem igaz…”

 

Ezt hol is írtam? Mert én nem találom.

misinator:”…Ma mire letesztelnek egy rendszert, több generációval ÚJABB eszközök születnek…”

Ne forgasd ki a szavaimat.

 

Ahhoz képest, hogy a sárkány kifejlesztése nem probléma, az Yf-22-t teljesen áttervezték…

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy elfuserálták, csak – másokkal ellentétben – vették a fáradságot a tapasztalatok birtokában az áttervezésre.

 

duckdodgers: Ki emleget PC-t? Hol olvastál tőlem ilyen szót?

misinator”…akkor hol járt a civil társadalom pl. kommunikációban és hol, mikor használhatóan rendszerbe állt – S ITT NEM A KÜTYÜ A LÉNYEG, hanem a társadalmi impulzusok/változások…”

Szövegértés uraim, szövegértés.

Annyi a történet, hogy én eltérő sebességű társadalmi kontra technikai folyamatokról írtam példákkal. Ti meg már bocs’, de szakbarbár módon nekiestek a – legyen nektek örömötök: rossz – példáknak.

Amúgy Ti olvastátok egyáltalán azt a könyvet?

 

Ez sem igaz. Lehet, hogy a civil életben újgenerációs valami, de ha katonaiban beépítésekor az  a csúcs, akkor a "kinemszarjale", hogy mi van a civil szférában asztali gépen.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
30 186
35 204
113

Még mindig az van, nincs odaírva hogy milyen terhelés, sebesség és magasság mellet van 5G tartós túlterhelésre korlátozva. Mert az F-16C is megrántható AG konfiggel 5.5 G felett, csak nem szeretig, a CAT III limit tudtommal 5.5 G. Tehát az F-35 szinte semmivel sem rosszabb, ha AG knofigról van szó.

A gyorsulás értékénel nem tudni a magasságot sem a tömeget... Viszonyításképpen, 30 ezer láb magasságban az F-16C F100-PW-229-cel, AA konfigban (4 rakéta) attól függően, hogy mekkora belső készlettel (teljes tömeggel) számol az ember 35, illetve 60 sec alatt gyorsul fel M0.8-ról M1.2 tájára. A 35 sec az 20'000, a 45 sec az 32'000 font teljes tömegre vonatkozik. F110-GE-129 hajtóművel 30-50 sec a fenti paraméterekkel.

Itt érhető el az F-16CJ gépről a doksi.

http://publicintelligence.net/hellenic-air-force-f-16cd-flight-manuals/

(Ha valakit érdekel, az F-14A-ra is megvan az eredeti NATPS flight manual performance charts)
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
2 875
958
113
"“lassan több generációs lemaradásban vannak az első jöttment okosmobilokhoz képest.”

Ez így túlzás."

 

Igaziból nem túlzás de tökéletesen mutatja mennyire fogalma sincs misinatornak erről.  Mert miben, mire?

Ott a curiosity, 2011ben indult, mostmár vadul rohangál a Marson. Processzora egy direkt erre a feladatra fejlesztett/optimalizált 200mhzs! IBM power ami amelett, hogy sokkal többet fogyaszt mint egy pl apple féle A5X még sokkal lassabb is annál.

Ellenben túlélte a Marson való landolást (fogalmam sincs hány G), jól müködik extrem hőmérsékleti, a plutoniumtól, mars légkörének hiányából... fakadó extrem sugárzású körülményeket.

Szóval mire. Amire kell arra az ott a Curiosityben lévő proci a csúcs. Mobilba meg az A6. És nem hinném, hogy ami az F35ben van az az adott feladatra ne a csúcsot képviselné. Ráadásul alá F-22 könnyen bövíthető cserélhető. Tehát 10év múlva ha kevés lesz kiveszik cserélik oszt annyi, nem az van már mint rég.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 656
6
38
japán tilalom.

 

Asszem újabb izraeli-japán kulturális kapcsolat.  Egy önirónikus mondás szerint ha egy izraelita hülye, akkor nagyon.  Japán politikusok detto...
 

Nightstalker

Member
2010. június 9.
58
0
6
"A közel-keleti állam erősen defenzív indokokkal fegyverkezik, a fő ellenség, Irán ellen biztosan bevetné az ötödik generációs típust."

...offenzív...?
 

Terminator

Well-Known Member
2010. április 19.
14 371
18 002
113
Hülye japánok. Mégis mit hittek, mire fognak használni egy harci gépet? Előbb-utóbb Amerika is be fogja vetni a gépeket.

Megint megkérdezem, mert senki nem válaszolt: tudjuk hogy milyen alkatrészeket gyártanak a japánok az F-35-be? Mit kell kicserélni, mekkora probléma ez?

 
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 143
463
83
Szerintem is offenzív lenne a helyes...  A japánoknak nem a defenzív fegyverkezés a gond hanem a támadó. És amúgy teljesen jogos az aggodalmuk , mivel Izrael nagy valószínűség szerint "megelőző csapásokra" használná a gépeket, amiknek nincs igazán legitim alapja.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
848
744
93
http://www.asiaone.com/News/AsiaOne%2BNews/Asia/Story/A1Story20121109-382436.html

Engem is érdekelt, de ennyit találtam csak. A cikk második oldalán a szárnyakat, a gép farok részét és repülési adatokat feldolgozó rendszerről írnak. De említenek 40%-ot a hazai cégek részvételében, így gyanítom a japán változatról van szó.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
2 875
958
113
dd: Haditechnika exportját tiltja az alkotmányuk, nincs benne semmi "offenziv". Ilyen alapon meg aztán USnek, Briteknek... se adhatnak. De ha áthuznák és beleírnák, hogy akik lehet offenziven használják akkor is kihuzhatják a fél világot, USt is.

 

Kicsit még eröltetik, azt kibasszák őket mint macskát szarni.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
30 186
35 204
113
Lássuk csak.

1. Izrael évtizedes távlatban kijelentette, hogy kell F-35.

2. Volt szarakodás amiatt, hogy a jenki nem akara megosztani a szoftverek forráskódját. Ezek után megállapodtak, hogy a jenki integrálja az izraeli rendszereket.

3. Erre 10+ év után esik le a 2. ponttól függetlenül, hogy az IAF nem is kaphatja meg, mert az egyik alvállalkozó (!!!) lehetetlenné teszi...? Egyáltalán egy alvállalkozó mit pofázik bele...? Kismillió japán termék lehet, ami kapcsolódik a fegyvergyártáshoz. Ennyi erővel számítógépet se adjanak el, mert azon meg fegyvert lehet tervezni...

Kizárt, hogy ennyire ne gondolták volna végig, ennyire hülyék nem lehetnek egy több száz milliárd dolláros programban. Ha igen, akkor vascső...
 

jancsiga

Member
2010. május 3.
51
0
6
Remélem nem fogjàk tudni kivàltani a Japàn alkatrészeket és megszivja Izraél mint a torkos Borz Nem kap egyetlen egy gépet sem Nagyon remélem :D :D És ezt öszintén mondom
 

jancsiga

Member
2010. május 3.
51
0
6
Molni A 2 es ponthoz anyi hozàfuzni valom van hogy ugyan ez van az USÀval is Neki is véto joga van ha egy fegyverben csak egyetlen egy Amerikai csavar is van Tudtomal Jo pàr példa volt ijen esetre mikor valameik gyàrto pl EUs nem adhatot el valameik 3 . félnek fegyvert mert pl amerikai szàmitogép volt benne Pl
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
30 186
35 204
113
46946 said:
Molni A 2 es ponthoz anyi hozàfuzni valom van hogy ugyan ez van az USÀval is Neki is véto joga van ha egy fegyverben csak egyetlen egy Amerikai csavar is van Tudtomal Jo pàr példa volt ijen esetre mikor valameik gyàrto pl EUs nem adhatot el valameik 3 . félnek fegyvert mert pl amerikai szàmitogép volt benne Pl

Az egyetlen csavar nem erős túlzás? Azért egy számítógép kicsit durvább, mint "egyetlen csavar".

Továbbra sem értem, hogy ha tudták, hogy Japán beszállító és ismerik a japán törvényeket, akkor ezt miért nem látták előre...? Én úgy érzem, hogy a szokásos politikai ereszelhajam megy, hogy csakazértis rúgjanak még bele az F-35-be...

Az F-35 körüli spipízoás már régen túlment a józan ész határain, lásd Kanada...