M16 / M4 / AR-15 variánsok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 824
2 548
113
7-1399090954_660x0.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 821
77 982
113
Tudja valaki,hogy milyen szubszonikus lőszer van rendszeresítve az M4-hez az amiknak?
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 849
4 132
113
Ja tényleg! Persze túl messzemenő következtetéseket egy-egy hasonló videóból nem érdemes levonni (dehogynem! :D):
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 607
113
Attól még összelegózhatod a fegyveredet, ha megveszed külön a részeit és a hatályos törvényekbe is belefér (persze akkoris ha nem fér bele, csak akkor psssszt róla). A csata hevében nem sokan fogják cserélgetni a fegyvereik csöveit, hogy lőszert váltsanak, egy AR-15 meg nem akkora pénz, hogy ne tudj belőle kettőt venni, ha épp olyan területre mész ahol jobb lesz az ellátás a másik lőszerből.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 793
30 607
113
Autómatásított legális félautómata AR-15
Amúgy a megfelelő fogással a spéci kiegészítő nélkül is megcsinálható akár AK-vak vagy AR-15-tel meg a többi félautómata karabéllyal, csak így sokkal könnyebb.
 
 • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2017/01/04/ukrajnaban-gyartjak-majd-az-amerikai-m16-os-fegyvereket/
"Az Ukroboronprom állami hadiipari vállalat amerikai tervezésű fegyvereket gyárt majd a NATO szabványoknak megfelelően.
Az ukrán állami cég leányvállalata az Ukroboronservice az amerikai Aeroscraft vállalattal közösen M16 gépkarabélyt gyárt majd Ukrajnában.
„Az első fegyver, amit Ukrajnában fognak gyártani az M16 gépkarabély WAC47 változata” – nyilatkozta Szerhij Mikitjuk, az Ukroboronservice vezetője. A fegyver a vietnami háború idején vált az USA rendszeresített gépkarabélyává."
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 525
55 867
113
Az Izraeli Tavort is gyártják Ukrajnában. A mellé minek az M-16? :-O
 
T

Törölt tag 1586

Guest
AR-15 (és klónjai) direkt gázelvétel működése.
Sxerintem elég jó kis videó....
külön tetszik hogy végre látom hogy működik az elakadt zár noszogató pöcök. (remélem elég szakszerű megfogalmazás volt )
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 821
77 982
113
AR-15 (és klónjai) direkt gázelvétel működése.
Sxerintem elég jó kis videó....
külön tetszik hogy végre látom hogy működik az elakadt zár noszogató pöcök. (remélem elég szakszerű megfogalmazás volt )
Igen szakszerű voltál. :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 821
77 982
113
Annál is inkább mert nem a zárat hanem zárkeretet tolod vele a helyére.