Magyar Néphadsereg

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
255
1 183
93
Újdörögd, a romváros közelében, az úgynevezett pszikai öv előtti rész volt ez egykoron. Magam is részt vettem egy ilyen rohamban 88 májusában. Belül ég a napalm és mindenhol füst van. Robbantások, ami napalmrobbantás szintén. Hatalmas hanghatás, tűzoszlopok, ami szinte 5-7 emelet magas, közben a légnyomás kissé mellbe vág, a robbanásokkor. Van ott egy föld alatti labirintus, ha még megvan. Ott kell átmenni, miközben a hangszórókból bömböl mindenféle sikoly, lövések, robbanások, meg hasonlók. Ezen a kerítésen behatolva gázálarc és vv ruha fel.
Közben lőni az ellenségre...
A pályán több drótkötél híd is volt, ahol át kellett menni. Ez 3 drótkötél, kissé összekötve, alul egy kötél, ( vietnami híd ) amin menni kell, vv ruhában, gázálarcban...
Közben lőni, harcolni, stb...
Ja, az egykori katonákat leszólók, csinálják meg, aztán kész. A fotó nem adja vissza a valós képet.
Mondjuk én valamivel később voltam sorállományú, felderítőként viszonylag sokat voltunk terepen, de én nem emlékszem erre, hogy a nyakba kellett volna kötni vv ruhát. Egyáltalán mihez volt fogatva ? Tártáska szíja, meg a szimat szatyor gurtnija volt az emberen keresztbe, ezekhez szerintem problémás lett volna a vv ruhát fogatni. Nem is nagyon rémlik, hogy a vv ruhát cibáltuk volna magunkkal. Egy ideig a vv papucs a szimat aljához volt kötözve, de később ez is elmaradt. Lehet, hogy egyedi eset volt ez nálunk ( renitens alakulat ... :) ), így ezért érdekelne ez a viselési mód.

• Tetszik
Reactions: ZeiG

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 563
20 317
113
Mondjuk én valamivel később voltam sorállományú, felderítőként viszonylag sokat voltunk terepen, de én nem emlékszem erre, hogy a nyakba kellett volna kötni vv ruhát. Egyáltalán mihez volt fogatva ? Tártáska szíja, meg a szimat szatyor gurtnija volt az emberen keresztbe, ezekhez szerintem problémás lett volna a vv ruhát fogatni. Nem is nagyon rémlik, hogy a vv ruhát cibáltuk volna magunkkal. Egy ideig a vv papucs a szimat aljához volt kötözve, de később ez is elmaradt. Lehet, hogy egyedi eset volt ez nálunk ( renitens alakulat ... :) ), így ezért érdekelne ez a viselési mód.

A vv ruha már nekünk is volt kétféle. ( 1987-88 ) A fotón látható cucc a régi. A ruha össze volt csavarva, két kis szalaggal átkötve, ami a ruha része volt. Ez volt a vállon átvetve hordva, ami úgy néz ki, mintha a nyakba lett volna. De nem a nyak tartotta, hanem a vállak.
Az új ruha, már oldalt viselős volt, de néhány embernek volt, nem is tudom miért is. Tele volt vele a raktár, de nem osztották ki, hogy az háborúra kell. Ahogy egyébként minden más is, ruha, felszerelés, stb., új került volna kiosztásra, elméletileg.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
255
1 183
93
Mi ilyen lazán nyomtuk :
281szakasz_tn.jpg

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 900
29 906
113
Mi a főiskolán Csobánka mellett nyomtuk a hegyi kiképzést, ma "MH SZHTP Csobánkai Harcászati Gyakorlótér"-ként ismert, nem messze az "Egri vár másolatától". Volt ott is minden, Vietnámi híd, drótkötél pálya, alagútrendszer, T-55 harckocsira hátulról gránátdobás fedezékből, műszaki akadálypálya, stb.
A főiskolai terepversenyeket is itt rendezték
1633625661-3AcoVZb8k_md.jpg

.