Nem magyar történelem de itt találták nálunk. 3000 éves
Sajnos nem tudom megnyitni a linket. Mi található itt?Nem csak magyar, de ide kívánkozik egy másik topikban zajló polémia okán.
(szerintem)
![]()
Derült égből rendszerváltás? 1989 szövevényes előzményei
Senki nem számított rá Kelet-Európában, főként a kommunisták nem, mégis gyorsan lezajlott. Bele volt kódolva a gazdaságba? Romsics Ignác világította meg az okait.foter.ro
Végigveszi a rendszervàltó folyamatokat több orszàgban is....Sajnos nem tudom megnyitni a linket. Mi található itt?
https://www.libri.hu/konyv/sebes_gabor.nagy-imre-mitosz.htmlNa most ez ha igaz is, akkor is lényegtelen részlet. Fő hogy ne emlékezzünk '56-ról úgy ahogy az méltó lenne.
Mivel a forradalmi kormányban is hatalmas nézeteltérések voltak, így nehéz lett volna. Pedig végighaknizta nyugatot, hogy önérdekből, vagy a magyar ügy érdekében, hát az sokaknál kérdés.Tisztelet a hősöknek.
Az a gond, hogy Kossuth nem hozott létre az illegalitásba vonult, szökevény katonatisztekből, meg civil értelmiségiekből egy ellenálló magyar kormányt londonban, vagy párizsban, hogy amint lehetőség nyílik, léphessenek. A magyaroknak óriási respektjük volt 1848 után, és a nyugati támogatás is meg lett volna, hacsak nem történik kiegyezés.. Amúgy a kiegyezés után történt a legnagyobb mulasztás. Nem volt nyugaton önálló magyar érdekképviselet, sem Kossuth féle illegális kormány, ami tarthatta volna a frontot, és nem vették volna le rolunk a kezüket nyugaton... Ugyanis ez történt, kollektíve lemondtak rólunk. És persze ebbe a vákumba érkeztek meg a környező népek képviselői, akik területrabló céljaiknak megfelelően hazudoztak össze-vissza mindent rólunk a magyarokról.. Csakhogy ellenérv, vagy más magyar hang nem volt, hiszen nem voltunk ott.. Ez is az egyik oka trianonnak, azon kívül, hogy vesztes oldalon voltunk egy széteső birodalom gyengébbik és gyűlölt részei..
Folytatás.Nem magyar történelem de itt találták nálunk. 3000 éves
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..