Amikor besokalltam az (egyik) egyetemből, amikor egy olyan faszi oktatott ki adatbázisokból, aki soha egy retkes napot nem dolgozott az iparban, és olyan a gyakorlatnak, és a korszerű publikációknak is ellentmondó hülyeségeket követelt meg, amire miután felhívtam a figyelmét, személyeskedni kezdett, az öltözetemet gúnyolta pl (mert kalapot hordok időnként). És ezért fizethettem. És a diákok közt (esti) sokan tudták ugyanezt, de fel nem emelték volna a szavuk. Inkább csinálták a hülyeséget. Mindeközben volt, hogy beugrottam másik oktatót helyettesíteni amikor beteg volt. (Olyan órát amit papíron én is hallgattam. Ő amúgy az iparból jött, kollégák voltunk a multinál ahol melóztam.)
Aztán ott vannak a szívatógépek, akik lehetetlen dolgokat kérnek számon (és nem a rinyagép hallgatók szerint, hogy nem lehet megtanulni, hanem pl. egyszerűen a számonkérés ideje alatt nem lehet olyan sokat írni, mint amit kérnek). Aztán a pedagógia képzetlensége az előadóknak, és a rossz előadási módszereik még külön téma.
Orbánék ha jót akarnának a felsőoktatásnak, akkor teljesen felszámolnák a mostani gárdát, és nulláról újraépítenék sok sok sok pénzzel az iparban is tapasztalattal rendelkező emberekkel, és az iparral szorosabb együttműködésben működtetnék az intézményeket. Nem nem a "márkázott" tantermek, formájában, ami most megy... A mostani egyetemi oktatók max 20%-a alkalmas a munkájára.