M
molnibalage
Guest
Értem. És holnapra villanyszerelő lesz az ember úgy, hogy sosem csinálta?Villanyszerelő napidíja meg 50 ezer körül.. tessék váltani, ha kevés a lóvé.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Értem. És holnapra villanyszerelő lesz az ember úgy, hogy sosem csinálta?Villanyszerelő napidíja meg 50 ezer körül.. tessék váltani, ha kevés a lóvé.
Ahol tömegek jelentkeznek a fővárosban havi 160 nettóért szallagmunkára.
persze hogy..Értem. És holnapra villanyszerelő lesz az ember úgy, hogy sosem csinálta?
Azért ahhoz kell önmarketing, talpraesettség, megfelelő kommunikációs skillek. Nem mindenki tudna érvényelsülni ott se feltétlen.Villanyszerelő napidíja meg 50 ezer körül.. tessék váltani, ha kevés a lóvé.
Értem. És holnapra villanyszerelő lesz az ember úgy, hogy sosem csinálta?
amúgy simán , ha érdeklődsz vilanyszerelőknél hogy nula experiences ember vagy de nem buta és nem kérsz sok lové akkor simán felvesznek maguk melé mert kb minden ilyen magánválalkozó azzal szenved hogy nincs ember/sokat kérnek/buták ... és fél év alatt kitanulod ... nyilván addig 1000 forintos óradíjad van ami szarabb mint a meki , de után meg már eltudsz helyezkedni mint képzett vilanyszerelőÉrtem. És holnapra villanyszerelő lesz az ember úgy, hogy sosem csinálta?
igaz , pont szamsunghoz hívták fiatal kezdő biosz tanár ismerősöm egy egészen magas pozicióba , de 2 hét szabadság és 996 (9-től 9-ig 6 nap) munka modelbe fizettek volna valami 350-et nettóba ... nem fogadta el a munkátén oylannak is örülnék ami nem rohadtul környezetszennyező !
a fizu mellé mindig le kell írni a munkakörülményeket, munka mennyiséget, stb. mert jól hangzik hogy 300 meg 400 meg akármennyi de van más összetevője is a melónak
Nálunk a magyar tanár képezte át magát... szóval...Értem. És holnapra villanyszerelő lesz az ember úgy, hogy sosem csinálta?
Annyira nem kell. Anyáméknál, munkaidő után járt, szerintem egy kicsit hosszabb munkanapba belefért volna, ha egyszerre megcsinálja és 60-at kért, pedig hol van Pest ide.Azért ahhoz kell önmarketing, talpraesettség, megfelelő kommunikációs skillek. Nem mindenki tudna érvényelsülni ott se feltétlen.
Igen, azért azt kell nézni, hogy a különbözetért megéri-e, hisz nem a 0 vs. 350-et kell nézni.igaz , pont szamsunghoz hívták fiatal kezdő biosz tanár ismerősöm egy egészen magas pozicióba , de 2 hét szabadság és 996 (9-től 9-ig 6 nap) munka modelbe fizettek volna valami 350-et nettóba ... nem fogadta el a munkát
lolMagyarország tényleg jobban teljesít... 368 felett megint az EUR, miközben a 3 hónapos BUBOR szépen majd 3 %-ponttal emelkedett. Az MNB annyira későn és annyira erőtlenül reagált (miután évekig "fűtötte" az alacsony kamatokkal a gazdaságot), hogy már semmi befolyással nincs az árfolyamra (se az inflációra). "Magyarország előre megy! Nem, hátra!" Érdekes lesz majd a novemberi GDP adat is... Az összes magyarországi autógyár félgőzzel, vagy azzal sem megy jelenleg az alkatrészhiány miatt.
Enter
Amikor elkezdtem dolgozni 13+ éve, akkor 230 volt az EUR HUF árfolyam...
Csak úgy a kollégialitás jegyében. Amikor a magyar energetikai multitól a Némethez átmentem megháromszorozódott a fizetésem, amikor a németet otthagytam szintén. Azért ebben az iparágban ilyen tudással igen csak meg vannak fizetve az emberek, ja ha nem mozog az ember akkor senki sem hülye szarra emelni a fizetéseket. A fenti sokszorozódás természetesen csak az átmenetnél érhető el utánna nekem is csak max infláció követés volt. Mind a két helyen egy egy 10 t húztam le. Szóval csak bátran mozogj és meglátod, hogy lehet keresni elég sokat ebben a szakmában.És ez mire érv?
Emellett sem éri el egyeseknek.
Amúgy meg a jobban élünk duma, akkor hol is igaz bizonyos esetekben?
Amikor 10+ év kemény fejlődése az, hogy semmivel sem ér többet a keresetem n+1 esetben TÍZ ÉV után...?
Éljen soká...
Másfél év volt a tanfolyam Én felnőttként jöttem rá, hogy idióta szakmát választottam KölyökkéntÉrtem. És holnapra villanyszerelő lesz az ember úgy, hogy sosem csinálta?
Másfél év volt a tanfolyam Én felnőttként jöttem rá, hogy idióta szakmát választottam Kölyökként
400 at fizettem érte amikor hazaevett a fene angliábólÉdesapám is vmi másfél évesre járt, ráadásul úgy, hogy közmunkabért is kapott közben és a végén leigazoltak volna neki másfél év gyakorlati munkaviszonyt.
Vagy lett volna 5 hónapos, de azért neki kellett volna fizetni.
Egy gond van ezzel!lol
Nagyon jó, hogy van saját fizetőeszköz, ami az árfolyamon keresztük követi le a válságot.
A kamatemeléssel meg csínján.
Az meg nem gond, hogy semmi befolyással nincsenek az árfolyamra.
Nettó 15eFt/nap a segédmunkás díja Bp.-en.amúgy simán , ha érdeklődsz vilanyszerelőknél hogy nula experiences ember vagy de nem buta és nem kérsz sok lové akkor simán felvesznek maguk melé mert kb minden ilyen magánválalkozó azzal szenved hogy nincs ember/sokat kérnek/buták ... és fél év alatt kitanulod ... nyilván addig 1000 forintos óradíjad van ami szarabb mint a meki , de után meg már eltudsz helyezkedni mint képzett vilanyszerelő
A helyzet az, hogy közép távon az jó a lakosságnak, ami a gazdaságnak. Ugyanis ha a gazdaságot megfojtod, a lakosság is szopni fog. Nem lesz munkahely, nem lesz béremelés. Ezért az árfolyamkérdés, kamatok, infláció mind olyan szempont, amit több oldalról kell nézni. Az alacsony kamat jó a hitelezésnek, pörgeti a gazdaságot. Ha pörög a gazdaság, dinamikusan nőnek a bérek. Ha nőnek a bérek, növeli a fogyasztást, nő a kereslet, nő az infláció.Egy gond van ezzel!
Ami jó a gazdaságnak, exportnak (infláció, gyenge forint), az a lakosságnak pont nem (elszálló árak, hitelkamatok)! És szerintem a lakosság nagy része leszarja, hogy szárnyal-e a gazdaság, mert a boltban csak azzal a gyenge, szar forinttal lehet fizetni, ami egyre kevesebbet ér!
Persze az infláció, gyenge forint is addig jó a gazdaságnak, amíg nem szállnak el nagyon! Nagyjából nullázni lehet velük a béremeléseket, ami így nem kerül semmibe az államnak!
Persze vannak, akik még mindig nem vették észre az áremelkedést a boltokban. Akinek 300%-ot emelkedett a jövedelme az elmúlt 12 évben, az pl. biztosan! Csak sajnos nem ez a trend!
A fideszesek egy része szerint Soros György tehet az itthoni nagy drágulásról | 24.hu
Hatból egy magyar már nem engedhet meg magának olyan terméket a bevásárláskor, amelyet egy-két éve még igen. Az, hogy ki mekkora drágulást érzékel, attól függ, a Fidesszel vagy az ellenzékkel szimpati24.hu