Magyarország ipara

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rapesz

Well-Known Member
2021. május 9.
182
531
93
Acélszerkezet kapacitással hogy állunk?
Az szóba jöhet?
Ekkora volumenben szerintem nincs kapacításunk, bár talán a kecskeméti KÉSZ egyre nagyobb ebben a szegmensben. De az egy év akkor is nonszensz egy ekkora gyárberuházásnál... ez itt Magyarország, nem Kína :D
De persze még nem is tudjuk, mi lesz a beruházás, úgyhogy az egész csak fantáziálás. Szerintem egy hónapon belül bejelentik, hiszen választás előtt jól jön egy ilyen hír...
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby and Nber

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
15 827
19 664
113
Ekkora volumenben szerintem nincs kapacításunk, bár talán a kecskeméti KÉSZ egyre nagyobb ebben a szegmensben. De az egy év akkor is nonszensz egy ekkora gyárberuházásnál... ez itt Magyarország, nem Kína :D
De persze még nem is tudjuk, mi lesz a beruházás, úgyhogy az egész csak fantáziálás. Szerintem egy hónapon belül bejelentik, hiszen választás előtt jól jön egy ilyen hír...
Szekszárdon is van 2 csarnok fémszerkezetet gyártó üzem.
szonyat mennyiségű csarnok épül hazánkba hatalmas a gyártói kapacitás egyébként ebbe a szegmensbe.
dunaújvárosban is jelentős csarnok elemgyártó kapacitások vannak mind acél mind vasbeton csarnok elem gyártás tekintetében
 
 • Tetszik
Reactions: Nber

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
15 827
19 664
113
homokmégyen egy kis falu ami melett az eggyik tanyám van meg betongarázsok melett csarnokokhoz gyártanak határoló beton tűzfal elemeket de az több helyyen is folyik az országba mert ahol ipariba jártam azzal zzemben a régi PANEL gyár betongyár is foglalkozik olyanokkal (ők nemvagyok biztos benne hogy csarnok vasbetonvázat is öntenek e de nem kizárt régen komplett lakótelepek betonpaneljeit öntötték) ma már családiházak szobáit gyártják jó nagy tételben.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
20 124
68 597
113
Magyarul az állami vállalat többsége magánkézbe került?
Sarkítva igen, de ez egy folyamat vége, másrészt kezdete lesz. Szal nem ilyen egyszerű, mert a 4iG tulajdonában lévő távközlési cégeket beviszi, apportálja az Antenna Hungariaba (400mrd HUF-os tőkeemelést jelent) és ezáltal jön létre 70%-os részesedese. A magyar állami tulajdon 28% marad és az apport révén kiterjed majd az allami befolyás további hazai és külföldi távközlési es akár katonai strategiai jelentőségű cégekre is.

De milyen cégek tartoztak eddig az Antenna Hungariahoz és milyen cégeket vitt be most a 4iG az Antenna Hungariába?

Az Antenna Hungaria eddig.

1. Ugye ő a magyarországi tévé és rádiószolgáltatás és műholdas műsorszóó vallalat.

2. 25%-nyi tulajdonrésze van a Telenorban

3. MVM NET 100%-a. (Kritikus rendelkezésre állást igénylő távközlési szolgáltatásokat biztosít elsősorban az állami, illetve nagykereskedelmi ügyfelei számára.)

Ehhez hozza be a 4iG a közös holdingba a következő cégeket:

4.DIGI

5. a jelenleg még izraeli SpaceCom.
( négy geoszinkron műholdjával globális lefedettséggel rendelkező műhold üzemeltető és szolgáltató vállalat)

6. Telenor Montenegro


Ami még egy erdekesség, de sztem fontos megjegyezni, a 4iG 25%-os tulajdonosa jelenleg a Rheinmetall. Ugye nemrég szálltak be.


Kinek is lesz a konkurenciája Magyarországon az új megerősödött Antenna Hungaria-4iG szuperholding?? Magyar Telekom. Ami ugye csak a nevében magyar. Nagyon régen még a Posta távközlési vallalataként magyar volt, de a tőzsdei bevezetés és privatizáció után már nem. Tulajdonosi szerkezete kísértetiesen hasonlit az új Antenna Hungariára. Ugye tőzsdei cég, amit több reszvényes atlathatatlan kereszt és egyéb tulajdoni hattérrel birtokol. Többségi 60%-os tulajdonosa viszont a Deutsche Telekom.

Ki van a Deutsche Telekom mögött. Szintén mindenféle tőzsdei részvényesek és 30%-ban a német állam. (érdekes hasonló aranyban, befolyással maradt a magyar állam is az AH-ban. Kit kopizott Viki?)

De kicsit vissza az elejére. Most itt vagyunk, de hogyan értünk ide?
AH korabban állami műsorszóró vállalat volt, egy rövid kisebbségi 30%-os Vodafone tulajdon után Megy-Gyurcsány 100%-ban privatizálta a Swisscomnak, aki 1 év után tovabbadta a francia TDF-nek. (ez többek közt, mással együtt francia becsületrendet ért) Ezt vásárolták visssza a francia cégek kiszorítási folyamatában 2014-ben Orbanék.

Lett belőle most ez a szuperholding. Amiben bár kisebbsegi, de 25%fölötti állami tulajdon van, viszont már nem egy egyszerű műsorszolgáltatató vállalat, hanem különböző távközlési cégeket birtokló közép - európai szinten globális játékos.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
15 827
19 664
113
@Vogon folytassuk itt.
a topográfiai térképek ma már nem túl nagy értékek persze fontosak de könyen hozzáférhetőek.
ahogy a városok utcaszerkezetei is gps ek világába nyilvánosságra hozza ék n kívűl mindenki még a legeldugodtabb utcákat közöket is...

a talajszerkezettani térképek hogy hol milyen a talaj szerkezete összetétele viszont a mai napig nagy kics.
na azt rátéve a többi térképre tudod hogy hol is kell menni teszem azt felázott talajn stb... vagy hol érdemes védőállásokat kialakítani mert olyan a talaj szerkezete...

ezek magyarországon pl anno részletesen fel lett mérve.
a mai napig frissűl és bővül ez az adatbázis hála a környezetvédelemnek egyéb talajszondáknak de legfőképp a mezőgazdaságnak.
a hazai rendszer előnye hogy zömében civilek végzik ezt a munkát civilek pénzéből... (a honvédség csak a járulékos haszokat huzza az információból.) de a mezőgazdász fizet érte hogy tudja a szántója szerkezetét ahogy a környezetvéelmisek is hogy szenyezőanyagok egyebekkel.) de a honvédségnek eze kötelezően beszolgáltatandó anyagok... így a honvédség pl tudja ha tudni akarja egy 1000 ha s területről hogy nagy esőzések után merre tervezze meg az útvonalát a terepen hol olyan a talaj szerkezete ahol a legkisebb esélyel akadhatnak el a járművek... úgy ahogy azt is tudja hogy melyi terület milye müvelésbe van vagy a művelés melyik fázisában szántva van e vagy már nől rajta valami kukorica repce búza stb így tudja milyen rejtéssel számolhat takarással vagy mennyire tűzveszélyes stb...

a geosznak nem csak annyi a feladta hogy felnyitja az atlaszt vagy tudja melyik térképet melyik polcon keresse...

ez is egy ipar a geologiai/geokémiai laborok a földtani kutató intézetek stb... mind mind hasznos információval szolgál hiába civil ipari...
ahogy a jegyzők is amikor földetmérnek.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
15 827
19 664
113
vagy hogy hol kényszerítsd az ellent hogy beássa magát (ahol nagyon sz.r a talaj) pl vagy belvizes a terület...
a vízügyi térképek hol tudsz elárasztani mekkora területet milyen mélységbe...
a topográfiai csak egy alap amire különböző más térképek adatait lehet ráhúzni... persze önmagukba is hasznos... de egy részletes úthálozattal főldutak dűlőutak stb vel kiegészítve van értelme. ezeknek az adattára folyamatosan frissül nállunk.
ukrajnába ez nem divat... de ha az is lenne akkora hatalmas területű ország szabályozatlan folyókkal hogy nagyon sok év adata kellene... iszonyat so helyről. és az ukránt ismerve ilyenre nem költött ha mégis azt a pénzt ellopták. vagy sok hasraütéses adat szerepel benne.
ez nagyfoku preciizitást és becsületet igénylő munka a nagy szaktudás melett és laborvizsgálatokat is. kevés kamuzást a munka elvégzéséről vízügy esetében
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
15 827
19 664
113
emlékszek még gyerek vóltam amikor a tsz ből kivettük a földeket. pont akkor pécsen vóltunk a vásárba birkékat vittünk eladni.
egyszer csak apám beszédbeelegyedett egy civilbe levő katonával. mint kiderült geoszos (akkori nevét nem tudom) a szrvezeti egységnek. mintkiderült ő mére fel a mi falunkat is és térképekről ismerte a mint a tenyerét a kivett földel kapccsolatba mondta ne szántassuk traktorral mert bizonyos mélységtől tiszta homok. (ezért is alacsonyabb az aranykorona értéke miközben fellül kiválló minőségű) igaza vólt... (megnéztük igaza vólt és lóval is szántattuk)
akiknek ugyan ott vólt földje és nagy nehéz ekékkel szántattak vól amelyik mélyszántást is csináltatott mind tönkretette a földjét.) egyébként a tsz kertészkedett rajta korábban...) az aranykorona is hogy tudva van itthon nagymértékben a hadseregnek is köszönhető (monarcia) nem csak az adó rendszernek csak akkor még nem vólt olyan kis "felbontású" ez az egész csak bizonyos helyeken mentek bele jobban ma már europai szinten is naagyon jól feltérképezett a hazai talajokk szerkezete.
még nagymagyarországról is vannak jelentős információink ezen a téren.
a tavaszi ébredéskor ugye nagy hátrányt jelentet hogy zek a térképek BP n vóltak ami viszont szovjet kézen...
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 685
4 879
113
a talajszerkezettani térképek hogy hol milyen a talaj szerkezete összetétele viszont a mai napig nagy kics.

Igen, alapvetően ez az egyik gondom. Mi mindent modellezünk abból kiindulva, hogy nálunk idehaza mi is van, ezt meg kivetítjük gyakran olyan sejtésekkel, hogy kulturális felfogás alapján mi lehet ehhez viszonyítva az egyik vagy másik országban.
Tényleg nem tudom, pontosan mi van az ukránok kezébe, de két dolgon elgondolkodom. Viszont hozzánk hasonlóan Ukrajna is főleg mezőgazdasági ország. Neki ebből a szempontból sem volt eddig sem érdektelen ez az információ. Nálunk ezt a szovjet időkben pörgették, tehát valószínű, hogy náluk is volt ilyen. Ukrajna még mindig egy óriási terület, vagyis ezt Moszkvából érkezett csinovnyikokkal nem tudja megcsinálni. Csak gyanítani tudom, hogy a jelentős helyi munkaerőre épülve volt egy "tagköztársasági" intézményrendszere, ami a másolatokat tovább küldte Moszkvába. Ha nem volt, akkor logikus lépés lett volna a '90-es években ezeket a rendszereket megcsinálni. Bekérni a helyben lévő térképész csoportoktól az adatokat.
Ha visszagondolsz, hogy nálunk mi volt, a pénzhiányt általában pont azzal ellensúlyozták, hogy ilyen értékmentő projektekkel próbáltak foglalkozni... Valószínűleg egy térképészettel foglalkozó katona nem képzi magát át rendszerváltoztatás után tankosnak vagy repülősre, mikor épp adják elfelé két kézzel az államadósság fejében ezeket a technikákat. Max ha nem a katonaságon belül, akkor elmegy egyetemre oktatónak, vagy minisztériumi osztályt próbál nyittatni erre és csökkentett létszámmal, de a szakma krémjét egyben tartva próbálja őrizgetni a fejekben meglévő értéket.
Szóval gyanítom, hogy volt valami. Nálunk vizsgáztatnak egyetemeken abból, hogy milyen xy tájegység földrétegi szerkezete több száz méter mélységben. Oké, hogy a szlávokat hanyagoknak tekintjük, de csupán abból kiindulva, hogy nekik -hozzánk hasonlóan- a mezőgazdaság miatt kulcskérdés, sokkal jobban, mint egy osztráknak vagy egy olasznak, valamilyen hibahatárú pontossággal érzésem szerint megőrizték a tudást.

A másik, amire gondolok, hogy 7-8 évük volt, hogy felkészüljenek erre a háborúra. Tudták jól, hogy mi kell hozzá. Ha nem elemezték ki a saját apparátusukkal is oda-vissza, hogy milyen területen kell majd megvívniuk az elkerülhetetlent, akkor tényleg önsorsrontóak. Ha nincs meg nekik a térkép és a kulturális azonosságot kihasználva nem tudták odaküldeni Jurijt Moszkvába, hogy megvesztegesse a rosszul fizetett levéltárost, akkor a CIA-től is óriási mennyiségű információt kaptak. Az amcsi ezen az alapozó szinten azt nem tudja, ami nem érdekli. Putyin le tudja árnyékolni a döntéshozást, de valljuk meg őszintén, mezőgazdasági kategóriába sorolt térképeket nem tud atombiztosra bevédeni.

OFF

Ezért is kérdeztem aszem nem rég, hogy mit kell tudni a török és az orosz haditengerészetről, ha leszűkítjük a Fekete-tengerre és a Földközi-tenger keleti medencéjére? A partraszálló hajókkal akár dandár szintet is tud mozgatni. És Odessza eddig csak a fórumozók tini álmaiban jelent meg. De két nappal ezelőtt Putyin beszédében is.
Régebben is mondtam, hogy az ukrán kérdés nem tud megállni ott, ahol Wilson mondogatta. Hogy neki csak az a célja, hogy benn maradjon a Dombászban és ezzel végtelenségig lehetetlenné tegye a NATO formális csatlakozást. Ha Ukrajna és Románia ketten lezárja az oroszok elől a légterét és hajó ellenes rakétákat telepít Odessza környékére, teljesen elvágja Oroszország és Moldova utánpótlási útvonalát. Az ott lévő erők pedig nem értelmezhetőek 2030-ban egy román haderővel szemben. Már ma sem értelmezhető Ukrajnával szemben.
Én már egy jó ideje azt mondom, hogy ez az orosz geopolitika lágy heregolyója. Azt vizionáltam, hogy addig fogják a nyomást folytatni Ukrajnára, amíg vagy bekebelezik vagy egy teljesen semleges állásponttal garantálják, hogy bármikor átengedik Transznyisztiába az ellátmányt és helyzet esetén az erősítést. Katonaként átlátod, hogy egy előre tolt helyőrséget vagy leírok járulékos veszteségnek vagy állandó és katonai erővel biztosított összeköttetésem kell legyen vele. Az katonák elleni háborús bűncselekmény, hogy ott hagyom őrködni, miközben az ellenség akarta szerint akár lőszert sem tudok vinni neki.

Azt nem tudom, hogy a törökök képesek-e olyan hajókat a román vizekre küldeni, amik túl nagy fenyegetést jelentenének a partraszálló hajóknak?
Azt fixre veszem, hogy hamarosan tengeri blokád alá fogják venni a Fekete-tenger északi részét és az oroszok nem engednek senkit se ki, se be. Ez lehet több hónap múlva is, Ukrajna fő külkereskedelmét jelentő élelmiszer export miatt. De még mindig eufemizmusnak tűnik az előrenyomulás a teljes partszakaszon. És inkább a háború végjátékában tudnám elképzelni Odessza elleni partraszállást, aminek mint fentebb írtam, nem a mostani háborúban, hanem a jövőre való felkészülésnél lenne jelentősége.

Nagyon offoltam a témát, de egy csomó dolog jár a fejemben.

ON
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
243
692
93
Szekszárdon is van 2 csarnok fémszerkezetet gyártó üzem.
szonyat mennyiségű csarnok épül hazánkba hatalmas a gyártói kapacitás egyébként ebbe a szegmensbe.
dunaújvárosban is jelentős csarnok elemgyártó kapacitások vannak mind acél mind vasbeton csarnok elem gyártás tekintetében

Szekszárdon ki? A Mányoki Vasvirág azért nem ez a szint...
Dunaújvárosban valóban van rengeteg vasbeton előregyártó, de ahogyan én tudom meg vannak zavarodva most i, annyi a munkájuk.
 
 • Tetszik
Reactions: Rapesz

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
15 827
19 664
113
A solvaro pl nem csak nehézgépekhez gyárt fém elemeket hanem csarnokokhoz is.
van a mákonyi is de van a terc-co a gemenc bau bát ép ker nek is van telephelye szekszárdon ahol egyedi csarnokvázakat gyártanak
kisebb mezőgazdasági és hollandvázas csaron elemek gyártásával meg az isten tudja hány cég foglalkozik de csoda hogy megéri nekik szinte annyi van...

ahol hegesztő van ott szinte már mindenki bepróbálkozott csarnok váz gyártással... hisz azalapanyag rendelkezésre áll szekszárdon.

a ferropatent és a dunaújvárosi vasmű ki van ám használva

az adval tech és a séd lemez meg csarnok burkoló anyagok gyártásával foglalkozik és jól megy nekik...

és ez csak szekszárd magyarországon az acélcsarnokváz gyártást boldog boldogtalan felvette a cég portfóliójába... nemhiába a sok új mezőgazdasági acélcsarnok.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
27 530
51 216
113
aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE0YjZlMDgyYjY5YjRmNmFhOWI5OGY5ZTc5OGIyOTU3.jpg


A hazai vállalatok termelékenysége még mindig fele a külföldiekének
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
4 595
8 504
113


Ebben azért benne van erősen "pölö" a multik által "belső árképzéssel --töredék-áron-- elszámolt" gyártmányok milliárdjai, amik az anyavállalat "kiemelkedő termelékenységének" köszönhetően néhány órás minőség-ellenőrzés után a háromszorosát éri, majd a késztermék --autó, ketchup, klíma,... :oops: -- immár sokszoros áron vissza-importálódik Magyarországra, a hasonló módon --"kiemelkedő" német/holland/francia/... termelékenységgel-- "árképzett" szervíz- és alkatrész-ellátással!!!


...kis kiegészítéssel, "csak" hogy összefüggéseiben lássuk a "gazdasági"- --de valójában inkább gyarmatosítási-folyamatot.


U.I.: Ennél a könnyen manipulálható közgazdasági mutatónál is be kellene vezetni egy, a valós értéket jobban tükröző gazdasági fogalmat, a GDP/PPP-hez hasonló módon!!!


.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
27 530
51 216
113
Ebben azért benne van erősen "pölö" a multik által "belső árképzéssel --töredék-áron-- elszámolt" gyártmányok milliárdjai, amik az anyavállalat "kiemelkedő termelékenységének" köszönhetően néhány órás minőség-ellenőrzés után a háromszorosát éri, majd a késztermék --autó, ketchup, klíma,... :oops: -- immár sokszoros áron vissza-importálódik Magyarországra, a hasonló módon --"kiemelkedő" német/holland/francia/... termelékenységgel-- "árképzett" szervíz- és alkatrész-ellátással!!!


...kis kiegészítéssel, "csak" hogy összefüggéseiben lássuk a "gazdasági"- --de valójában inkább gyarmatosítási-folyamatot.


U.I.: Ennél a könnyen manipulálható közgazdasági mutatónál is be kellene vezetni egy, a valós értéket jobban tükröző gazdasági fogalmat, a GDP/PPP-hez hasonló módon!!!


.
2015-ben mi okozhatta a törést a grafikonon?
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
4 595
8 504
113
2015-ben mi okozhatta a törést a grafikonon?

Nem tudom pontosan, annyi ismeretet tudok segítségként adni annak aki megpróbálja megkeresni az okokat, hogy ezeknél a gazdasági folyamatoknál, egy a magyarhoz hasonló viszonyok esetén változást követően 1-2 évvel később láthatóak a statisztikában az "eredmények".

Ebben az esetben a termelékenység visszaesése a 2,6 körüli csúcsról 1,6 közelébe. Ez elég jelentős, de lehet módszertani változás miatt is az adatfelvétel/korrekciós mutatók/számítás során(változó EU-s módszertan "pölö").

Ezt talán egy a szakterülethez értő tag-társunk tudja megmondani, mintha @laiki lenne a szükséges tudás birtokában.
...volt más tag is hasonló tudás-hátterű hozzászólásokkal a köreinkben, nem emléxem kik.
Bocssss! :confused:

.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
15 827
19 664
113
2015-ben mi okozhatta a törést a grafikonon?
Nem tudom pontosan, annyi ismeretet tudok segítségként adni annak aki megpróbálja megkeresni az okokat, hogy ezeknél a gazdasági folyamatoknál, egy a magyarhoz hasonló viszonyok esetén változást követően 1-2 évvel később láthatóak a statisztikában az "eredmények".

Ebben az esetben a termelékenység visszaesése a 2,6 körüli csúcsról 1,6 közelébe. Ez elég jelentős, de lehet módszertani változás miatt is az adatfelvétel/korrekciós mutatók/számítás során(változó EU-s módszertan "pölö").

Ezt talán egy a szakterülethez értő tag-társunk tudja megmondani, mintha @laiki lenne a szükséges tudás birtokában.
...volt más tag is hasonló tudás-hátterű hozzászólásokkal a köreinkben, nem emléxem kik.
Bocssss! :confused:

.
hát a 2014-2015 os gazdasági világválság (pénzügyi) görögország 2015 ben teknikai csődölt papiron nem egészen. meg az olasz és a spanyol.
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Watszon

Active Member
2021. június 9.
160
169
43
OV választások előtti giga bejelentést ígért
Lehet hogy ez az ?
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 125
3 646
113
OV választások előtti giga bejelentést ígért
Lehet hogy ez az ?
OV a beszéd végén konkrétan elmondja, hogy a gigaberuházás keletről jön. Szóval szerintem nem. Egyébként is lehet, hogy az egészet felülírja a háború és a befektető esetlegesen úgy dönt jelenlegi helyzetben inkább kivár.