Magyarország légvédelme

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 861
4 693
113
http://sheabouteverything.blog.hu/2014/09/28/rip_zsambeki_legvedelmi_muzeum#

"...McKinney 2014.09.29. 19:28:55
alkatrész utánpótlás... az egész fegyvernemet lenullázták, az utolsó ilyen nyevás harcálláspont az Érdi is bezárt 2001ben. Mondjuk nem tudom hogy valaha is jól működött volna, állítólag a délszláv válság alatt légtérsértő jugo gép már be volt célozva de Gönc Árpi betojt és nem mert tüzet parancsolni. Talán jobb is, mert lehet hogy nem talált volna. A mig21-es nem maláj utasszállító a magyar baka meg nem ruszki gerilla.
Most már mindegy, ottvannak helyette a fegyverzethiányos grippenek meg valami szar francia mobil rakérarendszer. Tökmindegy mert úgyis csak légyszar vagyunk a terepasztalon..."

Hozzászólásról vélemény?
Életedben nem járhattál az érdi HÁP-on. Véleményed a valóságtól elrugaszkodott. A tűzmegnyitásra szabályzat vonatkozott, a parancsot pedig a dandár ügyeletes parancsnok adta ki, és nem a köztársasági elnök.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 861
4 693
113
A valóságban volt többször szerb repülőgép berepülése az országba aránylag elég mélyen.
Igen volt egy olyan berepülés (nem csak szóbeszéd), amikor a Bp. körül települt 11. lérak. dd. osztályai (volhov és nyeva), amik be voltak kapcsolva, csak a rakéta indítási parancsra vártak. (Le is szedték volna a repülőgépet). A légvédelem igazából valóságos háborús helyzetben működött sokáig, de erről nem igazán beszélt senki.
A hadsereg egy mostoha gyerek, a légvédelem pedig (mint a többi fegyvernem), pont akkora, hogy a minimumot éri el. Igazából csak jelképes erő.
Ebben az időben kecsón is volt kitelepült lérak osztály, folyamatos személyi váltással.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
  • Tetszik
Reactions: Blitz97
T

Törölt tag

Guest
A hivatalos nyilatkozat kulon kiter arra, hogy teljesen levaltjak az osszes exszovjet technikat. A mar meglevo RAT-31DL mellett az ELM-2084 lesz mindenhol - minden regi lom megy a kukaba avagy valami raktarba; mar regen itt volt az ideje.

Méteres lokátorok sorsáról (Oborona-14, P-18) nem esett szó eddig, szigorúan csak az SzT-68U, P-37, és a PRV-17 volt említve.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 820
11 840
113
A hivatalos nyilatkozat kulon kiter arra, hogy teljesen levaltjak az osszes exszovjet technikat. A mar meglevo RAT-31DL mellett az ELM-2084 lesz mindenhol - minden regi lom megy a kukaba avagy valami raktarba; mar regen itt volt az ideje.

Az Oborona is megy a kukába? Egyszer valahol azt olvastam (a forrást most sajnos nem találom), hogy addig nem akarják kivonni, amíg tudnak hozzá alkatrészt keríteni, mert állítólag bár öreg, de nagyon jó a zavarvédettsége és elég messze ellát.

Szerk.: most láttam a hozzászólásod Hpasp. :)

K

kamm

Guest
Méteres lokátorok sorsáról (Oborona-14, P-18) nem esett szó eddig, szigorúan csak az SzT-68U, P-37, és a PRV-17 volt említve.

Az Oborona is megy a kukába? Egyszer valahol azt olvastam (a forrást most sajnos nem találom), hogy addig nem akarják kivonni, amíg tudnak hozzá alkatrészt keríteni, mert állítólag bár öreg, de nagyon jó a zavarvédettsége és elég messze ellát.

Nekem a P-18 is rémlik, de az Oboronarol en nem is tudtam. :)

G

Galthran

Guest

ezért kérdeztem mert hpasp korábban azt írta jó hogy többféle hullámhosszú radar van rendszerben, gondolom az ellenség dolgát meg lehet nehezíteni vele

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 984
5 313
113
Életedben nem járhattál az érdi HÁP-on. Véleményed a valóságtól elrugaszkodott. A tűzmegnyitásra szabályzat vonatkozott, a parancsot pedig a dandár ügyeletes parancsnok adta ki, és nem a köztársasági elnök.
Az érdi HÁP?Ahonnan ment tovább a busz biára??:))ÁÁ dehogy jártam...!:))

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 861
4 693
113
Az érdi HÁP?Ahonnan ment tovább a busz biára??:))ÁÁ dehogy jártam...!:))
Hiába szmájlizod tele a hozzászólásodat, a hozzászólásomat olvasgasd inkább, mert valótlanságot állítottál. Az, hogy buszról mit láttál, az nem a harcimunka volt, hanem turista út.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 470
58 890
113
Ez elég lassúnak tunik, van nagyobb kiszerelés, vagy valami gépi nyitóka?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: BJani

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 448
113
Ez elég lassúnak tunik, van nagyobb kiszerelés, vagy valami gépi nyitóka?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nincs és nincs.Hevederezőgép van hozzá de az is manuális.