Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szóval csak el kellett volna olvasnod a párral ezelőtti hsz-t.Nem. A Mardereket azért kell modernizálni mert a 2. tranche Puma (210db) késik
Más a tartalékos rendszerük.Nahát, csak nem a tartalékosoknak is jut belőle náluk?
Panzer -Verschrottung Rockensussra
A németországi Thüringen tartomány közepén - pontosabban Rockensußra-ban - van egy tanktemető, ahol régi német tankok (vagy ebben az esetben IFV-k) pihennek, amíg szét nem bontják őket. Néhány fotót Thomas Peter, a Reuters fotósa készített. Az ezt a helyet üzemeltető cég a Battle Tank Dismantling GmbH Koch, az egyetlen NATO-engedéllyel rendelkező harckocsiszerelő üzem Európában. A céget 1991-ben alapították, és azóta is régi páncélosokat szerel szét. Itt várnak sorsukra a németek leszerelt Marder IFV-i.
Militärtechnik: Deutschlands Panzerfriedhof liegt in Thüringen - Bilder & Fotos - WELT
1991 gründete Peter Koch seine Firma, die sich auf die Demontage von Panzerfahrzeugen spezialisiert hat. Ein lukratives Geschäft. Seitdem hat er viele Tausend Kampfwagen recycelt.www.welt.de
Rockensussra photos | IMAGO
Search for Rockensussra photos and over 100 million other current images and stock photos at IMAGO. Thousands of new high quality images are added every day.www.imago-images.com
Nincs Marderjük. Most viszik ki Ukrajnába. És ezt nem feltételes módban írom.
Hanem fogalmatlan módban. A BW is használ több zlj Marder 1A5-öt, fejlesztgetik is, meg raktáron is van 1A3 belőle szép számmal. Most nem viszik ki Ukrajnába.
Ez több, mint egy hetes cikk. Le vagy maradva.
több mint 300 marderjük van - egy részét nem rég újították fel vagy tervezik felújítani.Nincs Marderjük. Most viszik ki Ukrajnába. És ezt nem feltételes módban írom.
több mint 300 marderjük van - egy részét nem rég újították fel vagy tervezik felújítani.
Nem mindet adják az ukiknak!
German Army Marder 1 IFV upgrade moves ahead
The German Army is moving forward with the life-extension programme for its Marder 1 infantry fight vehicles (IFVs), 50 years after the first rolled off the production...www.janes.com
volt róla szó, de tényszerű döntés nem született az átadásról ha jól tudom. Inkább az NDK-s cuccokat kellene küldeni, ha még van nekik...Hát, szerintem egyet sem adnak át senkinek most.
volt róla szó, de tényszerű döntés nem született az átadásról ha jól tudom. Inkább az NDK-s cuccokat kellene küldeni, ha még van nekik...
A legtöbb cuccot szétosztogatták, elajándékozták. Sok BMP-1 ment Svédországba, ahol annyira nem váltak be hogy kukázták nagy részét. Az észtek D30 lövegeket kaptak, mi Mi-24-eseket. Szóval olyan sok NDK-s cuccok már nincsen és a harcértékük is erősen megkérdőjelezhető...Az a megdöbbentő, hogy németes precizitással, a gazdag Németország, még a mai napig tartja az ex NDK hadseregének, ex szovjet nehézfegyverzetét raktáron. Ők nem dobták ki, el sem ajándékozták mind, valamennyit igen. Nem vitték kohóba, noha ott a jobb saját gyártású német haditechnikajelenlegi haderejüknek. Még a kézi légvédelmi rakétákat is eddig megőrizték, amiket nemrég adtak át az ukránoknak. Olvasom továbbá megdöbbenve, hogy még BMP-1 is van nekik. Ennyi erővel T-72-es is lehet még ott raktáron. ( Talán pogány ezt nem olvassa ) Így is lehet gondolkodni, bár nem tudom mire szánták, de hogy nem herdálták el ,az biztos. Meg úgy is lehet mint mi tettük, Mindent a kukába, jó gyorsan, hogy aztán most fejvakarás van, annyire nincs semmink. Nálunk egykoron így gondolkodott a politika a haderővel kapcsolatban. Na ja, ahol a fej buta, ott a test is sokat szenved.
Természetesen nem olvastam. Sosem szoktam ezt a topikot.Az a megdöbbentő, hogy németes precizitással, a gazdag Németország, még a mai napig tartja az ex NDK hadseregének, ex szovjet nehézfegyverzetét raktáron. Ők nem dobták ki, el sem ajándékozták mind, valamennyit igen. Nem vitték kohóba, noha ott a jobb saját gyártású német haditechnikajelenlegi haderejüknek. Még a kézi légvédelmi rakétákat is eddig megőrizték, amiket nemrég adtak át az ukránoknak. Olvasom továbbá megdöbbenve, hogy még BMP-1 is van nekik. Ennyi erővel T-72-es is lehet még ott raktáron. ( Talán pogány ezt nem olvassa ) Így is lehet gondolkodni, bár nem tudom mire szánták, de hogy nem herdálták el ,az biztos. Meg úgy is lehet mint mi tettük, Mindent a kukába, jó gyorsan, hogy aztán most fejvakarás van, annyire nincs semmink. Nálunk egykoron így gondolkodott a politika a haderővel kapcsolatban. Na ja, ahol a fej buta, ott a test is sokat szenved.
Legjobb ötletem, hogy ide rakom be ezt a cikket és legfeljebb majd máshová át lesz pakolva, ha ide nem illik.
Industria germană presează Berlinul. În câteva zile blindatele Marder ar putea ajunge în Ucraina și aruncate în luptă
Industria de apărare din Germania pune presiune pe decidenții politici de la Berlin pentru a da undă verde ajutorului militar care ar putea ajunge în Ucraina. În acest context, vehiculele de luptă ale infanteriei de tip Marder, ar putea înfrunta invadatorwww.defenseromania.ro
Egy mondatot szeretnék kiemelni és ezért akartam megosztani ezt.
Hangsúlyozta: a Rheinmetall várja a kormány döntését, de "van elég ország, amely ezeket a régieket akarja, nem csak Ukrajna".
Meglepődnék, ha ezek olyan országokba kerülnének, ahol már van döntés a váltó típusról. De melyik európai országban van még lecserélni kívánt BMP? Csehek és tótok tender, horvátok használt amcsi vas. Románia azt állítja, hogy Piranha lesz a tank mellett is, francia modell. Szlovéniáról hallottuk, szerintem, hogy őket érdekelné egy német használt cucc csere program. És Bulgária a kérdéses számomra.
Szóval homályos nekem, hogy mire gondolhatott az RM, de neki jobb befektetés lenne egy biztos gazdasági lábakon álló ország felvevő piacként, aki hosszú távon is alkatrészeket akar vásárolni, mint egy háborúzó Ukrajnába vinni.
Az eredeti német cikk vonatkozó részét be tudnád linkelni, másolni?
No és a gorogok? Azok biztos akarnak lánctalpasokat de nagyon csórók - még az amerikai ingyen Bradleyket is ejtették, hogy túl drágák számukra (szállítás kb 500k USD per jármu + modernizáció). Persze, most megy a LYNX mánia, de ki tudja, menyire komoly a szándék, tekinettel az árra.Meglepődnék, ha ezek olyan országokba kerülnének, ahol már van döntés a váltó típusról. De melyik európai országban van még lecserélni kívánt BMP? Csehek és tótok tender, horvátok használt amcsi vas. Románia azt állítja, hogy Piranha lesz a tank mellett is, francia modell. Szlovéniáról hallottuk, szerintem, hogy őket érdekelné egy német használt cucc csere program. És Bulgária a kérdéses számomra.