Mbombe 8×8, Barys

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
11 156
20 392
113
Bocsi, biztos volt már mert ugye két éves a hír, de én most futottam bele:

Ez mégis mi a pék f….?????“Mbombe 8x8 páncélozott szállító harcjármű gyártása (Paramount Group közreműködésével)
Amennyiben a HM a harcjármű rendszeresítése mellett dönt, a HM CURRUS Zrt. biztosítani tudja a telephelyén a hazai összeszerelés bázisát, szakember gárdája honosítani tudja az eszköz dokumentációit. A Paramount Group - több alkalommal lezajlott egyeztetést követően - tisztában van a HM CURRUS Zrt. képességeivel. Az információk alapján a HM CURRUS Zrt. alkalmas partner az együttműködésre.
A rendszeresítésre kerülő mennyiség függvényében vállaljuk az eszköz komplett összeszerelését a gyártó által szállított elemekből, nagyobb darabszám esetén az összeszerelés már Magyarországon, a HM CURRUS Zrt. és beszállítók által gyártott alkatrészek, részegységek és a gyártó által szállított fődarabok felhasználásával történhet. Az eszköz gyártása mellett Társaságunk (megfelelő infrastrukturális beruházások és létszámbővítés után) el tudja látni az eszközök életciklus alatti karbantartását, javítását, a kezelők kiképzését.”


@Negan majd felvilágosít! :D
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
16 074
23 158
113
Bocsi, biztos volt már mert ugye két éves a hír, de én most futottam bele:
Mondjuk ugye, akkor mi a banatnak lokod be ide megint, ha keteves hir, miert nem olvasol vissza...

őszintén a jelenlegi majd egyszer lessz egy hipermodern 8x8 asunk még ez is megtenné addig és akkor a 2 vel eggyütt lehetne egy értelmezhető db szám ami a 8x8 as kategóriát érinti... bár még ígyis kevés lenne valszeg ahhoz a mennyiség hogy a btr ek teljes mennyiségbe kivonásra kerüljenek...
Fejezd be, vagy feljelentelek uszitasert meg provokalasert...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
13 400
20 543
113
@Negan majd felvilágosít! :D
Spec 8x8 kerekes GYHJ katban mindig is a Patria XP igényeinkhez igazitott változatát propagáltam....
Mbombe 8x8 szerintem túl kompakt akart lenni,ami elsőre nem igazán sikerült jol-de még csak prototipus,kijavithatják a hibákat.Megjegyzem az új StykerX elrendezésében ugyan az az orrmotoros konstrukció....
Mbombe 6 az,ami szerintem mint általános felhasználású PSZH/PSZJ jobb lenne nekünk,mint a nagyranőtt páncélozott kombi Gidrán.De szerintem 4x4 kategórián belül is a Mbombe 4 fejlettebb a Gidránnál.(természetesen itt is érvényes a mindenkori mantrám-rendszeresités elött alapos csapatpróbán bizonyitson.Ha elbukik,ejtsük mint a telefonkagylót).
Érdekes mód a 6 védettsége is jobb,mint a 8-é.Ukrajna szerintem meg azt bizonyitja,hogy nagyon is jó úton jártak a búrok.Mbombe6/4 kiemelkedően jó CE,akna,IED védelemmel rendelkeznek,megfelelő KE védelemmel.KE védelmük is opcionálisan felvihető lvl6 szintre is-csak annak súlya csökkenti a hasznos terhet (ez minden gépnél igy van).
Mondjuk kifejezetten a 6-bol kialakitanák 8x8-as nagyobb hordképességű/terepképességű változatot is,harctéri logisztikai szállitónak,eszközhordozónak.