MiG-17 Fresco (Mikojan-Gurjevics,Szovjetunió) / Lim-5 / J-5 , F-5 (Shenyang, Kína)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 025
113
Bombázóval vadászra?
Nem az F-105-ök pilótái voltak a kezdeményezők, hanem a vietnami vadászok. A légiharcokban 23 Thunderchief-et lőttek le, de keményen megizzadtak és meg is szenvedtek ezért, a 105-ök pilótái 28 MiG-17-et lőttek le!! Max Brestel századosnak 67 márc. 10.-én még kettős légi győzelme is volt!
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113
A lángcsóva az az időnként bekapcsolt utánégető miatt jelenik meg (mikor nagyobb tolóerőre van szükség, gyorsításnál, emelkedésnél).

Ok, persze ez világos. Akkor inkább úgy kérdezem, hogy minden MiG-17esből mindig ekkora láng jött ki?
A többi még repülőképes MiG-17-esnél mintha "szúrólángosabb" lenne, nem ilyen nagy lángú lobogós.

 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 025
113
Ok, persze ez világos. Akkor inkább úgy kérdezem, hogy minden MiG-17esből mindig ekkora láng jött ki?
A többi még repülőképes MiG-17-esnél mintha "szúrólángosabb" lenne, nem ilyen nagy lángú lobogós.

Ez függ az utánégető rendszerbe betáplált tüzelőanyag mennyiségétől és a hozzá tartozó GSF-keresztmetszet beszabályzásától. Ha kicsit spórolósabban adagolják a kerót vagy/és nagyobbra szabályozzák a kiömlő keresztmetszetet akkor kicsit "lobogósabb", nem annyira szúróláng-szerű lesz a láng. Meg kicsit nagyobb lehet a hajtómű élettartama is ... :);)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
8 955
24 081
113
03_MiG17-eskort-Gagarin.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113