MiG-17 Fresco (Mikojan-Gurjevics,Szovjetunió) / Lim-5 / J-5 , F-5 (Shenyang, Kína)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 785
8 381
113
A MiG–17 a Szovjetunióban kifejlesztett első generációs sugárhajtású vadászrepülőgép. 1952-ben állították szolgálatba, Lengyelországban és Kínában is gyártották. Különböző változataiból több mint 10 000 db készült. Magyarországon a MiG–17F és MiG–17PF változatok álltak szolgálatban 1955–1974 között.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 785
8 381
113
MiG-17_Fresco_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 254
13 620
113
Nem hinném, hogy HDR. Persze ettől még lehet, hogy az:)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 254
13 620
113
Én is csináltam HDR-t, de azt három képből, amit egymásra raktam Ps-ben. Lr-ban vannak beállítások amivel valami hasonlót ki lehet hozni, de nem gondoltam volna, hogy egy HDR.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 785
8 381
113
http://www.airliners.net/photo/Vietnam---Air/Shenyang-J-5/1177920/L/&sid=ff28685d158c63b621e236d5ca68fac2
Az eredeti kép, ezt módosítottam.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 254
13 620
113
Ehunn HDR képek
https://www.google.com/search?q=hdr&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_L1fVIDcO-XnsAS85YC4Aw&ved=0CAYQ_AUoAQ
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
A fenti videón a MiG-17-ekben a géppár vezére Dale Snodgrass sorhajókapitány a NAVY nyugalmazott pilótája, kísérője Jerry Kirby az USAF nyugalmazott alezredese.
Snodgrass-nek még Tomcat-cowboy korában volt egy híres húzása: sajtónap volt a hordozón, és a tengernagy parancsba adta:
-"Felszállsz fiam, és mutatsz a fotósoknak és firkászoknak valami szépet!"
És lőn, Snodgrass olyan bemutatót repült, hogy az újságírók majd összecsinálták magukat (szó szerint!), a főnök meg ezután egy időre letiltotta a repülési szabályok megsértése miatt.

Vhttp://theaviationist.com/2014/02/12/f-14-buzzes-uss-america/

Az alsó fotón a hátratett kezekkel álló alak maga az admirális, aki elég közelről "csodálhatja" a majd 90 fokos bedöntéssel, húzott magassági kormánnyal a felszállófedélzet FÖLÉ beforduló Snodgrass manőverét.
 
 • Tetszik
Reactions: BJani