MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

Csak, mert aranyos... :)

Bocian.jpg

Talizmán - repulofedélzeti védelmi rendszer
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TKsGy-JyWOM

Kép alján az ellenséges gép a távolban a Mig. Bekapcsolva a rádioelektronikai zavarorendszer, amivel blokkolja az elleneséges gép rakétaindítását....

Amúgy az ilyen és más zavaró rendszerek (chaff-el kombinálva) elegendőek lehetnek a BVR előny semlegesítésére? Úgy értem ki lehet húzni azt az 1-2 percet, amíg manőverező légiharcra kerül a sor?

A Mig RSzK fejleszti az új konnyu vadászgépet....
http://www.janes.com/article/32279/rsk-mig-working-on-lightweight-fighter

boki

Én a MIG helyében nem akarnék 5. generációs gépet fejleszteni. Egyszerűen nincs rá pénzük, se nekik se az államnak. Szerintem az orosz vezetésnek elég a PAK-FA-t finanszírozni, az se lesz olcsó.

Én a Mig helyében egy olyan egyhajtóműves gépet fejlesztenék ki ami alacsony észlelhetőségű, de nem a PAK-FA/F-22/F-35 szintjén. Mire gondolok?
1. A PAK-FA hajtóművét használják föl, csak kettő helyet egyet.
2. A Mig-35 komplett elektronikáját fölhasználják
3. A Mig-35 bizonyos alkatrészeit fölhasználják, például a futóművet stb...
4. Rajzolnak neki egy "lopakodó" formát.
5. Fölhasználják a PAK-FA-hoz kifejlesztett burkolatokat.
6. Belső fegyvertér helyet, inkább a törzsbe süllyesztett fegyvertartókat alkalmaznak, mint amilyen például az EF-nek van.
7. Az első 6 ponthoz építenek egy strapabíró vázat, ami jó sok üzemórát kibír.

Szerintem így a fejlesztés olcsó, gyors és kockázat mentes lenne. Ez azért fontos mert azokon a piacokon ahol esélye lehet a gépnek, az ár döntő tényező.
A másik meg az, hogy a kínaiak már előbbre járnak ezen a téren, csak így tudnák beérni őket.
Lényegében azt a szegmenst kéne becélozniuk amit a SAAB próbál. Egy általam felvázolt gép szerintem potensebb lenne, mint a Gripen-E és szerintem meg is tudnák csinálni.

Itt két csoportot kell megfigyelni. Pogoszjanék(ellenzik)- az egyesített repulogépgyárto korporácio elnoke és csapata ill. az RSK Mig cég és támogatói az orosz HM-ben. Az OAK Jócskán túllépi a tervezett fejlesztési koltségeket a T-50 kapcsán, a program úgyis késésben van 2 évet (eddig), tehát szerintem ,míg el nem kezdodik a gép sorozatgyártása addig nagyon nem lesz semmilyen új konnyú vadászgép fejlesztés. A Mig-nél addig lazán onerobol rajzolgatnak ezt-azt, mivel kulso támogatás (pénz)nélkul nem igen tudják megvalosítani a programot.
Idén elkezdik a Mig-35 állami repulési tesztjeit is Aktyubinszkban, de még mindig sincs dontés, hogy vesznek-e belole vagy nem....Úgyhogy még nagy a bizonytalanság a Mig-ekkel kapcsolatban....

Kerdes

Miert lenne az orosz legieronek szuksege MIG 35 re mikor sokkal potensebb SZU-35 is rendelkezesre all raadasul szerintem a sorozatgyartas nagysagrendi kulonbsege iatt ( a SZU javara ) az ar sem lehet olyan nagyon nagyon eltero?

Azért valamivel olcsóbb mint a Szu-35Sz. (konnyú kategória, míg a Szu -nehéz)Ha vesznek is (kis mennyiségben, kb. 2 század) , ill. ha rendszeresítve lesz az orosz légieronél, nagyobbak lesznek az export esélyei.....

Kuruc71

Minek az amiknak F-16 ha a sokkal potensebb F-15 is rendelkezésre áll?

Kerdes hogy az oroszoknak az esetleges exporton kivul mi gyakorlati szukseguk van erre a gepre?

En szukség megoldásnak tartom, mivel az RSK Mig cégnek csak 2015 végéig van megrendelése-munkája.....

"Erről megint csak akkor fogsz képet látni ha felszállt."

Ja! és még az állam sem adott rá támogatást hanem saját szakállukra fejlesztik persze azt is csak papíron .