Az Arquus a Renault Track Défense/Panhard@Acmat egyesitese. Aztan kicsit bonyolitja a képet hogy ha jól tudom talæn a Volvo csoporthoz tartoznak? Nem látom át teljesen. Az alapjármü ára talán 1 milla körül van , teljesen csupaszon. A temjesen felszerelt jármüvön van: fegyvertorony korszerù optikával,galix, lézer besugárzás jelzö, 360° megfigyelö kamera éjjellátó móddal,"közeli" kamerák a jármü oldalæn és hátulján, akusztikai szenzorok, mozgás érzékelö ami akár lehulló favelet is érzékzlheti kb 100 méterröl, "hard kill " rendszer ami egyböl célra rántja a fegyvertornyot. Ezek azok a rendszerek ami minden nem specializált griffonra feltehetöek. Aztán a specializált griffon értelemszerüen mást hasznæl, pl a tüzérségi felderítön nagyobb teljesítményü optika van stb. Ez mind komoly pénz lehet szóval szerintem elmehet 3 millioig, föleg ha beleszámolod az egyéb rendszereket mint a navigáció,NRBC, korszerü tùzvédelem,híradô eszközök., érintö képernyök stb. A kasztni összetétele is titkos egyelöre ,nem adnak meg semmilyen STANAG szintet. Misszióra a kiegészítö páncél, csörlö stb.Nexter, Thales, Renault Trucks Defense, ha jol emlekszem, de nem ugy van, hogy kotelesek egymillio euro alatt tartani jarmure maximum arat?
Mert ha igen, akkor szerintem ne az autogyarton keresgeljuk a ktg nagy reszet, hanem inkabb a fegyverzeten meg az elektronikan...
MAC Chatellerault és a MAS St-Etienne-ben bezárt?
Ha jól tudom, franciában mær semmiféle kézifegyvergyártás nincs, méf az ezekhez való löszer is külföldröl jön, amivel egyébként igen jogosan, nagyon sok katonai vezetö és politikus nem ért egyet