• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 247
75 761
113
IAI-ELTA Systems Ltd.- TWMP - Track Width Mine Plow

The Track Width Mine Plow is a modular system, designed and built to fit virtually every Main Battle Tank currently in use, including the US M1, M69 and M48, German Leopard 1 and 2 , British Centurion, French AMX-30 and all generations of the Israeli Merkava.


IAI-ELTA Systems Ltd. - SMCS - Surface Mine Clearing System
IAI ELTA's Surface Mine Clearing System (SMCS)is a light-weight system tasked with clearing scattered and surface laid mines, IEDs and UXOs from paved, unpaved/secondary roads, access roads and path. The SMCS system is capable of quick and efficient clearing of surface-scattered mines and IEDs to open roads and runways to traffic.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Negan

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
603
1 550
93
GPD4vizWwAAK8G4


Ez meg mi? Mi történt szegénnyel?
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and endre

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 695
37 673
113
Ha passzív pancéllal megoldja, akkor ugyanúgy meg van oldva. Az A7 Leopardjaink ha városi páncélcsomagba öltöznek, az oldalvédelmük drón ellen máris elégséges lesz. Ha.
Csak az "akadályáttörő" harckocsikra kiemeleten vadásznak ATGM-mel is, azért kellene rá APS...igazából ma már mindre kellene APS.
MICLIC meg mehetne rá utánfutós kivitelben is...ezt is mindenképp kellene rendszeresíteni.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 356
67 418
113
Csak az "akadályáttörő" harckocsikra kiemeleten vadásznak ATGM-mel is, azért kellene rá APS...igazából ma már mindre kellene APS.
MICLIC meg mehetne rá utánfutós kivitelben is...ezt is mindenképp kellene rendszeresíteni.
Nem kell utánfutó alapesetben, bár a plusz páncél súlya nem tudom mennyire befolyásolja. Amúgy rászerelhető.
kodiak_1-e1618406510362-696x392.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Ocses and Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 247
75 761
113
Fascines: Gap crossing the easy way?


Bild7.jpg.webp
Bild10.jpg.webp

Bild8.jpg.webp
Bild9-1024x683.jpg.webp
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 695
37 673
113
KEILER NG - páncélozott akadályáttörő harcjármű (Keiler = vaddisznó)

Az ukrajnai háború hadműveleti tapasztalatai azt mutatják, hogy a hadviselés akadályozza visszanyerte fontosságát a jövő harcterein. A Keiler Next-el Generation (NG), a Rheinmetall egy új páncélozott behatoló járművet mutat be (ABV) az Eurosatory 2024-en a akadályok gyors feltörésére a harcban. Minden jelenlegi és jövőbeni taktikai követelménynek megfelel, és magas jövőbeli életképesség jellemzi. A fokozottan védett és mobil Keiler NG ABV akna ekével, a rakétával segített aknamentesítési vonaltöltettel és egy mágneses jel generátorral van felszerelve. Ez a kombináció lehetővé teszi a Keiler NG áttörje még a mély ellenséges akadályokat is minden terepen. A Pearson aknaeke, amely több mint négy méter széles, lehetővé teszi akár 250 méter percenkénti haladási sebességet (15km/h) akár instabil talajon is. Szilárd talajhoz a rakétával segített aknamentesítés vonaltöltés (MICLIC) "Plofadder" rendszer a Rheinmetall Denel Munition cégtől elérhető. Ez a rendszer 160 méter hosszú és 9 méter széles átjáró nyitását teszi lehetővé az aknamezőkön és az akadályokon át perceken belül. Átfedésben kilőtt töltetek esetén a Keiler NG két Plofadder rendszere önmagában is lehetővé teszi leküzdeni a 250 méter mély aknamezőket. Integrált sávjelölés rendszer kijelöli a kialakított sávokat a következő erők számára, amleyek még korlátozott látási viszonyok mellett is vagy éjszaka is láthatóak. A gyorsan cserélhető front-end interfésznek köszönhetően a bányaeke gyors lehet dózerlapátra cserélték. Ez azt jelenti, hogy a Keiler NG képes az anti- tartályakadályok elhárítása, árkok betöltése vagy elhelyezések és előkészített állások kialakítása, ha kívánt. Beépített daruval is rendelkezik, így átalakításokat végezhet, önálló utánpótlás és újraszerszámozás. Önvédelem céljából a Keiler viszi a ROSY rapid obscurant rendszer és a távvezérelt fegyverállomás Natter 12.7. A Keiler NG legénysége két katonából áll. A távirányító lehetősége az ellenőrzött telepítést már figyelembe veszi a rendszer koncepciója, mint egy aktív védelmi rendszer és interfész felszerelése a digitalizáltra csatatér.
A Keiler NG a Kodiak páncélozott mérnökjármű alvázán alapul, így a Leopard 2 család. Ez egyrészt hozzájárul a 63 tonnás platform nagy agilitásához: a végsebességhez 65 km/h, mászási képesség 90 centiméter, lejthetőség 60 százalék, árokátlépési képesség több mint 2,50 méter. Másrészt a Leoben családhoz való tartozás pozitív hatással van az interoperabilitásra, logisztika és képzés. A meglévő Kodiak Army mérnöktankok átalakíthatók hasonló konfigurációvá a Keiler NG berendezéskészleteket használ, míg a meglévő Kodiak ellenőrzési útmutatók felgyorsítják a működést a Keiler NG készenléte.
 
 • Tetszik
Reactions: Bálint and Pogány

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 916
32 744
113
Rheinmetall Denel Munition cégtől
:D Mág megen a búúúúúúrok:D
Egyébként van nekik nyújtott töltetes átjárónyitójuk több méretben is,még hátizsákos kivitelben is
Plofadder_backpack_mount.jpg

Egyébként miután Angolában eléggé sok bajuk volt az aknákkal,cuitoi csatát meg leginkább az aknamezők miatt bukták be,nagyon ráfeküdtek az aknafelderités és átjárónyitás témára.Az amerikai Husky aknafelderitő és a MICLIC is dél afrikai liszensz.
SANDF_Husky_mine_detection_vehicle.jpg

2015-04_DD_JPW-Plofadder_IMG_7801.jpg

Egy nagyobb változat.Járműbe épitve is kinálják (RM is ezeket árulja)