Nemzetközi hadgyakorlatok (repülőgépek)

Írhatnál még róla többet. Mit láttál még? Fotók?

Igazából volt két gép ami nagyon kellett volna (Macedón Mi-8, Albán AS-532), ezek jó távol lerakva fotózhatatlanok voltak (csak a gyakszin vettek részt) :)
Legutóbb 3 éve ilyen gépekkel szerencsém volt mert akkor a montenegrói Gazelle-k repültek, hiába voltak a távolabbi apronon.
Statin volt: 2x horvát PC-9, cseh Alca, Skyline L-39, hazai L-410/AS-532/JetRanger/PC-9.
Repült: 5x szlovén PC-9, szlovén JetRanger, szlovén PC-6, szlovén AS-532, szlovén Zlin-242 illetve érkezett 3x osztrák PC-7 és 4x USAF F-16 Colorado-ból (ezek szépen beköszöntek nagy sebességgel a nézőtér két oldaláról végigrepülve) + a két horvát PC távozott a nap végén. Két montenegrói Gazelle pedig nem repült és statikon sem szerepeltek.

Pár kép:
Skyline L-39
Alca
L-410

5xPC-9
PC-6
AS-532

Grátisz, hazafelé Lucko-n megcsináltam a Mi-6-ost

Igazából volt két gép ami nagyon kellett volna (Macedón Mi-8, Albán AS-532), ezek jó távol lerakva fotózhatatlanok voltak (csak a gyakszin vettek részt) :)
Legutóbb 3 éve ilyen gépekkel szerencsém volt mert akkor a montenegrói Gazelle-k repültek, hiába voltak a távolabbi apronon.
Statin volt: 2x horvát PC-9, cseh Alca, Skyline L-39, hazai L-410/AS-532/JetRanger/PC-9.
Repült: 5x szlovén PC-9, szlovén JetRanger, szlovén PC-6, szlovén AS-532, szlovén Zlin-242 illetve érkezett 3x osztrák PC-7 és 4x USAF F-16 Colorado-ból (ezek szépen beköszöntek nagy sebességgel a nézőtér két oldaláról végigrepülve) + a két horvát PC távozott a nap végén. Két montenegrói Gazelle pedig nem repült és statikon sem szerepeltek.

Pár kép:
Skyline L-39
Alca
L-410

5xPC-9
PC-6
AS-532

Grátisz, hazafelé Lucko-n megcsináltam a Mi-6-ost

Köszönöm. A Skyline L-39-en az a FLIR torony (?) érdekes.

A vízdobás meg mindig jó téma. Látványos :)

h1.jpg

Majdnem egy éves tanúlmány (2017. 08. 17.):

https://www.haborumuveszete.hu/egyeb-hirek/meglatni-a-lathatatlant-hadgyakorlatok-kutatoi-szemmel

• Tetszik
Reactions: fip7
Hot Blade 2018

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sok fotó a gyakorlatról

https://www.flickr.com/photos/forcaaereaportuguesa/albums

Hungarian MI-17 at the Hot Blade 2018, in Beja

• Tetszik
Reactions: Pocok75
Amíg nálunk nem szabad tudni hogy hol, mikor és mit gyakorolnak pl az ETAP-T során (és aki tudott valamit, az se mondott semmit jó magyar szokás szerint), addig a cseheknél spotter napot szerveztek a gyakorlatra....

Sky Avenger 2018

Pedig milyen jó lett volna pl. Szolnok-Szanda repülőtéren fotózni....

• Tetszik
Reactions: fip7
Amíg nálunk nem szabad tudni hogy hol, mikor és mit gyakorolnak pl az ETAP-T során (és aki tudott valamit, az se mondott semmit jó magyar szokás szerint), addig a cseheknél spotter napot szerveztek a gyakorlatra....

Sky Avenger 2018

Pedig milyen jó lett volna pl. Szolnok-Szanda repülőtéren fotózni....

Nocsak, arra járt az An-26-osunk is.

Ezen a képen hangosan felröhögtem:

180628-N-NU281-1003.jpg

Nézzük csak meg a hajókat ábrázoló kép bal szélén lévő tengeralattjárót. Igen, az egy Typhoon (Projekt 941, Akula) osztályú SSBN tengeralattjáró. Nem tudtam, hogy az oroszokat is meginvitálták a RIMPAC-ra újabban... :)

180628-N-NU281-1003.jpg

Nézzük csak meg a hajókat ábrázoló kép bal szélén lévő tengeralattjárót. Igen, az egy Typhoon (Projekt 941, Akula) osztályú SSBN tengeralattjáró. Nem tudtam, hogy az oroszokat is meginvitálták a RIMPAC-ra újabban... :)

Hacsak titokban kölcsön nem adták az indiánoknak. :)

180628-N-NU281-1003.jpg

Van még egyáltalán üzemképes Typhoon Szergejéknél?

Avagy RIMPAC különdíj: ki derít fel több nem meghívott megfigyelőt :)