Hát pedig a pkm csöve sokkal masszívabbnak tűnik.A PKM csöve 15.000 lővés elettartamú.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát pedig a pkm csöve sokkal masszívabbnak tűnik.A PKM csöve 15.000 lővés elettartamú.
50 év anyagtechnológiai fejlődés és a karabélynak nem kell akkora kitartott tűzütemet bírni mint egy pkm-nek.Hát pedig a pkm csöve sokkal masszívabbnak tűnik.
Rakd le egy M240B csöve mellé, ahoz képest elég csenevész.Hát pedig a pkm csöve sokkal masszívabbnak tűnik.
M2 mellett még mèg annyira de nem arról beszèlünk.Rakd le egy M240B csöve mellé, ahoz képest elég csenevész.
Nem tudom csak a karabèly csövèvel van?volt? baj.50 év anyagtechnológiai fejlődés és a karabélynak nem kell akkora kitartott tűzütemet bírni mint egy pkm-nek.
Annak azért vastag a csöve, hogy lassabban melegedjen fel.
Ez várható is volt. Én csak azon csodálkozom, hogy ez most jött elő pedig mennyit tesztelték. Egy másik gyártó viszont megoldotta ugyanúgy a magas nyomást (80000PSI+) csak egy sokkal olcsóbb homogén nagy szakítószilárdságú acél hüvellyel, hogy olcsóbb és szerintem megbízhatóbb is lehet.
Az mondjuk pont baj, ha acél a hüvely. Lágy vasból vannak az orosz hüvelyek is nem véletlenül.Ez várható is volt. Én csak azon csodálkozom, hogy ez most jött elő pedig mennyit tesztelték. Egy másik gyártó viszont megoldotta ugyanúgy a magas nyomást (80000PSI+) csak egy sokkal olcsóbb homogén nagy szakítószilárdságú acél hüvellyel, hogy olcsóbb és szerintem megbízhatóbb is lehet.
50 év anyagtechnológiai fejlődés és a karabélynak nem kell akkora kitartott tűzütemet bírni mint egy pkm-nek.
Annak azért vastag a csöve, hogy lassabban melegedjen fel.
Én,ezt nem venném kp.-ak eléggé mosdatás szaga van. Ha legközelebb találkozom amerikai illetékessel akinek volt hozzá köze rákérdezek. A szakértők akiket tényleg lehet annak nevezni nincs “lobby” mögöttük mindenki panaszkodik rá. A rúgás az relatív ki mennyire érzékeny rá. Speciel nekem 7,62x51-ből sem volt sok anno több száz lövés. Tompító nélkül a dörej és vissza rúgás az átlag katonának sok. A tompító is karbantartás igényes és drága a titán miatt. A cső tisztítás után is 1500 lövés után hugyozás szintre megy szórásban. Átlag katonának nehéz a fegyver . Ukrajnában nem sokat érne a lőszer javadalmazás miatt. Kényszer sorozat pillanatok alatt kipirítaná a teljes lőszer javadalmazását. Nem karabélynak való. Ha választanom kéne városi helyiség harcra én biztos,hogy jobban örülnek és 7,6x39 kaliberű modern bullpup karabélynak.Hát, a PEO Soldier szóvivője, vagyis az U.S. Army szerint:
Patterson, the Army spokesperson, said the service fired more than 20,000 rounds per barrel while testing the XM7 and found that the rifle’s performance and accuracy were not affected.
Szóval most vagy a hadsereg akarja elkenni, hogy szar a Sig puskája, vagy pedig valakik direkt lejárató kampányba kezdtek az XM7 ellen valamilyen okból....
Remélhetőleg nemsokára kiderül, hogy melyik eset áll fenn.
Elvileg a vizsgált példányoknál az előírt 4 alatti helyett 3-6 MOA között változott a szórásA cső tisztítás után is 1500 lövés után hugyozás szintre megy szórásban.
Töltetlenül 6 kg (13,2 font) maga a fegyver optikával
Elvileg a vizsgált példányoknál az előírt 4 alatti helyett 3-6 MOA között változott a szórás
A teljes doksi:
Adobe Acrobat
acrobat.adobe.com
Ha jól emlèkszem 12000
Hát pedig a pkm csöve sokkal masszívabbnak tűnik.
Az simán lehet, hogy a jó élettartam számokat a ‘sima’ .277-re adják meg, a ‘hadi’ emelt teljesítménnyel pedig drasztikusan eszi a csövet. Ami nem is annyira békeidős tevékenységre érdekes, mert majd nem lövik a csőzabáló, proprietary SIG lőszert, de azért éles helyzetben lehet érdekes dolgot produkál ha hirtelen ráeresztik a már békeidőben ‘bekopott’ fegyverekre.. alig 2000 lövés után állítólag már szemmel láthatóan gáz a cső.
Én,ezt nem venném kp.-ak eléggé mosdatás szaga van. Ha legközelebb találkozom amerikai illetékessel akinek volt hozzá köze rákérdezek.
A szakértők akiket tényleg lehet annak nevezni nincs “lobby” mögöttük mindenki panaszkodik rá. A rúgás az relatív ki mennyire érzékeny rá. Speciel nekem 7,62x51-ből sem volt sok anno több száz lövés. Tompító nélkül a dörej és vissza rúgás az átlag katonának sok.
A tompító is karbantartás igényes és drága a titán miatt.
A cső tisztítás után is 1500 lövés után hugyozás szintre megy szórásban. Átlag katonának nehéz a fegyver . Ukrajnában nem sokat érne a lőszer javadalmazás miatt. Kényszer sorozat pillanatok alatt kipirítaná a teljes lőszer javadalmazását. Nem karabélynak való. Ha választanom kéne városi helyiség harcra én biztos,hogy jobban örülnek és 7,6x39 kaliberű modern bullpup karabélynak.
Töltetlenül 6 kg (13,2 font) maga a fegyver optikával
Elvileg a vizsgált példányoknál az előírt 4 alatti helyett 3-6 MOA között változott a szórás
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..