Oerlikon Skyguard / Skyshield / Skynex / MANTIS (Rheinmetall)

Nekem elég lassúnak tűnik a csőemelkedés sebessége.
Vajon ez elég lesz-e egy földközelben hangsebesség körül repesztő légi cél ellen? :oops:
Hű de megszakértetted! :D
A cső emelkedés sebessége a célponthoz igazodik - itt meg tetű lassú drónokra lövöldöznek.
Minél messzebb van egy cél annál kisebb csőelmozdulással tudod célba venni - elemi geometria... :oops:

Amúgy meg 35 milliméteres - legyen ennyi elég neked! :P

A cső emelkedés sebessége a célponthoz igazodik - itt meg tetű lassú drónokra lövöldöznek.
Minél messzebb van egy cél annál kisebb csőelmozdulással tudod célba venni - elemi geometria... :oops:

Amúgy meg 35 milliméteres - legyen ennyi elég neked! :p
Ezt eddig is tudtam.
Azonban bármely célról is van szó, "illik" minél gyorsabban ráállni.

Biztos vagy benne ? én inkább egy beásott lánctalpas valaminek néztem.
Igen.

20240110_125758.jpg

Ezt eddig is tudtam.
Azonban bármely célról is van szó, "illik" minél gyorsabban ráállni.
Azért Oerlikonról higyjük már el, hogy tudja mit csinál!
Ráadásul ez nem is egy frissen barkácsolt RM termék: 20+ éve létezik különféle konfigurációkban!
Maga cég meg 100+ éve foglalkozik csöves légvédelemmel.

Nekem elég lassúnak tűnik a csőemelkedés sebessége.
Vajon ez elég lesz-e egy földközelben hangsebesség körül repesztő légi cél ellen? :oops:
Miről beszélsz? 10 másodpercnél látod a törony és löveg forgási sebességét mikor visszaáll nyugalmi állapotba. A löveg 1 sec alatt áll maximum emelési állásából vízszintesbe, a torony meg kevesebb mint 2 sec alatt fordul 180 fokot.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Amúgy meg 35 milliméteres - legyen ennyi elég neked! :p
Ne beszélj már csacskaságokat...

• Vicces
Reactions: Aladeen
Miről beszélsz? 10 másodpercnél látod a törony és löveg forgási sebességét mikor visszaáll nyugalmi állapotba. A löveg 1 sec alatt áll maximum emelési állásából vízszintesbe, a torony meg kevesebb mint 2 sec alatt fordul 180 fokot.
Te is jössz a hülyeségeddel. Célt kell gyorsan leküzdeni tudni, nem visszaállni alaphelyzetbe...

Oerlikon Revolver Gun Mk3 lövegtorony "mozgási sebessége":
Vizszintesen: 115°/s (360 fokot 3,1 másodperc alatt "tud")
függőlegesen: 57°/s (1,5 sec alatt van vízszintesből a maximális 85 fokon)

Egy 1 kilométerre lévő célnak 1686 m/s sebességgel (6070 km/h, 4,8 Mach) kellene keresztbe repülnie a löveg előtt, hogy ne tudja lekövetni,
A jellemzőbb 4000 méteres távolságnál 6747 m/s (24.289 km/h) sebességgel kellene keresztbe repülnie a löveg előtt hogy ne tudja lelőni!
@ravenlord - szted lassú a löveg? o_O
Mi a tököm repül 20 Macchal földközelben?!?
Semmi nem tud ennyivel repülni - el is égne a fenébe a földközeli sűrű légkörben!

Oerlikon Revolver Gun Mk3 lövegtorony "mozgási sebessége":
Vizszintesen: 115°/s (360 fokot 3,1 másodperc alatt "tud")
függőlegesen: 57°/s (1,5 sec alatt van vízszintesből a maximális 85 fokon)

Egy 1 kilométerre lévő célnak 1686 m/s sebességgel (6070 km/h, 4,8 Mach) kellene keresztbe repülnie a löveg előtt, hogy ne tudja lekövetni,
A jellemzőbb 4000 méteres távolságnál 6747 m/s (24.289 km/h) sebességgel kellene keresztbe repülnie a löveg előtt hogy ne tudja lelőni!
@ravenlord - szted lassú a löveg? o_O
Mi a tököm repül 20 Macchal földközelben?!?
Semmi nem tud ennyivel repülni - el is égne a fenébe a földközeli sűrű légkörben!
Ki a fenét érdekel a fizika? Láttam, hogy lassú!!! Nehogymár holmi tudományos tényekre alapozva akard nekem bemesélni azt amit a saját szememmel láttam!!!

Talán az első videó a rendszer harctéri alkalmazásáról.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ukránok szerint csak gyakorló lövészet van a videón.

komplett videó, ahol egy ukrán katona el is mondja mi van a videón:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ukrán híroldal cikke erről angolul

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 22302
Orosz és kínai drón fejlesztők:
hold-my-beer-beer.gif

Mielőtt elkezdtek vinnyogni, természetesen csak poén a 20 mach-os drón.
Viszont ha ez a cucc eljut a harctérre, és itt nem nyugat Ukrajnára, Kijev alsóra gondolok, hanem keletre ,akkor látni fogunk csodát. Olyat, ami a promó videókból és a csilli-villi katalógusokból kimaradt.:rolleyes:

• Tetszik
Reactions: fishbed and J.G.
Orosz és kínai drón fejlesztők:
hold-my-beer-beer.gif

Mielőtt elkezdtek vinnyogni, természetesen csak poén a 20 mach-os drón.
Viszont ha ez a cucc eljut a harctérre, és itt nem nyugat Ukrajnára, Kijev alsóra gondolok, hanem keletre ,akkor látni fogunk csodát. Olyat, ami a promó videókból és a csilli-villi katalógusokból kimaradt.:rolleyes:
Ez a katagória nem igazán harctérre van kitalálva: oda inkább az önjárók valók. Az ilyen telepített rendszert hamar szétlőnék tüzérséggel.
A Skynex rendszer hátországi infra-védelmére való - pl. erőművek, hídak, repterek, gyárak védelmére tervezték.
Szóval Shahed drónok és CM-ek lelövésére lesznek használva. Ezek nem igazán nehéz célpontok: lassúak - különösen a Shahedek.

• Tetszik
Reactions: ghostface