Ohio osztály (USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
5 137
12 039
113
USS Pennsylvania (SSBN 735) Guam szigeténél
161031-N-ZD021-011.JPG
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Új szerepben az Ohio osztályú boomerek...
Okt. 30-án a Hawaii szigetek mellől először hajtottak végre (sikeres) gyakorló lövészetet egy SSGN-né átalakított Ohio osztályú tengeralattjáróról hagyományos töltetű hiperszónikus támadó fegyverrel.
A kísérlet neve: Intermediate Range Conventional Prompt Strike Flight Experiment-1 (CPS FE-1) volt.
https://news.usni.org/2017/11/03/na...conventional-prompt-strike-ohio-class-boomers
A bejelentés szövege:
"Pentagon spokesman Cmdr. Patrick Evans told USNI News today that “the Navy Strategic Systems Program (SSP), on behalf of the Department of Defense, conducted an Intermediate Range Conventional Prompt Strike Flight Experiment-1 (CPS FE-1) test on Oct. 30, 2017, from Pacific Missile Range Facility, Kauai, Hawaii. The test collected data on hypersonic boost-glide technologies and test-range performance for long-range atmospheric flight. This data will be used by the Department of Defense to anchor ground testing, modelling, and simulation of hypersonic flight vehicle performance and is applicable to a range of possible Conventional Prompt Strike (CPS) concepts.

Akit érdekel hogy mi is ez a Conventional Prompt Global Strike program annak egy kis olvasnivaló.
https://news.usni.org/wp-content/uploads/2017/02/R41464-1.pdf#viewer.action=download

A lényeg hogy őrjáratozó SSGN-ről indítva az USA kevesebb mint egy órán belül a világ bármely pontján hagyományos csapást tud mérni hiperszónikus támadó eszköz segítségével.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
14 134
10 530
113
A lényeg hogy őrjáratozó SSGN-ről indítva az USA kevesebb mint egy órán belül a világ bármely pontján hagyományos csapást tud mérni hiperszónikus támadó eszköz segítségével.

Hány km hatótávú rakétától van szó ?
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
39 777
57 009
113

Most vagy én rúgtam be, vagy a videó készítője? Már a legelején. Ilyen Trident II tudtommal nincs 12 db MIRV-vel. Vagy benéztem valamit? Nekem úgy tűnik, hogy különféle változatok képességeit mixelte össsze....
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 533
113

Most vagy én rúgtam be, vagy a videó készítője? Már a legelején. Ilyen Trident II tudtommal nincs 12 db MIRV-vel. Vagy benéztem valamit? Nekem úgy tűnik, hogy különféle változatok képességeit mixelte össsze....
Amennyire tudom14 lehetne a maximum,csak a szerződési korlát a 10.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
39 777
57 009
113
Semmiféle politika nincs ebben. Időről időre indítanak egyet, hogy ezzel monitorozzák azt, hogy az öregedés miatt milyen műszaki hibák léphetnek fel.
A hh elején a nuki tesztrobbantások egy része is azt a célt szolgálta, hogy az öregedés hatását vizsgálják a robbanófejeken.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
23 419
56 469
113

A haditengerészet megerősítette, hogy egy Trident rakétatesztje volt az, amit az emberek láttak Floridában ezen a héten​Az amerikai haditengerészet hivatalosan megerősítette, hogy a hét elején végrehajtotta a Trident D5 tengeralattjáró által indított ballisztikus rakéta tesztjét az Atlanti-óceán felett. Egy ohiói osztályú ballisztikusrakéta-tengeralattjáró , vagy SSBN , Florida partjainál indította a ballisztikus rakétát, amely nem hordozott semmilyen nukleáris robbanófejet.
A haditengerészet Stratégiai Rendszerprogramjainak (SSP) irodája 2021 február 10-i nyilatkozatában további részleteket közölt a rakéta tesztjével kapcsolatban. Az SSP felügyeli a stratégiai fegyverrendszerek, köztük a Trident D5 és az Ohio fejlesztését, beszerzését és fenntartását , valamint a jövőbeni Columbia osztályú ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáró fejlesztését is . A szolgálat nem nevezte meg azt a bizonyos tengeralattjárót, amely kilőtte a rakétát.

message-editor%2F1613063897586-trident-test.jpg

Egy Trident D5 rakéta, amelyet egy korábbi teszt során

"A haditengerészeti stratégiai rendszerek programjai ütemezett Trident II (D5) rakéta teszt indításokat hajtottak végre a tengeren egy Ohio osztályú SSBN-től, Florida keleti partjainál, 2021. február 9-én" - mondta Jeff Fatora, az SSP szóvivője. . "Ez a teszt egy ütemezett, folyamatban lévő rendszerértékelési teszt része volt."
"Az indításokat gyakran, rendszeresen hajtják végre a rendszer folyamatos megbízhatóságának biztosítása érdekében. Minden teszt tevékenység értékes információkat nyújt a rendszereinkről, ezáltal hozzájárulva képességeink biztosításához" - folytatta. "A tesztrakéták nincsenek felfegyverezve, és a Stratégiai Rendszerprogramok nem szokták bejelenteni a rakéták tesztelését. A Trident II (D5) rakéták próbaüzemére vonatkozó információkat az indítás előtt minősítik."

Az biztos, hogy a Trident tesztjei rendszeresen előfordulnak, de a haditengerészet proaktív módon sajtóközleményeket is kiad velük kapcsolatban. Minden bizonnyal furcsának tűnik, hogy a haditengerészet nem adott ki egy egyszerű megerősítést sem , miután kiderült, hogy a teszt felkeltette a közvélemény figyelmét, különösen Floridában, ahol az üstökösszerű nyomvonal ufókról szóló híreket váltott ki .
A repülőknek szóló, nyilvánosan elérhető értesítések (NOTAM) már körvonalazták azokat a területeket, ahol várhatóan február 9-én leesik rakéta egy része, ami szinte tökéletesen illeszkedik az atlanti Trident korábbi indításaihoz. Ez magában foglalja az Egyesült Királyság Királyi Haditengerészetéhez tartozó Vanguard osztályú ballisztikusrakéta-tengeralattjáró 2016-os látványosan kudarcba fulladt indítását is, amely az Egyesült Államokkal kötött megállapodás részeként a Trident D5-t is hordoz. Ebben az esetben a rakéta állítólag teljesen rossz irányba repült, ezért megsemmisítették, miután úgy tűnt, hogy Florida felé tart. Eleinte nem volt világos, hogy melyik haditengerészet lőtte ki a rakétát .
Hogy mi volt ennek a Trident D5 "rendszerértékelő tesztnek" a célja, továbbra sem tisztázott. Egyrészt rendszeresen tesztelni kell ezeket a rakétákat, hogy biztosítsák azok folyamatos megbízhatóságát, és bemutassák ezt a képességet úgy, hogy a potenciális ellenfelek legalább bizonyos mértékben láthassák az elrettentés fenntartását.
Továbbá szükség lehet a Trident D5-k end-to-end tesztek elvégzésére, amelyek tükrözik az új W76-2 robbanófej bevezetését azokra a rakétákra, amelyek utolsó darabjait 2020-n szállították le a haditengerészethez. Ez a program vitatott kérdés volt. A támogatók azzal érvelnek, hogy ezek az a robbanófejek alapvető rugalmasságot biztosítanak az alacsonyabb szintű fenyegetések elrettentésére, mint amire a meglévő robbanófejekkel lehetne reagálni, míg a kritikusok viszont attól tartottak, hogy egy jövőbeni konfliktusban csökkentik az atomfegyverek használatának küszöbét.

message-editor%2F1613064455307-w76-2.jpg

A W76-2 hivatalos logója. l.

A W88 robbanófej továbbfejlesztett változata, amelyet a Trident D5-n is használnak, szintén fejlesztés alatt áll, bár ez a munka késéseket szenvedett az elmúlt években. Az Egyesült Államok nukleáris fegyvereinek fejlesztését felügyelő Energetikai Minisztérium Nemzeti Nukleáris Biztonsági Igazgatósága (NNSA) tavaly azt is elárulta, hogy megkezdte a Tridentek számára egy új robbanófej kifejlesztését, W93 néven . Ha végül is szolgálatba áll, úgy tűnik, hogy a W93 lesz az első teljesen új robbanófej-forma, amely az Egyesült Államok nukleáris készletébe került, az első W88-asok 1989-s leszállítása óta.

Ez a legújabb Trident-teszt azután történt, hogy az Egyesült Államok és Oroszország megállapodott abban, hogy 2026- g meghosszabbítják az új stratégiai fegyvercsökkentési szerződést (New START). Ez a megállapodás korlátozza mindkét ország stratégiai fegyvertárát, beleértve azokat a rendelkezéseket, amelyek meghatározzák, hogy ezeknek a fegyvereknek hány egyedi robbanófeje lehet. Minden Trident D5 14 robbanófejet képes befogadni, de általában csak öt-hat van rajtuk az Új START egyezmény , valamint az előző fegyverzet-ellenőrzési megállapodások miatt Oroszországgal.
Bármi legyen is az eset, most már pontosan tudjuk, hogy amit az emberek láttak repülni az Atlanti-óceán felett Florida partjainál a hét elején, az a haditengerészet tengeralattjárójából kilőtt Trident rakéta volt.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed