1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz hadiflotta

Diskurzus a(z) 'Egyéb haditengerészettel kapcsolatos témák' témában - boki által indítva @ 2018. január 4..

 1. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Wikiben el lehet olvasni az 1972-és COLREG szabàlyait.. Ott az van, ahogy Boki irta. Elözésnél predig az elözö nem akadàlyozhatja az elözöttett.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  igen
   
 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  [​IMG] Hát, ha a hátsó az orosz hajó, akkor nincs elsőbbsége, és ő veszélyezteti a másikat. Kivéve, ha a másik direkt lelassított. De nem lassított, látszik a farvizén. Bőven az elfogadott 300 méteren belül van.
   
 4. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Attol meg hogy ismetelgeted nem lesz igazad mert haa jobbrol erkezo hajo iranyt valt vagy felgyorsit akkor azzal nem kenyszeritheti a masikat kitero manoverre. Ha igy tesz azt hivjak ULDOZESNEK es ertelem szeruen ezt nem tamogatja a szabalyozas.

  Szakszerubben gacsat altal leirva en csak probalom a konyhanyelven is megertetni.
   
 5. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Ne zavard meg oket a tenyekkel. A szemet amerikaiak a vagany es mindig igazsagos oroszokkal jatszanak . Micsoda felelotlen vislekedes. Szimplan nem tetszik nekik az eredmeny ugyanugy mint az irani lelovesnel .

  boki!

  Volt valami hivatalos orosz tiltakozas az ugyben?
   
 6. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Es tudod a COLREG szabaly kiveteleit is? Vagy csak addig olvastad ameddig neked megfelelet?
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  A képen már az orosz lelasított, hogy elkerüljeaz ütközést. Az irányából is látszik, hogy a jenki hajó keresztezte az útját.
   
 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Azutan lassitott hogy ragyorsitott hogy utolerje leelozze a rombolot. Ekkor vesztette el az elsobbseget. Es ezt os is tudta ezert lassitott es ezert nem lett belole tiltakozas ugye?


  boki

  Amugy mi a helyzet a masikkal amit emlitettel tudod amit az amerikai hajo csinalt. Legalabb egy linket dobjal mar kerlek mert a goodle nem ad ki ra semmi erdemlegeset.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Úgy beszéltek róla mintha összeütköztek volna.
   
  notaricon likes this.
 10. aquarell

  aquarell Well-Known Member

 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Meg amúgy hogy kellene viselkednie?Az amerikaiak mindenhol azt mondják,hogy az oroszok az ellenség.
   
 12. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Motor alapjáraton, matrózok a fedélzetre, levett sapkával, áhítatos képpel nézni ahogy el méltóztatik haladni a csodálatos csillagos sávos zászló...
   
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Boki

  Uj info. A rombolonak ki volt engedbve a vontatott szonarja ezt eszlelte az orosz hirszerzo hajo es azert helyezkedett ugy es gyorsitott ra mert szimplan megprobalta levagni a hajocsavarjaval. A multkori gyakorlatrol ( orosz kina iran) valszeg ott maradt egy tengotok es ugy nez ki nagyon nem birja a nyilvanossagot.

  boki meg mindig ados vagy az esettel amikor amit emlitettel amikor amerikai hajo csinalta ugyanezt. Mond meg ha csak kitalaltad es nem emlitem tobbe. Vagy hozd a linket.
   
  Bleroka likes this.
 14. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Rohantak mar amennyire toluk telett hogy ha lehet lenyiszaljak a vontatott szonart. Nem jott ossze. Pedig ezert Lenin rend jart volna.
   
  ladagrant likes this.
 15. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  latod boki! Mar megint azok a szemet amerikaiak.
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Ez a legújabb jenki verzió? :) Egyébként a kínai-orosz-iráni gyakorlaton nem vett részt orosz tengeralattjáró. Csak a Jaroszlav Mudrij (2016 június) fregatt volt ott orosz részről(+ a kötelező tankerhajó).Mindegyik incidens meg volt osztva itt a HTKA-n . Ja bocs 2016-ban még nem volt DINAMO a fórumon.(korábban elköszönt kalapacs a fórumtól.) Elég kínos lett volna visszajönni, ezért 2017-ben jött DINAMO. :)

  Tehát mégegyszer mindhárom incidens meg volt osztva itt a fórumon. Ha gyenge a memória és nem találtad a guglin próbáld itt a fórumon megkeresni.

  Egyébként elég szánalmas volt ahogy toltad a manipulatív jenki propagandát az Irán topikban.

  Irán veszélyt jelent Magyaroroszágra. Irán elfoglalja,Magyaroroszágot, Irán megtámadja Magyarországot, Iszlám forradalmat fogja exportálni Magyaroroszágra és hasonló írások.
  Mega LOL.
   
  szegcsab likes this.
 17. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Hivatalosan nem vett reszt tengo reszetekrol de hat a tengok ugye nem is szoktak bejelenteni a jelenletuket. Valahogy nem szokasuk. Az is csak tok veletlen hogy miutan az ami rombolo elkezdte a terulet szisztematikus kutatasat megjelent az orosz kemhajo aztan megprobalta ramingolni vagy levagni a vontatott szonart. Ezert is haladt elolyan kozel a rombolo tatjahoz mert azt remelte hogy ha a szonar melyen is vanott meg esetleg elkaphatja a kabelt .

  Ha meg volt osztva itt 2016 ban akkor kerlek legalabb a topic nevet meg a sorszamot ad mar meg mert en 2017 ota vagyok itt.

  Az irani dolgok megsajnosnem propagandak hanem tenyek. Tudom ez faj neked mert a kedvenceid elcsesztek csakugy mint ti Donbaszban de hat ez van. Illenek becsuletesnek lenni mert mar a perzsaknak is megy a dolog.

  De terjunk vissza a konkret esetre. Szoval melyik topic melyik hsz?
   
 18. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Csak kerdezem. Ha ki van engedve a vontatott szonar, akkor nem vonatkoznak ra a hajozasi szabalyok?
   
 19. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Aha, szóval itt nem ramming kísérlet történt. Olyan is volt anno, mondjuk ha mostanában mennének oda a jenkik a Krímhez egy kis flottatüntetésre, biztos lenne balhé megint.

   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Már adtam segítséget az előző hsz-ben- egy kis logika és ész. :) Mégegyszer leírom oroz TA nem vett részt a közös gyakorlatokon. Szimbolikusan csak a Jaroszlav Mudrij fregatt volt ott. Nem volt nagy jelentősége az oroszok számára.
  Nincs időm te neked keresgetni.
   

Ezen oldal megosztása