2021 végére megépül az Északi hajógyárban két új 240m hosszú és 50m széles üzemcsarnok , ahol 2022-ben kezdik építeni az első 8000t-s SzuperGorskovot.Értem én, de nem lenne jobb, ha valami újat építenének helyette? Van szükség egy ilyen hajóra? Ez megint olyan projekt ami szerintem csak egy lavór pénzt von el más projektektől! Írták/tuk már többen is, hogy mint a világ nagy hadseregeinél, flottáinál, az oroszoknál is kicsit koncepció hiányosnak érzem az ilyen és ehhez hasonló felújításokat! Lásd még a hordozós bohóckodás! De mint mindig, a tévedés jogát fenntartom!![]()
Egyesített Hajóépítő Vállalat aláírta a szerződést az orosz védelmi minisztériummal a projekt 22350M első hajójának megépítéséről. A SzuperGorskovként is emlegettet hajóosztály első hajóját a szentpétervári Északi hajógyárban fogják építeni. A kb. 8000t vízkiszorítású fregatt(nyugaton már romboló kategória) 48 irányított rakétát hordoz majd. Hajó elleni Oniks/Cirkon(hiperszónikus) és szárazföldi célok ellen bevethető Kalibr-NK rakétát.
VK | VK
vk.com