1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 2. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  A szovjet seregben több száz magyar is harcolt, akiket Kárpátaljáról vittek el háborúzni az afgánokhoz.

  Helyetted is ég a pofám....
  Esküszöm, hogy nem értem a profilképeden a nemzeti színeket.Kun Bélában több nemzeti érzelem volt, mint benned...
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Sz.gyengébbeknek(panoz-félék)

  <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Intel just reported to me that they did not find this info credible, and therefore did not report it to me or <a href="https://twitter.com/VP?ref_src=twsrc^tfw">@VP</a>. Possibly another fabricated Russia Hoax, maybe by the Fake News <a href="https://twitter.com/nytimesbooks?ref_src=twsrc^tfw">@nytimesbooks</a>, wanting to make Republicans look bad!!! <a href="https://t.co/cowOmP7T1S">https://t.co/cowOmP7T1S</a></p>&mdash; Donald J. Trump (@realDonaldTrump) <a href="">June 29, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
   
  bartinieffektus likes this.
 4. ladagrant

  ladagrant Active Member

  "vittek el" Így van, sajnos sok magyart használt fel az orosz hatalom a háborúiban emberi pajzsnak. Remélem Putyin bocsánatot kér és kárpótlást fizet az erőszakkal elvitt magyar nemzetiségű katonáknak. Így volna helyes.
   
 5. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Orosz katonai nyugdíjat kapnak a volt szovjet katonák, éljenek bárhol a világban...
   
  Rotten878, KoviUbi and vilmoci like this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Szedd már össze magad panoz, már megint félre beszélsz. Milyen orosz hatalomtól beszélsz meg erőszakos magyar nemzetiségü katonák afganisztánba való elhurcolásáról? Szovjetúnióról beszélünk. Leonyid Iljics irányítása alatt, aki a SZKP KB főtitkára volt kezdődött az Afganisztánba való szovjet bevonulás 1979-ben. Afgán háborúban a fő szerepet a 40. összfegyvernemi hadserg játszotta- azon belül is 3 gépesített-lövész és egy ejtőernyős(VDV) hadosztály játszotta. Aki ott szolgált azok a katonák mentek Afganisztánba. Ne felejtsük el, hogy a SZU-ban kötelező volt a sorkatonai szolgálat- a szárazföldi erőknél 2 év volt. A 2 milliós szovjet hadsergből kb 80 000 katona szolgált Afganisztánban. 9 év alatt kb 660 000 sorkatona cserélődött ki. Ha magyar nemzetiségü is szolgált a 40. hadseregnél, akkor valószinü megjárta Afganisztánt.
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Új orosz film: Небо измеряется милями
  Egy szójáték a film címe
  "Az eget Mi-lekben mérik"
  Életrajzi film Mihail Leontyjevics Milről és életéről, munkásságáról. Több igen ritka eszközt is lehet benne látni. Még Nyikolaj Kamov és feltünik a filmben.
  Előzetes:
   
 8. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 9. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Akármi is lesz a jelenlegi ügy kifutása, a kocka el van vetve. Trump hogy a választást megnyerje erőt kell demonstrálnia így további pénzügy is katonai szankciók várhatóak az oroszokkal szemben. Ha novemberben Biden nyer, akkor meg beindul az a bizonyos gépezet Langley-ben, aminek az okát a célkitűzését most ültették a közvélemény fejébe, minek az eredménye az lesz, hogy 2021-től nem lesz olyan orosz katona külföldön aki biztonságban érezhetné magát a továbbiakban.
   
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Mert lelövik az Orosz katonákat az amerikaiak?
   
 11. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Mert lelövik az Orosz katonákat az amerikaiak?

  Akkor a jódtabletta hiánycikk lesz.
   
  vata, nyugger, csibeszke and 2 others like this.
 12. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  nyugger, csibeszke, ghostface and 3 others like this.
 13. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Biden valóban a szívén viseli a kis magánbirtokát, "Ukrán Szabadállamát", amelynek modern II. Lipótként egyfajta kiskirálya a fia, aki utasítgatja a bennszülött politikusokat és ügyészeket, de kérdés mekkora lesz az USA akciórádiusza, nem lesz-e túl sok a hazai probléma. Persze ezekről való figyelemelterelésül akarnak háborút kirobbantani az oroszokkal, ahogy már Hillary megtette volna. Pár nuki elpukkanását is lehet, hogy bevállalhatónak tartják ezek a körök (Putyin éppen ezért kezdett el új elrettentőnek szánt stratégiai fegyverrendszereket fejleszteni, mert tudja, hogy van Washingtonban egy kör, amelyik nem csak hisz a kevés áldozattal megnyerhető atomháborúban az oroszokkal, hanem csorog is a nyála egy ilyenért, más kérdés, hogy mennyit érnek ezek a fegyverek a propagandán kívül - mindenesetre valószínű, hogy nem is az a fontos, hogy működjenek, csak az, hogy ijesztőek legyenek és elhitessék, hogy kellően "őrültek" bevetni azokat).
   
  ogretankHU and Nemerson like this.
 14. koppany

  koppany Well-Known Member

  Ez közönséges fenyegetőzés, a szokásos stílusban. Persze bizonyítékod nincs az oroszokkal szemben, max annyi mint az iraki vegyi fegyverekről.
   
  fip7, ghostrider, svajcibeka and 4 others like this.
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Meg Assad vegyifegyveres támadásairól.
   
  fip7, ghostrider and ogretankHU like this.
 16. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Voltatok szavazni?
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Ja, az összes fórumozó...
   
  fip7, zeal, fonak9 and 2 others like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Amerikai nagykövetség épülete Moszkvában:

   
  bartinieffektus likes this.
 19. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Alapvetően nagyon egyszerű a képlet: a US média konglomerátum szívből utálja az oroszokat és minden kínálkozó lehetőséget megfog arra, hogy belekeverje őket akármilyen balhéba. Most is már mikor már bűzlik a buli a talibán helyett csak "bizonyos afgán milíciák" jelennek meg by NYT, ami megint mindent takarhat gumifogalomként. Az USA külügyi és katonai adminisztrációja szintén hasonszőrű, asszisztál is hozzá, ám kifele finomított állásponttal rendelkezik (ezt is nevezik egyesek deep state-nek) Moszkváról, illetve egyszerűbb a régi ellenfél fele mutogatni, mint ténylegesen izmozni Kínával. Akár Trump, akár Biden lesz az elnök a helyzet érdemben nem fog javulni pont ezen faktorok miatt, itt ennél drasztikusabb váltás kellene. Panoz teóriája az oroszok kilövésére meg röhejes, révén továbbra is megalapozatlan és full bullshit kategória, amit a tálibokkal kapcsolatban állítanak és még talán a kissé szenilis Biden is talán belátja ezt. Bár ahogy halad most az USA én már bármi kreténséget el tudok képzelni, de egyik se a Pax Americana-t fogja erősíteni...
   
  fip7, csibeszke, fishbed and 3 others like this.
 20. boki

  boki Well-Known Member

Ezen oldal megosztása