Nekem mindig is szimpatikus volt ez a csaj. Nőként egy nem feltétlenül testhez álló szerepet kapott meg miniszterasszonyként. Egy olyan országban, ahol nehéz összegereblyézni a társadalmi támogatottságot. Ennek ellenére a mostani bejelentésben és az előzőekben is azt látom, hogy becsülettel igyekszik elvégezni a munkából azt, amit még a politikai realitás enged.
Lehet, hogy most nagy hülyeséget mondok, de ez nem hasonlít valamelyest a magyar átszervezéshez? Amennyire értem, próbálta kijelölni a szerepköröket és átadni a profi katonai vezetésnek minden jogosítványt a politikától, ami katonai kérdés. (Egyértelmű, hogy a hadsereg plusz döntési kompetenciákat kapott, hiszen minden megszólaló ódákat zenget az átalakítás nagyszerűségéről árnyoldalak nélkül. És többlet lóvé bejelentése nélkül, egyelőre.)
Szóval amennyire nekem ez most lejött, a Minisztérium megmarad a továbbikban csak a pénzügyi keret kijelölésénél, mint feladat. Valószínűleg az új eszközök beszerzések előkészítésénél és a meglévők felújításánál katonáknak lesz hangsúlyos szava. A nemzetközi szerepvállalás, a sajtó felé a PR és a többi megmarad a politikai döntés kompetenciájában.