Patria AMV 8x8 / KTO Rosomak / SKOV Svarun

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

R

Ruby de Puteaux

Guest
Rozsomák.
ElZwqkKW0AAmPRe
 
K

kamm

Guest
Hogy tudott a semmiből egy ilyen ütős cuccot összehegeszteni ez az 5 és fél milliós ország!?
Esküszöm irigylem.

Semmibol? :) 30 eve hekkelik a cuccaikat, lassan 15 eve eve meg a finn allamon kivul a Patria Oy masik fele a norveg Kongsberg (szinten vedelmi megacsoport) tulajdonaban van, ami meg a norveg allam tobbsegi tulajdona. Emellett a sved Saab (=Wallenberg-csalad) is millio helyen benn van a finn vedelmi iparban, szoval eleg komoly tudasbazisra tamaszkodhattak...
 
K

kamm

Guest
Hmm, Saab+Patria, ez tetszik:
"Patria has delivered a unit of AMV 8×8 System Platform vehicle to Saab to be used as a test and development platform for the latest generation of vehicle electronics and video systems.
"Patria has signed a contract with Saab regarding the delivery of one AMV 8x8 System Platform vehicle. This will be used as a test and development platform for the latest generation of Saab vehicle electronics and video systems. The vehicle will also be used for demonstration and marketing purposes," the company said in a statement Monday.
Patria is owned by the State of Finland (50.1%) and Norwegian Kongsberg Defence & Aerospace AS (49.9%).
The contract includes vehicle, training, and maintenance services. Saab will equip the vehicle with its latest video and vehicle electronic solutions connected to C4I systems and other innovations."

https://www.defenseworld.net/news/2...t_Gen_Electronics__Video_Systems#.XuHRSqzPxqs

patria_ve_1591625185.jpg

Szoval most szallitottak csak le a mukodokepes kesz peldanyt: https://www.patriagroup.com/newsroo...vered-amv-8x8-system-platform-vehicle-to-saab

"Patria delivered Patria AMV 8x8 System Platform vehicle to Saab based on a contract signed last June. The vehicle will be used as a test and development platform for the latest generation of Saab vehicle electronics and video systems, but also for demonstration and marketing purposes.
Saab will equip the vehicle with its latest video- and vehicle electronic solutions, connected to C4I systems and other innovations."


Erdekes lesz, a Saab mostantol a C4i meg foldi cuccait Patrian kinalja majd alapbol...?
 
 • Tetszik
Reactions: SilvioD and alfa74

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 859
73 212
113
"Patria - Highlights of 2020

As part of a Finnish-Latvian development program, Patria 6x6 armoured vehicle was chosen as the vehicle platform for sustained army mobility enhancement. Estonia joined the program in April. In October, Finland and Latvia together with Patria signed a research and development (R&D) agreement for a common armoured vehicle system, which is a next step in this collaborative programme after the countries last spring signed a joint technical arrangement (TA).

Patria and the U.S. Army entered into an agreement for a feasibility study of Patria Nemo 120 mm mortar system.

Patria's armoured combat vehicle AMV XP was selected for the second phase of Bulgarian vehicle acquisition programme.

Patria AMV XP 8x8 vehicles were sent to Japan for test purposes of the Japanese Ground Self-Defense Force’s project operating under the Japanese Ministry of Defense."
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 859
73 212
113
E7n5pWMXsAE1n0q

E7n5pWJWUAAei6k

E7n5pWMXMAMOGeY


They allow to enrich construction, operation and maintenance of Rosomak exercises.Chassis were developed in 2 versions: static, with equipment elements or mockups) and functional (allowing to simulate systems operation eg. engine, power take-offs etc)