• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 786
82 235
113
A bejegyzésem nem jelenik meg nekem, ezért a biztonság kedvéért szövegesen is beteszem:

"
A Magyar Hadtudományi Társaság Biztonságpolitikai Szakosztálya
tisztelettel meghívja: „NEMZETI BIZTONSÁG, DRÓNOK ÉS MESTERSÉGES INTELLIGENCIA” című konferenciára.

A rendezvény ideje: 2024. október 29-én 0900 -1500
Helyszíne: Honvéd Kulturális Központ, Stefánia Palota

0900 MEGNYITÓ: Dr. Szenes Zoltán elnök (TBC)
0910-1100 Plenáris ülés Levezető elnök: Dr. Szenes Zoltán elnök (TBC)
Helyszín: Gróf Eszterházy Mihály terem
Dr. Németh Gergely: A Védelmi Innovációs Kutatóintézet eredményei a forradalmi
technológiák (mesterséges intelligencia, drónok) védelmi célú hasznosításában
20 perc
Faragó Bence, doktorandusz: Drónok szerepének felértékelődése az orosz-ukrán
háborúban
20 perc
Dr. Kis-Benedek József: Drónok alkalmazásának tapasztalatai a közel-keleti
konfliktus során
20 perc
Lakó Zoltán alezredes: Drónstratégia 20 perc
Kérdések, párbeszéd, vita 25 perc
Összefoglalás 5 perc
1100-1130 SZÜNET, büféebéd 30 perc
1130- 1330 SZEKCIÓ ÜLÉSEK
Pilótanélküli Repülőeszközök és a hadügy Mesterséges intelligencia és a hadügy
Helyszín: Görgey Artúr terem Helyszín: Aradi terem
Levezető elnök: Dr. Ráth Tamás Levezető elnök: Dr. Kiss Álmos Péter
1581 Budapest Pf.: 15.; Telefon: +36-1-432-9000/29683
E-mail: [email protected]; Webpage: www.mhtt.eu
Dr. Szilvágyi Tibor, HM EI Zrt.: Diszruptív
technológiák alkalmazása a katonai célú pilóta
nélküli repülőeszközökben
Dr. Boda Mihály: Új évezred – a háború új
formája? A politika és a háború viszonya
Petrányi János, Zsitnyányi Attila, GAMMA
Zrt.: Drónra szerelt intelligens érzékelők a
vegyivédelem területén
Dr. Petruska Ferenc: Autonóm
fegyverrendszerek és a hadijog
Havas Norbert, Proofminder: A mesterséges
intelligencia és a drón innovációja
Dr. Mező András: Mesterséges intelligencia és
drónok alkalmazása városi környezetben
Ádány Zoltán alezredes: A MH drónpilóta
képzésének célja és tapasztalatai
Csanádi Győző alezredes: Mit tanulhatunk a
rajzó drónoktól?
Zsivity Tímea: A modern információs
technológiák hatása a társadalmi
nyilvánosságra Szerbiában
Kérdések, párbeszéd, vita
Összefoglalás
1330-1430 ÁLLÓFOGADÁS
Pohárköszöntő, zárszó: Dr. Szenes Zoltán elnök (TBC)
Helyszín: Báró Atzél Béla terem

Dr. Mező András (PhD)
Biztonságpolitikai Szakosztály elnök"

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113
  • Szomorú
Reactions: bel and Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 786
82 235
113
Ezt jól megszívtam, mivel mint az eredeti kiírásban is látható, a Stefániába hirdették meg eredetileg, de közben áttették az NKE kampuszára - amiről nem értesültem - így (meg egyéb tényezők miatt is) jól elkéstem.
Remélem, azért láttál-hallottál valami érdekeset...

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113
Szeretnénk a figyelmébe ajánlani a Magyar Nemzeti Levéltár
november 12-ei eseményét:

Levéltári Délutánok: C. Tóth Norbert - Mohács emlékezete,
Brodarics István levele I. Ferdinánd királyhoz

November 12-én folytatódik a Levéltári Délutánok előadássorozat.

Következő előadónk C. Tóth Norbert főlevéltáros (MNL) "Mohács emlékezete, Brodarics István levele I. Ferdinánd királyhoz" címmel tart előadást.

A rendezvény időpontja: 2024. november 12. (kedd) 17 óra
A rendezvény helyszíne: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Kiállító- és konferenciaterem. 1014, Budapest, Bécsi kapu tér 2-4.

A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrációját az alábbi linken rögzítheti:

https://rubiconintezet.us5.list-man...d363483c8c9034d8d3&id=7145730851&e=d5fc802452

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113
Drone forum 2024
Konferencia és kiállítás a 2024-es EU-s elnökségből inspirálva
digitális fejlesztési központ

Kiállítók
Rotors and Cams
DRONE2B és HRP Europe Kft.
ABZ Innovation
Mouldtech Systems
Talentis Protect Zrt.
Résztvevők:
100-120 résztvevő, hazai és
nemzetközi iparági
szereplők, szakértők
Szervezők:
Széchenyi István Egyetem
Digitális Fejlesztési Központ,
Edutus Egyetem,
CloudIA Zrt.
Időpont:
2024. november 14.
09:00 – 16:00
(érkezés 8:00 órától)

Helyszín:
Széchenyi István Egyetem
Science Park
(9025 Győr, Töltésszer 13.)

Megnyitó
09:00 – 09:10
Köszöntő:
Széchenyi István Egyetem
Prof. Dr. Friedler Ferenc
09:10 – 09:20
Nyitóbeszéd:
Joint European Drone Associations
(JEDA) Julie Garland (online)
Agenda
Drón ökoszisztéma az Unióban, U-Space, Drónhasználat szabályozása
09:25 – 9:40 JEDA, Asociacija Dronea, Lithuania – Vidmantas Kairys
09:40 – 9:55 Unmanned Aerial Alliance Czech Republic – Jakub Karas
09:55 – 10:10 CANSO Civil Air Navigation Services Organisation – Dr. Eduardo García González (online)
10:10 – 10:25 EuroAtlantic – Simor Gabriella
10:25 – 10:40 Korea Testing Laboratory – Ryan Kang – Bongseok
10:40 – 10:55 CloudIA Zrt. – dr. Szauer Balázs
Kávészünet 10:55-11:20
Drónok a városi környezetben
11:20 – 11:35 ABZ INNOVATION – Ludvigh Károly
11:35 – 11:50 ID2Move – Emilien Watelet
11:50 – 12:05 JEDA/Unmanned Systems Bulgaria – Stefan Hristozov (online)
Ebédszünet 12:05-13:00
Drónok a Szórakoztató- és
Médiaiparban – Kerekasztal beszélgetés
13:00-14:20
Résztvevők:
  • Koren Balázs (13:00-13:10)
  • FAI USA, U.S. Drone Soccer – David Roberts
  • EDUTUS Egyetem – Koren Balázs
  • CloudIA Zrt. – Sándor Zsolt
  • Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központ – Takács Olivér
Kávészünet 14:20-14:40
Dróndetektálás és -elhárítás
Kerekasztal beszélgetés
14:40-15:50
Rotors and Cams – Molnár Zsolt
Aartos – Tóth Béla
Légtér.hu – Tuzson Gergely
Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága – Bunya Tamás
Zárógondolatok
15:50 – 16:00 Széchenyi István Egyetem – Prof. Dr. Horváth Zoltán

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113

II. Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai konferencia

A Gábor Dénes Egyetem 2024. november 15-én rendezi meg az II. Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai című szakmai konferenciáját.
A konferencia nyelve:
magyar és angol

A konferencia tervezett témakörei
  • Adatbiztonság és információbiztonság,
  • Aktív UAV érzékelők adatfeldolgozása,
  • Dróntechnológia alkalmazási területei,
  • Dróntechnológiához kapcsolódó műszaki megoldások,
  • Drónvezérlés és -irányítás automatizálása,
  • Felhő alapú szolgálatások,
  • Képfeldolgozási feladatok a dróntechnológiában,
  • Képfeldolgozási szoftverek és algoritmusok,
  • Kutatás-fejlesztési eredmények a dróntechnológiához kapcsolódóan,
  • Mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazási lehetőségei a dróntechnológiában,
  • UAV multispektrális képfeldolgozás,
  • UAV rendszerek jogi szabályozásai,
  • Dróntechnológia oktatása.
A konferenciára történő előadói és résztvevői regisztráció elérhető ITT!

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 786
82 235
113

II. Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai konferencia

A Gábor Dénes Egyetem 2024. november 15-én rendezi meg az II. Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai című szakmai konferenciáját.
A konferencia nyelve:
magyar és angol

A konferencia tervezett témakörei
  • Adatbiztonság és információbiztonság,
  • Aktív UAV érzékelők adatfeldolgozása,
  • Dróntechnológia alkalmazási területei,
  • Dróntechnológiához kapcsolódó műszaki megoldások,
  • Drónvezérlés és -irányítás automatizálása,
  • Felhő alapú szolgálatások,
  • Képfeldolgozási feladatok a dróntechnológiában,
  • Képfeldolgozási szoftverek és algoritmusok,
  • Kutatás-fejlesztési eredmények a dróntechnológiához kapcsolódóan,
  • Mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazási lehetőségei a dróntechnológiában,
  • UAV multispektrális képfeldolgozás,
  • UAV rendszerek jogi szabályozásai,
  • Dróntechnológia oktatása.
A konferenciára történő előadói és résztvevői regisztráció elérhető ITT!

A konferencia helyszíne: 1119 Budapest, Fejér Lipót u. 70.
A konferencia nyelve : magyar és angol

• Tetszik
Reactions: ravenlord

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113
LOGISZTIKAI KONFERENCIA

„A katonai logisztika időszerű kérdései” című
szakmai-tudományos konferencia tervezett programja

A konferencia helye: Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus, M. Szabó Miklós Díszterem

A konferencia ideje: 2024. november 28. 09.00-13.00

A konferencia rendezői: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Magyar Hadtudományi Társaság Védelemgazdasági és Logisztikai Szakosztály, Magyar Katonai Logisztikai Egyesület. Magyar Logisztikai Egyesület

A konferencia levezető elnöke: dr. Derzsényi Attila alezredes, adjunktus, NKE HHK Műveleti Logisztikai Tanszék tanszékvezető

08.30 – 09.00 Regisztráció

09.00 – 09.05 Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar vezetői köszöntő
Dr. Berek Tamás ezredes, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, tudományos dékánhelyettese

09.05 – 09.15 a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület elnökének köszöntője
Dr. Keszthelyi Gyula ny. dandártábornok, Magyar Katonai Logisztikai Egyesület elnöke

09. 15 – 09.35 Magyar Logisztika Stratégia kihívásai
Előadó: Dr. Doór Zoltán, Magyar Logisztikai Egyesület elnöke

09.35 – 09.55 A katonai logisztika időszerű kérdései
Előadó: Szabó Tibor dandártábornok, HVK Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke

09.55 – 10.25 A Magyar Védelmi Ipari Szövetség bemutatása, az együttműködés lehetséges területei
Előadó Pachner Róbert - Védelmi Ipari Szövetség elnöke

10.25 – 10.55 Szünet

10.55 – 11.15 Katonai logisztikai felsőoktatás reformja
Előadó: Dr. Taksás Balázs őrnagy, NKE HHK katonai műveleti logisztika mesterképzési szak szakfelelőse

11.15 – 11.35 A katonai egészségügy logisztikai kihívásai beszállítói szemszögből
Előadó: Fazekas Gergely- Suppline Kft ügyvezetője

11.35 – 12.35 Kerekasztal beszélgetés
Moderátor: Baráth István hszj. vezérőrnagy
Résztvevők: Dr. Keszthelyi Gyula ny. dandártábornok, a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület elnöke, Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke, Dr. habil. Horváth Attila ny. ezredes, Magyar Hadtudományi Társaság Védelemgazdasági és Logisztikai Szakosztály elnöke; Pachner Róbert - Védelmi Ipari Szövetség elnöke

12.35 – 12.45 A konferencia zárása

A rendezvény nyílt, de a részvétel csoportos vagy egyéni regisztrációval lehetséges. Csoportos regisztráció a résztvevő szervezetek kijelölt kapcsolattartóin keresztül lehetséges. Az egyéni regisztrációt a [email protected] és a [email protected] email címeken lehet kezdeményezni, 2024. november 20-ig!

A konferencia helyszínére a gépjárműbehajtást csak nagyon korlátozottan tudjuk biztosítani, az Egyetem ezidőben zajló kiképzésekre tekintettel.

• Tetszik
Reactions: Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 786
82 235
113

scaled_768.jpg

A Magyar Honvédség missziós tevékenysége napjaink romló biztonsági környezetében​

november 14. csütörtök 18:00 - 19:30
Kiss Károly Hadtudományi Klub Mindenki Hadtudománya

Előadó: Szloszjár Balázs dandártábornok,
MH Szárazföldi Parancsnokság mb. parancsnok

Magyarország veszélyeztetettségének irányai. A HM prioritásai a fenyegetettség tükrében. A Magyarországot ért válságok kezelése 2014 óta. Az MH szerepe a szövetségi rendszerekben és ezen belül a különböző missziós szerepvállalások, beleértve a készenléti erőket.

Helyszín: Pódium bár

A BELÉPÉS INGYENES, de regisztrációhoz kötött a [email protected] e-mail címen.
(megjegyzés: nem kötelező a regisztráció)
Itt voltál? Mondtak valami érdekeset?

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113
Kína nagyhatalmi erőtere napjainkban alapvető módon határozza meg a globális gazdasági, politikai és katonai folyamatokat.
Az előadás bemutatja a globális nagyhatalommá vált Kína legfontosabb stratégiai célkitűzéseit, stratégiai eszközrendszereit, külpolitikájának legfőbb alapelveit, legújabb trendjeit, és hogy Kína erőtere miként alakítja a világrendet

2024.11.27. 18:00 NKE
Részletek a linkelt oldalon

https://ludevent.uni-nke.hu/event/4532/

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113
Ma az utolsó nap a regisztrációra!
EU Space 2024 konferencia Budapesten!

November 20-21

EU-szintű, tehát legalább a cateringért érdemes elmenni.

https://defence-industry-space.ec.e...budapest-registrations-now-open-2024-10-15_en
Az eddigi legunalmasabb, legsemmitmondóbb rendezvény volt, amin az évek során eddig részt vettem.
Amire emlékszem az, hogy 2030-ra 1 Billió $ lesz az űrpiac mérete és milyen jó lenne, ha az EU minél nagyobb részt szerezne magának.
A másik, hogy az Űr-startupok küzdenek az invesztorokért és a támogatásokért a túlélés érdekében.
Leginkább beszélgetős panelekből állt.
Az egyiken részt vett a Leonardo CTIO-ja és terveztem, hogy elkapom a banketten, de ott sajna nem jelent meg.
Így bánatomban félig kómásra zabáltam magam a burgonyacérnába burkolt rántott garnélarákokból.
Egyébként a Haris Parkban volt a bankett, ahol a tápot a Bobo étterem szolgáltatta... :oops:

Az ajándék egy Rubik-kocka volt, EU Space-es témákkal az oldalain.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 026
15 125
113
Bocs, azt hittem, hogy már kiraktam, de nem:

"Idén 24. alkalommal kerül megrendezésre a Robothadviselés című tudományos konferencia. A 2000-ben indult tudományos rendezvénysorozat az előző évek hagyományait követve már nem csak a katonai robottechnika és a kapcsolódó területek eredményeit mutatja be, hanem a kiberbiztonság számos kérdését is górcső alá veszi.

A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma korlátozott.

Az elfogadott regisztrációk a rendezvény előtt felülvizsgálatra kerülnek a regisztrációk sorrendjében."
Kezdés 2024. nov. 27. 8:00
Befejezés 2024. nov. 27. 17:00

M. Szabó Miklós altábornagy Díszterem
Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus
1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.

MEGHÍVÓ A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HADTUDOMÁNYI ÉS HONVÉDTISZTKÉPZŐ KAR DÉKÁNJA ÉS A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT A ROBOTHADVISELÉS ÉS KIBERBIZTONSÁG 2024 CÍMŰ TUDOMÁNYOS-SZAKMAI KONFERENCIÁRA.
IDŐPONT: 2024. november 27. (szerda), 09.00-16.10
HELYSZÍN: Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus 10. épület, M. Szabó Miklós altábornagy Díszterem (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.)
PROGRAM:
08.20-09.00 Regisztráció
09.00-09.20 A konferencia megnyitója, köszöntők
09.20-12.00 Plenáris ülés: Robotika
10.20-10.40 Kávészünet
12.00-13.00 Ebédszünet 13.00-16.00 Plenáris ülés:
Kiberbiztonság
14:20-14:40
Kávészünet
16.00-16.10 A konferencia zárása Részletes program külön oldalon található.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Az Egyetem jogos érdeke alapján, a rendezvényről kép-, hang- és videófelvétel készül, melynek célja az Egyetem rendezvényeinek megörökítése, valamint a rendezvények megtörténtének igazolása. Az elkészült felvételek az Egyetem honlapján, folyóirataiban, online közösségi felületein, valamint további egyetemi kiadványokban is közzétételre kerülhetnek. Amennyiben e felvételeken nem kíván szerepelni, azt jelezze az [email protected] címen.
A rendezvényre vonatkozó részletes adatkezelési tájékoztató az Egyetem honlapján elérhető.
A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, az alábbi linken jelezze: https://ludevent.uni-nke.hu/event/4515/
Öltözet: katonáknak, rendvédelmi állománynak köznapi öltözet zubbonnyal, polgári állománynak alkalomhoz illő. Dr. Lippai Péter dandártábornok NKE HHK dékán Dr. Szenes Zoltán ny. vezérezredes MHTT elnök

PROGRAM A ROBOTHADVISELÉS ÉS KIBERBIZTONSÁG 2024 TUDOMÁNYOS-SZAKMAI KONFERENCIA 2024. november 27. (szerda), 09.00-16.10 Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus | 10. épület, M. Szabó Miklós altábornagy Díszterem (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.)
  • 08.30–09.00 Regisztráció | Díszterem előcsarnok PLENÁRIS ÜLÉS | NKE HHK Díszterem Levezető elnök: Dr. Haig Zsolt ezredes NKE HHK Elektronikai Hadviselés Tanszék, egyetemi tanár
  • 9:00-9:20 Konferencia megnyitója, köszöntők
    Dr. Lippai Péter dandártábornok | dékán, NKE HHK Dr. Németh András alezredes | elnök, Magyar Hadtudományi Társaság Elektronikai, Informatikai és Robotikai Szakosztály

• 9:20-9:40 Dr. Bauer Péter, Jevuczó Gábor |
    HUN-REN SZTAKI MONO KAMERA ALKALMAZÁSA LÉGIESZKÖZÖK IMU ÉS GPS SZENZORAINAK HIBADETEKTÁLÁSÁRA

• 9:40-10:00 Dr. Brassai Sándor Tihamér | Sapientia EMTE Dr. Németh András alezredes EHV Tanszék Hammas Attila |
    KMDI FELDERÍTŐ TEVÉKENYSÉG TÁMOGATÁSA DRÓNFEDÉLZETI AI MEGOLDÁSOKKAL

• 10:00-10:20 Golda Bence | Cursor Insight Hungary Kft. Szatmári Balázs százados | EHV Tanszék
    COTS DRÓNOK „OKOSÍTÁSA” KATONAI FELADATOK TÁMOGATÁSA ÉRDEKÉBEN

• 10:20-10:40 Kávészünet 20’

• 10:40-11:00 Farkas Gábor, Fazekas Gábor |
    KMDI FPV DRÓNOK DETEKTÁLÁSÁNAK TECHNIKAI LEHETŐSÉGE - KISALEGYSÉGEK TEVÉKENYSÉGÉNEK BIZTONSÁGÁT FOKOZÓ ELEKTRONIKAI TÁMOGATÓ RENDSZER FEJLESZTÉSE

• 11:00-11:20 Püspöki Péter, Kollmann Máté, Füredy Péter, Dr. Seller Rudolf, Dr. Dudás Levente |
    BME CIRKULÁRIS FM ALAPÚ PASSZÍV RADAR DETEKCIÓS PARAMÉTEREINEK OPTIMALIZÁLÁSA

• 11:20-11:40 Dr. Király Beáta, Fenyvesi Edit, Dr. Czellár Sándor, Dr. Molnár József | HUN-REN ATOMKI Dr. Németh András alezredes, Szatmári Balázs százados | EHV Tanszék
    NÉMA KIÁLTÁS, AVAGY A DRÓNOK HALLHATATLAN HANGJA

• 11:40-12:00 Dr. Eged Bertalan, Deák Gergely, Rigó Péter, Csőri Kornél, Ruskó Eszter | Sagax Communications Kft. TÖBBCSATORNÁS FÁZISKOHERENS RÁDIÓSZENZOROK KALIBRÁCIÓJA ÉS ALKALMAZÁSA

• 13:00-13:20 Fazekas Gábor, Farkas Gábor | KMDI | Golda Bence | Cursor Insight Hungary Kft.
    BIOMETRIKUS AZONOSÍTÁS HATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE KÉPI JELLEMZŐK, MOZGÁSMINTA ELEMZÉS ÉS HIPERSPEKTRÁLIS NEURÁLIS HÁLÓZATOK EDGEAI-ALAPÚ KUTATÁSÁVAL

• 13:20-13:40 Marlok Tamás, Takács Márk | Infinit Simulation Kft. Dr. Németh András alezredes | EHV Tanszék
    VR HARCSZIMULÁTOR HATÉKONYSÁGMÉRÉSÉNEK MÓDSZERTANA, ELŐZETES MÉRÉSI TAPASZTALATAI

• 13:40-14:00 Koch Máté, Dr. Sandro Scielzo | CAE Engineering Kft. A BIZALOM KALIBRÁLÁSA EMBER-GÉP EGYÜTTMŰKÖDÉS SORÁN
  • 14:00-14:20 Hajdú Edina, Dr. Jung András, Dr. Pál Márton | ELTE Dr. Mógor Judit tűzoltó vezérőrnagy | BM OKF
    PRECÍZIÓS ÚTVONALTERVEZÉS DRÓNOK SZÁMÁRA KRITIKUSINFRASTRUKTÚRA-KÖRNYEZETBEN

• 14:20-14:40 Kávészünet 20’

• 14:40-15:00 Nyemcsok Zoltán | 4iG Űr és Védelmi Technológiák Zrt.
    DRÓNVÉDELMI TECHNOLÓGIÁK ÉS TECHNIKAI MEGOLDÁSOK VIZSGÁLATA, HATÉKONYSÁGUK VALIDÁCIÓJA

• 15:00-15:20 Balogh János, Bató Tibor, Leitner Ivett | NMHH
    DRÓNVÉDELMI TECHNOLÓGIÁK ÉS TECHNIKAI MEGOLDÁSOK VIZSGÁLATÁNAK NMHH TAPASZTALATAI

• 15:20-15:40 Szabó András százados | EHV Tanszék
    OKTATÓKÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA A SÉRÜLÉKENY AI RENDSZEREK BIZTONSÁGI TESZTELÉSE ÉRDEKÉBEN

• 15:40-16:00 Krasnyánszki Brúnó Barnabás | ÓE, HHK PTSZK
    DRÓNOK DEAUTHENTIKÁCIÓS TÁMADÁSOK ELLENI VÉDELMÉNEK VIZSGÁLATA

• 16:00-16:10 Konferencia zárása

• 16:20- Szabó András százados | EHV Tanszék
    AZ ELŐADÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ GYAKORLATI BEMUTATÓ

https://ludevent.uni-nke.hu/event/4...BIZTONSÁG 2024_meghívó_program_2024.11.27.pdf

https://ludevent.uni-nke.hu/event/4515/

• Tetszik
Reactions: Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 786
82 235
113
Nehéz katonai gépjárművek, illetve harcjárműveket szállító konvoj mozgására lehet számítani csütörtökön és pénteken éjjel Budapesten. Mindkét nap éjfél körül legfeljebb fél órára lezárják Budapesten a Hős utcát a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus melletti szakaszon.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar pénteken tartja nyílt napját, amely egyedülálló tájékozódási lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló diákok számára. Ebből az alkalomból érkezik egy Gidrán többcélú páncélozott jármű, egy Leopard 2A7HU típusú harckocsi, valamint egy Lynx KF41 és egy Polaris MRZR-4 típusú harcjármű a fővárosi Zrínyi laktanyába.

• Tetszik
Reactions: ravenlord

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 786
82 235
113
Nehéz katonai gépjárművek, illetve harcjárműveket szállító konvoj mozgására lehet számítani csütörtökön és pénteken éjjel Budapesten. Mindkét nap éjfél körül legfeljebb fél órára lezárják Budapesten a Hős utcát a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus melletti szakaszon.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar pénteken tartja nyílt napját, amely egyedülálló tájékozódási lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló diákok számára. Ebből az alkalomból érkezik egy Gidrán többcélú páncélozott jármű, egy Leopard 2A7HU típusú harckocsi, valamint egy Lynx KF41 és egy Polaris MRZR-4 típusú harcjármű a fővárosi Zrínyi laktanyába.