Ezt jól megszívtam, mivel mint az eredeti kiírásban is látható, a Stefániába hirdették meg eredetileg, de közben áttették az NKE kampuszára - amiről nem értesültem - így (meg egyéb tényezők miatt is) jól elkéstem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt jól megszívtam, mivel mint az eredeti kiírásban is látható, a Stefániába hirdették meg eredetileg, de közben áttették az NKE kampuszára - amiről nem értesültem - így (meg egyéb tényezők miatt is) jól elkéstem.
Remélem, azért láttál-hallottál valami érdekeset...Ezt jól megszívtam, mivel mint az eredeti kiírásban is látható, a Stefániába hirdették meg eredetileg, de közben áttették az NKE kampuszára - amiről nem értesültem - így (meg egyéb tényezők miatt is) jól elkéstem.
|
Kiállítók Rotors and Cams DRONE2B és HRP Europe Kft. ABZ Innovation Mouldtech Systems Talentis Protect Zrt. | Résztvevők: 100-120 résztvevő, hazai és nemzetközi iparági szereplők, szakértők |
Szervezők: Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központ, Edutus Egyetem, CloudIA Zrt. | Időpont: 2024. november 14. 09:00 – 16:00 (érkezés 8:00 órától) Helyszín: Széchenyi István Egyetem Science Park (9025 Győr, Töltésszer 13.) |
II. Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai konferencia
A Gábor Dénes Egyetem 2024. november 15-én rendezi meg az II. Dróntechnológia adatfeldolgozási és adatbiztonsági kihívásai című szakmai konferenciáját.
A konferencia nyelve: magyar és angol
A konferencia tervezett témakörei
A konferenciára történő előadói és résztvevői regisztráció elérhető ITT!
- Adatbiztonság és információbiztonság,
- Aktív UAV érzékelők adatfeldolgozása,
- Dróntechnológia alkalmazási területei,
- Dróntechnológiához kapcsolódó műszaki megoldások,
- Drónvezérlés és -irányítás automatizálása,
- Felhő alapú szolgálatások,
- Képfeldolgozási feladatok a dróntechnológiában,
- Képfeldolgozási szoftverek és algoritmusok,
- Kutatás-fejlesztési eredmények a dróntechnológiához kapcsolódóan,
- Mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazási lehetőségei a dróntechnológiában,
- UAV multispektrális képfeldolgozás,
- UAV rendszerek jogi szabályozásai,
- Dróntechnológia oktatása.
Itt voltál? Mondtak valami érdekeset?
![]()
A Magyar Honvédség missziós tevékenysége napjaink romló biztonsági környezetében
november 14. csütörtök 18:00 - 19:30
Kiss Károly Hadtudományi Klub Mindenki Hadtudománya
Előadó: Szloszjár Balázs dandártábornok, MH Szárazföldi Parancsnokság mb. parancsnok
Magyarország veszélyeztetettségének irányai. A HM prioritásai a fenyegetettség tükrében. A Magyarországot ért válságok kezelése 2014 óta. Az MH szerepe a szövetségi rendszerekben és ezen belül a különböző missziós szerepvállalások, beleértve a készenléti erőket.
Helyszín: Pódium bár
A BELÉPÉS INGYENES, de regisztrációhoz kötött a jegypenztar@mil.hu e-mail címen.
(megjegyzés: nem kötelező a regisztráció)
Nem voltam. Ütköző programom volt.Itt voltál? Mondtak valami érdekeset?
Livestreamen is megnézhető:Ma az utolsó nap a regisztrációra!
EU Space 2024 konferencia Budapesten!
November 20-21
EU-szintű, tehát legalább a cateringért érdemes elmenni.
https://defence-industry-space.ec.e...budapest-registrations-now-open-2024-10-15_en
Az eddigi legunalmasabb, legsemmitmondóbb rendezvény volt, amin az évek során eddig részt vettem.Ma az utolsó nap a regisztrációra!
EU Space 2024 konferencia Budapesten!
November 20-21
EU-szintű, tehát legalább a cateringért érdemes elmenni.
https://defence-industry-space.ec.e...budapest-registrations-now-open-2024-10-15_en
Nehéz katonai gépjárművek, illetve harcjárműveket szállító konvoj mozgására lehet számítani csütörtökön és pénteken éjjel Budapesten. Mindkét nap éjfél körül legfeljebb fél órára lezárják Budapesten a Hős utcát a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus melletti szakaszon.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar pénteken tartja nyílt napját, amely egyedülálló tájékozódási lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló diákok számára. Ebből az alkalomból érkezik egy Gidrán többcélú páncélozott jármű, egy Leopard 2A7HU típusú harckocsi, valamint egy Lynx KF41 és egy Polaris MRZR-4 típusú harcjármű a fővárosi Zrínyi laktanyába.
![]()
Nehéz katonai gépjárművek érkeznek Budapestre
Nehéz katonai gépjárművek, illetve harcjárműveket szállító konvoj mozgására lehet számítani csütörtökön és pénteken éjjel Budapesten. Mindkét nap éjfél körül legfeljebb fél órára lezárják Budapesten a Hős utcát a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus melletti szakaszon.honvedelem.hu
Erről csak ma értesültem a facebookról:
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..