Programajánló

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

MED_0014014759.jpg

Nagyon sajnálom, de a tagtárs elfelejtette bekapcsolni a diktafont, nem rögzítette az előadást.
Viszont az egyik volt légvédelmi rakétás kollégám kamerával felvette az egészet. A hétvégére, szombat tájékára ígérte, hogy átküldi az anyagot.
Szóval lesz anyag, csak türelem.

A HM HIM Hadtörténelmi Délutánok 2016. novemberi előadása

Páncélosok a Dunántúlon 1945 tavaszán

Előadó: dr. Számvéber Norbert

Helyszín: HM HIM Budapest, Kapisztrán tér 2-4. II. emeleti Díszterem
Kezdési időpont: 2016. november 26., 13 óra 30 perc
Belépés: díjtalan
Előzetes regisztrálás: nincs

• Tetszik
Reactions: gacsat
Nyílt napok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2017 januárjában ismét megnyitja kapuit az érdeklődő diákok előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
Január 13-án a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (Hungária körút 9-11.); január 14-én az Államtudományi és Közigazgatási Kar (Ludovika tér 2.); január 27-én a Rendészettudományi Kar (Farkasvölgyi út 12.), míg január 28-án a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (Ludovika tér 2.) rendez nyílt napot.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon (HHK) rendezett nyílt napon a képzésekről szóló tájékoztató mellett a diákok testnevelési és alaki bemutatót is láthatnak, valamint részt vehetnek egészségügyi alkalmassági tanácsadáson. A leendő hallgatók a rendezvényen több harci járművet is megtekinthetnek, így például harckocsikat, tűzszerész robotokat és többféle drónt is. Emellett a katasztrófavédelmi képzésekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

További részletek az egyetem honlapján olvashatók.

Nyílt napok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2017 januárjában ismét megnyitja kapuit az érdeklődő diákok előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
Január 13-án a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (Hungária körút 9-11.); január 14-én az Államtudományi és Közigazgatási Kar (Ludovika tér 2.); január 27-én a Rendészettudományi Kar (Farkasvölgyi út 12.), míg január 28-án a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (Ludovika tér 2.) rendez nyílt napot.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon (HHK) rendezett nyílt napon a képzésekről szóló tájékoztató mellett a diákok testnevelési és alaki bemutatót is láthatnak, valamint részt vehetnek egészségügyi alkalmassági tanácsadáson. A leendő hallgatók a rendezvényen több harci járművet is megtekinthetnek, így például harckocsikat, tűzszerész robotokat és többféle drónt is. Emellett a katasztrófavédelmi képzésekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

További részletek az egyetem honlapján olvashatók.

http://www.honvedelem.hu/cikk/61306_az_nke_ket_karan_is_nyilt_napot_rendeznek_a_heten

15267898_1878472069048641_8418726808980331665_n.jpg

Előadó: Dr. habil Kis-Benedek József ny. ezredes

Kontinensünkön - egy csendesebb időszakot követően - az elmúlt évben minden eddiginél nagyobb horderejű és mennyiségű terrorcselekmény történt, melyek hátterében nagyrészt az Iszlám Állam áll. 2015-ben Európában is megjelentek az öngyilkos merénylők. Az eszköztárra jellemző a házilag barkácsolt robbanóeszközök, illetve az illegálisan beszerzett kézifegyverek alkalmazása. A terroristák motívumai között a dzsihádizmus vezet, de előfordult etnikai-szeparatista, valamint szélsőbalos és szélsőjobbos terrorcselekmény is. Földrajzilag Nyugat-Európa, elsősorban Franciaország fenyegetettsége erős, Közép-Európáé kisebb. A kilátások nem bíztatóak, mert az valószínűsíthető, hogy Európa jelenlegi fenyegetettségi szintje egyelőre megmarad. Hogy mi várható a következő években, az előadásunkból kiderül.

Helyszín: Gobelin terem
A belépés díjtalan!