A katasztrófa óta sokat gondolkodtam azon, hogy készítek egy bejegyzést a történtekről, de végül úgy döntöttem, hogy arra egyelőre nem kerítek sort.
Mi egy krakkói megállót követően este 6 óra után értünk ki csütörtökön a híres Skaryszewska útra, ahol a beúszó felhők miatt egyre romló látási viszonyok között még intenzíven mentek a gyakorlások napnyugta után is. Ha jól vettük ki, akkor a 16-os gyakorlása az FA-50-esek és a 29-esek miatt nagyjából 10 percet késett, lehet, hogy ez a tényező is közrejátszott a történtekben.
Péntek délelőtt program híján körbejártuk a repteret, ahol még javában folyt a keresés a fedélzeti adatrögzítők után. Elképesztően nagy területen rongálódott meg a futópálya és környéke, közel egy kilométer hosszon csak a fekete égésnyomokat lehetett látni a pályán. Lengyel fórumozók azt valószínűsítik, hogy keddre sikerül olyan állapotba hozni a repteret, hogy a megérkezett résztvevők el tudják hagyni azt.
Ez az utolsó képem, ami a katasztrófát szenvedett gépről, és pilótájáról készült - itt kezdi meg a magassággyűjtést ahhoz a manőverhez, amely végül a katasztrófához vezetett.
Bár ez alkalommal a Szu-22-esek búcsúztak volna, könnyen előfordulhat, hogy utolsó alkalommal láttunk MiG-29-est lengyel színekben repülni. Lengyelországban idén rendkívüli mértékben megszigorították a katonai létesítmények körüli fotózás feltételeit, és idén tavasztól bűncselekménynek minősül bázisok területére befotózni.
Ide feltöltöttem a nagyjából egy óra alatt készített maroknyi képet:
https://www.flickr.com/photos/123598839@N08/albums/72177720328728092/with/54756723664/