Ukrajna 100 Rafale vadászgép vásárlásáról egyezett meg Franciaországgal
A következő 10 évben SAMP-T légvédelmi rendszereket, radarokat és drónokat vehet Ukrajna Franciaországtól.
Honnét lesz erre pénzük, azt nem tudom - talán ők sem...

Nagyon fura ez...100-150 Gripen mellé még 100 Rafale.![]()
A következő 10 évben SAMP-T légvédelmi rendszereket, radarokat és drónokat vehet Ukrajna Franciaországtól.telex.hu
Honnét lesz erre pénzük, azt nem tudom - talán ők sem...![]()
Ugyan már... valószínűleg vagy az egyik vagy a másik lesz megfinanszírozva az EU SAFE programból. Ha tippelned kellene, szerinted melyik típus lesz az...Nagyon fura ez...100-150 Gripen mellé még 100 Rafale.
Én a francikra fogadnék...Ugyan már... valószínűleg vagy az egyik vagy a másik lesz megfinanszírozva az EU SAFE programból. Ha tippelned kellene, szerinted melyik típus lesz az...

A svédek nem vettek fel SAFE hitelt. A franciák annyit, amennyit mi. De gondolod a rekordállamadósságukat újabb 16 mrd euróval megterhelik az ukránok kedvéért.Ugyan már... valószínűleg vagy az egyik vagy a másik lesz megfinanszírozva az EU SAFE programból. Ha tippelned kellene, szerinted melyik típus lesz az...
A svédek nem vettek fel SAFE hitelt. A franciák annyit, amennyit mi. De gondolod a rekordállamadósságukat újabb 16 mrd euróval megterhelik az ukránok kedvéért.
12 db szerb gép volt 1,9 mrd euro. Egyébként így kijön papíron a matek.
Sztem itt a befagyasztott orosz pénzekre ácsingózik mindenki...A svédek nem vettek fel SAFE hitelt. A franciák annyit, amennyit mi. De gondolod a rekordállamadósságukat újabb 16 mrd euróval megterhelik az ukránok kedvéért.

De valahogy csak jól járnak a SAFE programmal, ha hajlandóak megelőlegezni 7 KC-390-est más országoknak.A svédek nem vettek fel SAFE hitelt.
A franciák annyit, amennyit mi. De gondolod a rekordállamadósságukat újabb 16 mrd euróval megterhelik az ukránok kedvéért.
![]()
A következő 10 évben SAMP-T légvédelmi rendszereket, radarokat és drónokat vehet Ukrajna Franciaországtól.telex.hu
Honnét lesz erre pénzük, azt nem tudom - talán ők sem...![]()
De valahogy csak jól járnak a SAFE programmal, ha hajlandóak megelőlegezni 7 KC-390-est más országoknak.
Először is.nagy képmutatás kell ahhoz, hogy a KC390 európai szállítógépnek számítson. De oké, ez megtörténhet. Ráadásul mi se járnánk rosszul.Az eredeti Reuters cikk szerint:
"The letter of intent was a political commitment, rather than a purchase deal, which would come later, the Elysee said. The aim was to finance it with EU programmes and the planned use of frozen Russian assets, which the EU still has to agree."
Az Élysée-palota szerint ez a szándéknyilatkozat egy politikai kötelezettségvállalás volt, nem pedig egy adásvételi megállapodás, ami majd később jöhet létre. A cél az, hogy ezt uniós programokkal és a befagyasztott orosz eszközök tervezett felhasználásával finanszírozzák, amit az EU-nak még jóvá kell hagynia.
Valamilyen EU-s támogatásból, vagy másból majd összedobják nekik.
Ha a cikkel ellentétben kezdetben mégis csak használt Rafale-t adnának az ukránoknak hogy gyorsabban megkapják, akkor ahelyett rendelni kell majd a franciáknak újat saját maguknak. Ha újat rendelnek az ukránok, akkor már csak egy eu-s ország kell aki venne még Rafale-t, és már járhat is a SAFE hitel a közös beszerzésre. Franciaország a Rafale gyártó kapacitásának bővítésére is kérhetne SAFE hitelt. Az olcsóbb hitel pont arra jó, mint minden más országnál, a drágább hitel "kiváltására". Ha létrejön az üzlet, akkor a franciáknak úgy is a bevétel nagyobb része az ukrán gépek 20-40 évnyi üzemeltetésből származik majd.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..