Humor

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 394
23 257
113
3d1565979b4525790291aae286217e52.jpg
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Koronavírus járvány után 1000 évvel régészek kutatják az emberi civilizáció összeomlásának okait.
Megszólal az egyikük:
- Borzasztó, hogy ezek után semmiféle írásos emlék nem maradt!
Megszólal a másik:
- Maradt viszont utánuk 5 milliárd darab műanyag fecskendő!
Erre a harmadik:
- Mocskos drogosok...! Nem csoda, hogy kipusztult a civilizációjuk!
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Miracle: CNN COVID Death Counter Begins Counting Backward
January 22nd, 2021
article-7826-1.jpg


U.S.—In what can only be described as a huge win for the Biden Administration's COVID plan, CNN revealed this week that the total number of COVID deaths is actually going down.

"This is really, uh, quite something," said CNN anchor John King as the infamous COVID death counter rapidly ticked downward behind him. "Only a few days into the Biden presidency, and total deaths are already decreasing! We're not sure if it's Biden's brilliant mask mandate or his flawless vaccine delivery execution, but people across the country seem to be rising from their graves at a rapid pace-- over 200,000 just yesterday."
CNN executives are currently considering announcing the end of the COVID crisis in America. "At this point, I think we have better things to talk about," said CNN President Jeff Zucker. "Now that empathy and competence have returned to the White House, there's nothing really to report here anymore."
CNN has announced they will be pulling their COVID field reporters to cover the Biden family dogs and Jill Biden's exquisite wardrobe.
A Bee az ottani Hírcsárda... :)
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 377
10 892
113
Nyilvánosságra hozták az egy évvel ezelőtt Afganisztánban katasztrófát szenvedett CIA / USAF Bombardier E-11A kivizsgálási jegyzőkönyvét.
https://www.flightglobal.com/safety/shutdown-of-good-engine-caused-usaf-e-11a-crash/142097.article
Azt állapították meg hogy a baleset oka az volt hogy a BAL hajtóműben elszállt a ventillátor tárcsa ami a hajtómű leállásához és jelentős vibrációhoz vezetett, továbbá a pilóták rosszul ismerték fel a helyzetet. Azt hitték hogy a JOBB hajtómű hibásodott meg, ezért leállították azt és folyamatosan a meghibásodott BAL hajtómű újraindításával próbálkoztak.

Az első jelentésekhez képest annyi a változás hogy mostmár nem azt mondják hogy kiképzési repülés volt, hanem hogy rutin bevetés.
Továbbra is csak két ember elvesztését ismerik be (pilóta + másodpilóta) továbbá két helyi afgánt akiket a kényszerleszállást megkísérlő gép csapott el.

Ez azért érdekes mert rutin bevetésen nem valószínű hogy csak két ember repüli a gépet és az Oroszok szerint a gépen vesztette életét - többek között - a híres / hirhedt Michael D'Andrea top CIA tiszt is.

Topik off:

Két alkoholista pecázik, az éjszakára már csak egy üveg boruk maradt, meg a dilemma, hogy megigyák most, de akkor reggelre nem marad, vagy hagyják meg reggelre, de akkor az éjszaka kiszáradás...
A sorsra bízzák a döntést. Az egyik eldugja a bort a háta mögé a BAL kezébe.
Ha a másik alkesz kitalálja, hogy melyik kézben van a bor, akkor még az éjszaka megisszák, ha nem, akkor marad a sivár önuralom.

  • Na, melyik kezemben van?
  • A JOBB kezedben.
  • Ember! GONDOLKOZZ!:eek:
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 439
8 692
113

Meg is lepődtem ezen a számon és kicsit utána is néztem, és tényleg. Közel 50 millió kenguru van Ausztráliában. Nem gondoltam volna, hogy ennyi van. Ráadásul 2010 környékén valami 27 millió volt csak, csak jött egy esős időszak és sok lett a zöld növényzet...
 
  • Tetszik
Reactions: Morishima
W

Wilson

Guest
A nyomozó kérdi a csinos titkárnőt:
Hölgyem, nincs valami ötlete, hogy miért ugrott ki a főnöke az ablakon?
Sajnos nincs. Pedig olyan kedves ember volt. A múlt hónapban vett nekem
egy igazi szőrmebundát, a múlt héten egy sportkocsit, ma pedig egy igazi
gyémántgyűrűt!
Aztán azt mondta, szeretne velem lefeküdni, és megkérdezte,
hogy mit kérek cserébeÉs mit mondott neki?
Azt, hogy itt az irodában mindenki 10 dollárt szokott adni.