1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Robotika

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - Python által indítva @ 2013. március 2..

 1. Roni

  Roni Well-Known Member

  http://combatgear.blog.hu/2016/10/24/ratnik

  Ha ilyenek lesznek 2030 körül a katonák az már nagyon menő dolog lesz.
  Kevesebb katona is lesz a jövőben az exoskeletonok miatt akkor.

  Megnézve az COD advanced warfare játékban a tesztelő exosketont viselő katonát széthajigálja a többi katonát a ringben.

  Szerintem amíg olyan nagyok lesznek az exoskeletonok mint a holnap határa című filmben addig el sem terjednek max rakodó gépként.

  Pl most ha megdobnám az iraki katonákat az advancedbe lévő hasonló exoskeletonnal mivel lennének jobbak az isis-el szemben?
   
 2. Roni

  Roni Well-Known Member

  Nem semmi.:)

   
  Luthero likes this.
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Azon agyaltam, hogy mennyire lehet kamu, de akár igaz is lehet. Lehet kapni 13cm átmérőjű max 23kg (52 font) tolóerejű sugárhajtóműveket, ebből 6 db már tud 140 kilót mozgatni, 9 meg 210 körül. Full tolóerőn mindegyik megiszik 0,7 kg (kb 0,85 liter) üzemanyagot percenként, a majdnem 4 perces repüléshez átlag 80%-os fogyasztással így kellene 16,3-24,5 liter üzemanyag ha szárazra járják a tankot és kockáztatva nem hagynak tartalékot. A srác ha 80 kiló, a szerkezet vezérléssel együtt még 15, akkor a két verzióban +6*2,5 kg vagy +9*2,5kg a turbinák tömege, az üzemanyag +13,5-20 kg egyebeknek még legyen +5 kg így kijön 113,5 kg és 125 kg ami mellé tolóerő 75%-kal számolva (nem 80% mint az üzemanyag átlagfoigyasztás, mert még mozgatni is kell a gépet nem csak fel-leszállni) jut 106 és 158 kg tolóerő. Persze sok itt a változó, de ezek alapján elméletileg lehetséges megépíteni egy ilyen szerkezetet, kicsit könnyebb pilótával még a 6 turbinás változat is repülhet. Mindez fejlesztési költségeken kívül alig egy lakás áráért.
  http://www.chiefaircraft.com/jc-p200-rx.html
   
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 5. danielblack

  danielblack Guest

  Mindig lenyűgöz a Boston Dynamics :O
   
 6. Roni

  Roni Well-Known Member

 7. Roni

  Roni Well-Known Member

  Rogozin a twitteren írja hogy a fedor a robot megtanult két kézzel lőni :D  Láttam egy képet hogy a győzelmi parádén ak-val a kezében menetelnek a vörös téren.:D:D
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  silurusglanis likes this.
 9. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Exoskeleton csak egy kezdeti lépés, végső cél az 1953-ban megálmodott energiapáncél megalkotása minden fél részéről.
   
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  A jövőre érkező jenkit talos lesz a kemény :cool:
   
 11. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  A következő Avatarba már nem kell animált mecha.
   
  Kukorica János likes this.
 12. Kukorica János

  Kukorica János Well-Known Member

  Már Frankenstein szindrómás vagyok!
   
 13. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Probaltam elereszteni a fantaziamat ebben a temaban. A minap irta egy forumtars, hogy a jovo harcmezejet taviranyitasu dronok es -foldi robotok fogjak meghatarozni. En ezzel csak reszben ertek egyet, mert amint hasonlo technikai szintu ellenfellel (vagy olyan szintu tamogatoval rendelkezo elenfellel) hozna ossze a taviranyitasu robotokat a sors, olyan merteku zavarotevekenyseget vetnenek be ellenuk, hogy szerintem hasznalhatatlanokka vallnanak. (autonom dontesi kepesseggel nem nagyon szamolok meg ilyen hamar, max elore beprogramozott megsemmisitesi utvonalak, celpontok johetnenek meg igy szoba, de ebben az esetben nem tudnanak vedekezni) De ennek ellenere ugy latom, azoknal akik anyagilag megengedhetik maguknak a luxust technologiailag fejletlen ellenfellel szemben, akit nem tamogat senki, a sajat emberi vesztesegeket elkerulni mindenkepp jelen lesznek (pl. szomaliai terep +hasonlok).
  A komolyan elterjedo elsovonalas rendszerek szerintem is az elektromos "exoskeleton" vagy "egyszemelyes-tank" koncepciok lesznek. A ket labon jarast szerintem foloslegesen eroltetik, "zsakutca*" mivel mindig ugy volt meg eddig, hogy amint letrejott egy uj hasznalhato hordozoplatform, a masodik korben mar annyira leterhelik nagyobb meretu, vagy extra fegyverrendszerekkel, hogy saros terepen hasznalhatatlanok lennenek. Tenyleg eletkepesnek a lanctalpas, kis mereteu, nagy tuzereju cuccok fognak bevallni, modularis felfegyverzesi lehetosegekkel. Az aksikat meg eles helyzetben ugy szallitjak majd mint a loszert a fegyverzetbe. Amint osszerakhato egy olyan konfiguracio ami kepes kiloni egy harckocsit, ami manapsag a fejlettebb raketatechnologiakkal megvalosithato, mar erdemes lenne bevezetni ezeket.(+ pl. 6 db-ot, hosszabb tavra szallito/kozben aksikat tolto kerekes/lanctalpas jarmuveket)

  *A hegyvidekes terepekre ahova jelenleg "labak" kellenenek, vagy stabilabb multiped (4-6 lab), vagy csak ugymond tenyleg a katona vegtagjaira felveheto "ultra-light" verziok jonnek majd. Tovabba mindenkepp jelen lennenek azokon a reszeken, ahova a mai tankok mar tul nagyok, de elkellene a nagyobb tuztamogatas.

  Szerintem, ez egy tipikusan olyan tortenet, hogy minden elem a rendelkezesre all csupan ossze kene valakinek vegre rakni . . . jo na, pont az "elem" resz lehetne meg hatekonyabb, de arra az autoipar egyre jobb valaszokat ad.
   
  sirdavegd likes this.
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 15. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  A jövő harcterei ilyenekkel lesznek tele.
  600 dolláros kit, postázzák is.

   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Lehet kombinálni egy kis robbanó motoros generátorral,akkor nő rendesen az üzemidő.
   
  zeal likes this.
 17. Roni

  Roni Well-Known Member

 18. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  fip7 likes this.
 19. Roni

  Roni Well-Known Member

  Orosz exoskeleton
  [​IMG]


  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Luthero likes this.
 20. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  Robotzsaru Rulezzz.
   

Ezen oldal megosztása