Robotika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Akkor egy kis robotika, mert ez is kezd realitás lenni...:

Ez a robotkutya, nem csak szállításra jó...?!
http://index.hu/tech/2013/03/01/betontombbel_dobalozik_a_robotkutya/
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 816
2 512
113
http://www.military.com/video/logistics-and-supplies/military-equipment/atlas-demonstrates-balance-skjlls/2719858608001/

ez sem semmi azért már!!
 
2013. december 7.
934
4
18
Ilyen robotok a harctéren rakétákkal gépágyúkkal, drónok a levegőben. Az emberek csak jóval hátrébb, páncélos járművekben képernyők előtt ülve. Kinek kell már 50 km-es menetgyakorlatokkal kínzott, kézifegyveres, nagy politikai kockázattal járó lövészkatona?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Terepgyakorlaton az amerikaiak roborkutyája.
http://www.engadget.com/2014/07/14/alphadog-on-the-training-field/?ncid=txtlnkusaolp00000589
Azt a fűnyíróhangot egy félfülére süket katona is kiszúrja egy kilóméterről.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Az ensz betiltana a harci robotokat

Még nem is igazán bevethető autonóm robotunk, de máris betiltják őket, érthető okokból


Egyrészt, hahahahahaha, másrészt meg:

<i>"A szakemberek számos veszélyre hívták fel a figyelmet. Az első ezek közül, hogy a hadviselő felek még gátlástalanabbá válhatnak. Ugyan könnyen elképzelhető lesz, hogy míg az egyik oldalnak egyáltalán nem lesz vesztesége, a másik kénytelen lesz gyorsan feladni a küzdelmet, de ha mindkét félnek lesznek robotjai, akkor a "háború teljes automatizálásának" veszélye fenyeget. Mindezt Noel Sharkey professzor, a Sheffieldi Egyetem munkatársa fejtette ki."</i>

Ezt gondolom, viccnek szánták. Az emberi társadalmak úgy 10000 éves történelmében a gátlástalanság állandó kísérő volt...

<i>"Szintén kérdéses, hogy a harci robotok képesek lennének-e "tiszta háborúra". Nyilván nem fordulnának elő erőszakos cselekmények vagy a polgári lakosság elleni atrocitások, de kétséges, hogy minden helyzetben megfelelően tudnák-e azonosítani az ellenséget. Az ENSZ úgy vélte, ezekre a kérdésekre mindenképpen választ kell találni, csak ezután engedélyezhető a harci robotok alkalmazása.
"</i>

Ez meg már "stand up comedy"-be illik. A baráti tűztől kezdve az elfogadható járulékos veszteségig eddig is minden játszott. Autonóm robotnál csupán annyi lenne a kérdés, hogy, ha egyáltalán felelősségre akarnának vonni valakit a színjáték kedvéért, akkor az pontosan ki is legyen...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Fordítok magyarra:
Egyes országok már eljutottak odáig, hogy az autonom robotok alklamazása részükről csak akarat kérdése.
Más országok edig csúcsteljesítménye pedig Szerjózsa, a lépésben motorozó robot.

Megint mások eljutottak odáig, hogy chipet kap a teve, ez a helyi Terminátor.

Szóval az utóbbiakon látva kimaradásukat, kitört lelkiismeretre hivatkozás, a valós indok pedig: "Ha nekem nincs,másnak se legyen."

Bár azért a valki egmást csépelő Terminátorok hordáját vizionálja, akkor annak valami nincs rendben a fejével...
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 019
113
Fordítok magyarra:
Egyes országok már eljutottak odáig, hogy az autonom robotok alklamazása részükről csak akarat kérdése.
Más országok edig csúcsteljesítménye pedig Szerjózsa, a lépésben motorozó robot.

Megint mások eljutottak odáig, hogy chipet kap a teve, ez a helyi Terminátor.

Szóval az utóbbiakon látva kimaradásukat, kitört lelkiismeretre hivatkozás, a valós indok pedig: "Ha nekem nincs,másnak se legyen."

Bár azért a valki egmást csépelő Terminátorok hordáját vizionálja, akkor annak valami nincs rendben a fejével...

Abba a hibába már sokszor beleesett a "nyugati kultúra", hogy azt hitték, ők a világ közepe, és belesüppedtek szépen a saját jólétükbe, amíg meg nem kapták a taslit... Ezen azért érdemes elgondolkodni, mielőtt lenézed az oroszokat, mert annak ellenére, hogy amit kipréselnek magukból, az kevesebb, mint USA vagy mondjuk Németország, de pl. atomarzenál szempontjából partiban vannak, ami nem éppen elhanyagolható.
Mint ahogy az sem, hogy le vanna maradva sokmindenben technológiailag, de azért nem olyan sokkal... Ez azért fontos, mert ugyebár klasszikus példa, hogy amikor a nácik lerohanták a franciákat, akkor technológiailag alattuk voltak... A háború során pedig nem kell ecsetelnem, hogy pl. a rakéta technológia mennyit fejlődött, ugye? :) A franciák meg várták, hogy valaki partra tegye őket, és törjék előttük az utat. :)
Nem mellesleg pedig, amíg az oroszokat nézzük le, meg szankciózzuk, addig van egy Kína nevezetű ország, aminek nagyjából már el lehet könyvelni a globális dominanciát, x évtizeden belül. Pedig ott aztán még több mindent lehetne kritizálni. :)
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
<i>pl. atomarzenál szempontjából partiban vannak, ami nem éppen elhanyagolható.</i>

Anno, naponta tömték a fejünket, hogy a testvéri szocialista országok milyen fejlettek, hisz haderejük fej-fej mellett vágtat
a rohattkapitalista nyugatéval.

Ja, csak épp itt a legvidámabb barakkban is évekig kellett várnod, hogy hozzájuss a szocialista autóipar remekműveihez, és imádkoztál, hogy olyan termékhez juss, ami nem a hónap végén készült...

Banán meg évente egyszer a boltokban etc...

etc etc
De az atomarzenál nem volt elhanygolható.

Igaz jóllakni sem lehetett vele
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
"Anno, naponta tömték a fejünket, hogy a testvéri szocialista országok milyen fejlettek, hisz haderejük fej-fej mellett vágtat
a rohattkapitalista nyugatéval."

Hadjuk már a Hofis féle beszólásokat

Banán meg évente egyszer a boltokban etc...

PFFF

Igaz jóllakni sem lehetett

Apám 50 felett van de nem ez jött le amit te itt összehordasz
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://www.hir24.hu/turmix/2014/07/23/igy-alltunk-sorba-bananert-a-szocializmusban-video/

<i>Banánt szeretne enni – ennyi volt egy kisfiú vágya a Három kívánság című tévéműsorban 27 évvel ezelőtt. Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy hosszú sorok várják a banánszállító Barkast, az M3 retrocsatornán a napokban megismételt műsorban viszont pontosan ez történt.

„Szállítanak ugyan a bonyhádi boltokba is banánt, de mire anyu megtudja, hogy melyik boltban van, addigra el is fogyott. Ezért aztán évek óta nem ettem banánt” – írta Péter a Három kívánságnak. Tibi bácsi kiderítette, hová érkezik a szállítmány, Péter pedig soron kívül kapott öt kilót.</i>



http://lemil.blog.hu/2014/11/17/plakat_propaganda_a_pangas_viragai

off
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_rohognek_magyarorszagon_az_oroszok.594869.html
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
http://www.hir24.hu/turmix/2014/07/23/igy-alltunk-sorba-bananert-a-szocializmusban-video/

<i>Banánt szeretne enni – ennyi volt egy kisfiú vágya a Három kívánság című tévéműsorban 27 évvel ezelőtt. Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy hosszú sorok várják a banánszállító Barkast, az M3 retrocsatornán a napokban megismételt műsorban viszont pontosan ez történt.

„Szállítanak ugyan a bonyhádi boltokba is banánt, de mire anyu megtudja, hogy melyik boltban van, addigra el is fogyott. Ezért aztán évek óta nem ettem banánt” – írta Péter a Három kívánságnak. Tibi bácsi kiderítette, hová érkezik a szállítmány, Péter pedig soron kívül kapott öt kilót.</i>



http://lemil.blog.hu/2014/11/17/plakat_propaganda_a_pangas_viragai

off
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_rohognek_magyarorszagon_az_oroszok.594869.html

Most is sokan nem tudnak banánt enni, csak most azért mert nincs rá pénzük. De ez nem valami robotos topic?