1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rohamlövegek

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - ghostrider által indítva @ 2016. augusztus 13..

 1. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Milyen löveget akarsz belerakni? Nagy kaliberes páncéltörő ágyút, vagy rövid csövű tarackot? Nagy kaliberes páncéltörő ágyúból jelenleg a 120mm-es L52/54/55-ös ágyúk a legjobbak. Rheinmetal, Bofors. Ill. a kínaiaknak van valami új 125mm-ese. Azt szerintem bele lehetne operálni, de lehet, hogy rövid hozzá a 72-es alváza.


  Ottvolt az is, de az már akkor sem volt komoly teljesítményű, amikor elkészült. Nem tudom miért nem 102mm-es löveget raktak bele.  Azért nem vágnám rá ilyen gyorsan. Lásd továbbiak.

  Kényszermegoldás volt a Flak88-as bevetése harckocsik ellen, mégis zseniális ötlenek bizonyult. A rohamlövegekről pedig bebizonyosodott, hogy hatékonyabb páncélvadászok, mint a tankik. A legtöbb szövi tankot Stug III-asokkal lőtték ki.

  Később a Királytigris/Párduc esetén már nem kényszermegoldásosan, hanem elve úgy tervezve/újonnan építve készültek rohamlövegek, ahogy a magyar TAS-hoz is készült volna. Sőt, emlékeim szerint a Hetzerek is mintha új gyártásúak lettek volna, és nem meglevő T38-asokat építettek át.

  Gyalogsági támogatásra szerintem is egy IFV lenne a megfelelő, de nem a mai kaliberekkel.


  Így van, és azt se feledjük, hogy az űrméret alatti nyíllövedékek ellen elvileg nem védenek az aktív rendszerek, sem a grillrács, és elvileg a kiegészítő ERA/NERA páncélzat is kevésbé.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Az
  APFSD lovedekek ellen is mar van vedelem legalabbis ket gyarto szerint . A lenyeg hogy a reaktiv pancelba hullamok vannak belenyomva es amikor folotte megy el a lovedek akkor ezek a hullamok kumulativ toltetkent mukodve szettorik a lovedeket.

  Allitolag mukodik.

  Raadasul az egyik ceg Ukran. Nekik van lehetoseguk elesben is tesztelni.
   
 3. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member


  Igen, tudom, hogy elvileg van ilyen - talán a Kontakt-5 volt az első - , bár már elvileg a legújabb KE lőszerek valamelyest védenek ezellen a hatás ellen
   
 4. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Nekem tetszik, de a 120-as löveg kéne bele
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member


  A kortárs nyíllövedékek ellen a KONTAKT V is védett,nincs okukunk azt feltételezni,hogy a mai reaktív páncélok ne lennének hatékonyak.
   
 6. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Írtam én is a Kontakt 5-öt (vagy akkor a V az nem 5?), de tudtommal erre reagáltak a jenkik és a németek - és gondolom mások - is.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  De az ERA gyártók sem ragadtak le a KONTAKT V-nél.
   
 8. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  SzU-100
  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 9. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  СУ-85 - Szu-85
  [​IMG]
  [​IMG]
  ИСУ-122 - ISzU-122
  [​IMG] [​IMG]
   
  fishbed and Rotten878 like this.

Ezen oldal megosztása