Nekem tetszik, de a 120-as löveg kéne beleegy kis what if
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem tetszik, de a 120-as löveg kéne beleegy kis what if
Milyen löveget akarsz belerakni? Nagy kaliberes páncéltörő ágyút, vagy rövid csövű tarackot? Nagy kaliberes páncéltörő ágyúból jelenleg a 120mm-es L52/54/55-ös ágyúk a legjobbak. Rheinmetal, Bofors. Ill. a kínaiaknak van valami új 125mm-ese. Azt szerintem bele lehetne operálni, de lehet, hogy rövid hozzá a 72-es alváza.
Ottvolt az is, de az már akkor sem volt komoly teljesítményű, amikor elkészült. Nem tudom miért nem 102mm-es löveget raktak bele.
Azért nem vágnám rá ilyen gyorsan. Lásd továbbiak.
Kényszermegoldás volt a Flak88-as bevetése harckocsik ellen, mégis zseniális ötlenek bizonyult. A rohamlövegekről pedig bebizonyosodott, hogy hatékonyabb páncélvadászok, mint a tankik. A legtöbb szövi tankot Stug III-asokkal lőtték ki.
Később a Királytigris/Párduc esetén már nem kényszermegoldásosan, hanem elve úgy tervezve/újonnan építve készültek rohamlövegek, ahogy a magyar TAS-hoz is készült volna. Sőt, emlékeim szerint a Hetzerek is mintha új gyártásúak lettek volna, és nem meglevő T38-asokat építettek át.
Gyalogsági támogatásra szerintem is egy IFV lenne a megfelelő, de nem a mai kaliberekkel.
Így van, és azt se feledjük, hogy az űrméret alatti nyíllövedékek ellen elvileg nem védenek az aktív rendszerek, sem a grillrács, és elvileg a kiegészítő ERA/NERA páncélzat is kevésbé.
Írtam én is a Kontakt 5-öt (vagy akkor a V az nem 5?), de tudtommal erre reagáltak a jenkik és a németek - és gondolom mások - is.
Érdekes, hogy nem pont középen helyezkedik el a löveg. Elsőre azt gondolnám, hogy a visszarúgás miatt ideálisabb lenne ha pontosan középen helyezkedik el.
Az egykori rohamlövegek utódai a páncélvadászok:Szerintem a Pzh teljesen jogosan tekinthető a régi rohamlövegek modern utódjának. A mai önjáró lövegekkel felszerelt osztály pedig, rohamtüzér elődeik hagyományait tisztelve választott nevet. Nem beszélve arról, hogy saját idejében a Zrinyi-II rohamtarackok képviselték a hazai harcjármű gyártás csúcsát (Zrinyi-I, vagy a Tas soha nem készült el, nem állt rendszerbe).
A rohamlöveg (pl. StuG, StuH, Zrínyi) közvetlen irányzással tüzlet, a PZH meg csak akkor tesz ilyet ha az élete múlik rajta (önvédelemből).Szerintem a Pzh teljesen jogosan tekinthető a régi rohamlövegek modern utódjának. A mai önjáró lövegekkel felszerelt osztály pedig, rohamtüzér elődeik hagyományait tisztelve választott nevet. Nem beszélve arról, hogy saját idejében a Zrinyi-II rohamtarackok képviselték a hazai harcjármű gyártás csúcsát (Zrinyi-I, vagy a Tas soha nem készült el, nem állt rendszerbe).