[Exkluzív] Hyundai Rotem K2, Romániában élőben indul a jövő hónapban… záróvizsga
[단독] 현대로템 K2, 내달 루마니아서 실사격…최종 테스트, 경제
www.hankyung.com
Megerősítették, hogy a román kormány a jövő hónapban helyi élő lövésteszteket hajt végre a Hyundai Rotem K2 Black Panther tankján.
Ez az export utolsó kapuja, amelyen koreai és román katonai tisztviselők és a Hyundai Rotem dolgozói egyaránt részt vesznek.
A Hyundai Rotem K2 Black Panther tankja a jövő hónapban élő hatótávú lőteszten megy keresztül Romániában.
Egy magas rangú katonai tisztviselő azt mondta: „Megerősítették a Hyundai Rotem K2 Black Panther tank első helyi élő lőtávolsági tesztjének ütemtervét”, és hozzátette: „Mindkét ország kormánytisztviselői és a Hyundai Rotem munkaszintű tisztviselői részt venni a teszten, amelyet a következő hónap 10. és 16. között tartanak egy héten keresztül.”
Ez az első alkalom, hogy a K2 Black Panther tankot élesben lőtték ki Romániában.
Az orbitális berendezések helyi éles kilövése gyakorlatilag az utolsó lépés a fegyverek teljesítményének értékeléséhez a szerződés aláírása előtt.
A szakértők úgy vélik, hogy a lövöldözés eredményei alapján konkretizálódik az export mértéke és ütemezése, beleértve a szerződéses mennyiséget és a K2-es tankok számát.
A tavalyi Korea-Románia védelmi ipari együttműködési találkozón a román hadsereg közölte, hogy 300 harckocsira van szükség.
Egy iparági bennfentes kifejtette: „Úgy értesültem, hogy a Hyundai Rotem a román K2-es tankra vonatkozó rendelési mennyisége körülbelül 500 darab, ami körülbelül 10 billió vont értékben van.”
A Hyundai Rotem erőfeszítéseket tesz Románia megcélzása érdekében, miután tavaly nem exportált K2-es harckocsikat Norvégiába, mivel a német Leopard tankok kiszorították őket.
Ismeretes, hogy fontolgatják azt a javaslatot, hogy a K2 tanktechnológiát Romániába helyezzék át, és a harckocsiban használt anyagok, alkatrészek, berendezések gyártását helyi cégekre bízzák.
A versengő modell a világ legerősebb tankjaként ismert amerikai Abrams.
A román fél úgy értékelte, hogy a K2-es harckocsi körülbelül 10 tonnával könnyebb, mint az Abrams, így kiváló mobilitású és hasonló pusztító ereje van.
Nyilvánosan kijelentették, hogy technológiája extrém környezetben, például a Közel-Keleten és Norvégiában végzett teszteken bizonyított.
A Hyundai Rotem azt tervezi, hogy részt vesz a BSDA 2024-en, a legnagyobb helyi nemzetközi védelmi ipari kiállításon, amely jövő hónap 22-én nyílik meg közvetlenül a romániai éles tűzpróba után.
Ez Bae Chang-hak a Korea Economic TV-től.