Ropucsa / Ropucha / Project 775, -775M osztály (Szovjetunió)

1542542550_p92200391.jpg

Nem tudom, hogy az mit jelent, de felhúzták. Szerintem nem nemzetközi jelzésnek szánták. Lehet hogy azt jelzik, hogy mi van a raktérben, de csak a sajátjaiknak. Csak tippelek.

piros kockás jelzőzászló nincs is.

Orosz haditengerészetnél mások a jelzőzászlók (ahogy a Royal Navy által alkalmazott zászlók is eltérnek a nemzetközi standardtől), a jelentése az M betű, illetve

Az árbócon a jelzőzászlók így felülről lefele R, M, P ZS. Az M jelentése még a lassú sebességgel közelíts, a P jelentése lehet a térjen ki jobbra, a Zs pedig a közepes sebességgel közelíts jelentése is lehet.

Összességében szerintem itt a tlán a megfejtés az osztály (ropucha), illetve annak közlése, hogy lassan közelítsék meg, majd jobbra térjenek ki a hajótól közepes sebességgel.

Az árbóc másik oldalán két "I" betű van fennt, ami harci készültséget is jelenthet. Az alsó zászló az"Исполнительный" jelentésű, ami végrehajtást jelent. Gondolom, összességében az a végrehajtás alatt lévő deszantolásra utalhat.

Orosz haditengerészetnél mások a jelzőzászlók (ahogy a Royal Navy által alkalmazott zászlók is eltérnek a nemzetközi standardtől), a jelentése az M betű, illetve

Az árbócon a jelzőzászlók így felülről lefele R, M, P ZS. Az M jelentése még a lassú sebességgel közelíts, a P jelentése lehet a térjen ki jobbra, a Zs pedig a közepes sebességgel közelíts jelentése is lehet.

Összességében szerintem itt a tlán a megfejtés az osztály (ropucha), illetve annak közlése, hogy lassan közelítsék meg, majd jobbra térjenek ki a hajótól közepes sebességgel.

Az árbóc másik oldalán két "I" betű van fennt, ami harci készültséget is jelenthet. Az alsó zászló az"Исполнительный" jelentésű, ami végrehajtást jelent. Gondolom, összességében az a végrehajtás alatt lévő deszantolásra utalhat.
Márminthogy a 77 az II?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Gondolom ezeknek elárasztható desszantterük van a partraszálláshoz, így tippre azért is süllyedhetett így meg
Főleg, hogy port-side, elől találta el...
Szertinem a híd alatt akarták, látszik is a videón, hogy eredetileg arra áll be.
Az menőbb lett volna.

+nekem nem rémlik, hogy eláraszthatók lennének - tervezetten :D

Még egy videó Olenegorski Gornjak másik oldaláról:

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Főleg, hogy port-side, elől találta el...
Szertinem a híd alatt akarták, látszik is a videón, hogy eredetileg arra áll be.
Az menőbb lett volna.

+nekem nem rémlik, hogy eláraszthatók lennének - tervezetten :D
.
.
Es most ezzel igy mihez kezdenek? Van ott szarazdokk, amibe valahogy berangatjak? Vagy csak kihuzzak a partra, hogy ne sullyedjen el? Ha siman kikötik egy molohoz, azzal a sullyedest nem allitjak meg.