1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rubis/Amethyste-osztály

Diskurzus a(z) 'Nukleáris meghajtású vadásztengeralattjárók (SSN)' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. hiryu

  hiryu New Member

  Az új francia váltótípus:
  http://www.navyrecognition.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2399
   
 3. hiryu

  hiryu New Member

  http://www.navyrecognition.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2425
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Pedig 1-2 hete épp a fejem nem harapták le itt hasonló témában, mert a legenda szerint egy amerikai hordozót, ami kötelékben van, nem lehet megközelíteni-, megtámadni-, de még meg sem lehet próbálni megtámadni-, vagy rágondolni, hogy megtámadni. És ez nem sikerülne még az oroszoknak sem, stb stb stb bla bla bla. :)
   
 5. akagi

  akagi Well-Known Member

  Tudod, az US propaganda....! Lásd: Burke-osztály.
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Védelmi "gyűrű" egy romboló és egy cirkáló...? Naná, hogy átjutottak...
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Joker, egy CSG-t nem két hajó kísér, hanem alsó hangon 6-8 db és nem egy tengó, hanem kettő legalább. Azon felül az összes ilyen behatolásnál valahogy kifelejtik, hogy a torepedó ellen is lehet ellentevékenységet folytatni. Nincs olyan tengó, ami 6-nál egyszerre többet tud indítani. Innentől fogva számold ki a lehetséges ellentevékenység következményeit. Ezek a gyakorlatok kb. odáig tartanak, mint a légiharc gyakorlatok többsége. Az indítási pozíció megvan. Az, hogy utána mi van, az már egy másk történet, hát még a túlélés. A gyakorlaton, ha megvolt az indítás, akkor hurrá, nem lő vissza senki. A valóságban meg még, ha siker és szép a cserearány, akkor a túlélés az indítás után elég zizis.

  Ezen felül az összes gyakorlat részben szkriptelt, hiszen a gyakorlati övezet lehatárolt. A valóságban meg élesben oda megy a CGS, ahova akar...
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  molni


  A tengeralattjáró is oda megy ahová akar.Ezen kívül a tengeralattjárók nem random járőröznek hanem az ellenség lehetséges útvonalán így közel sem elképzelhetetlen a találkozás.
   
 9. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ahogy én olvastam ott, mintha 2 db Ticó és 2 db Burke szerepelt volna, vagyis 4 db kísérő hajó+ 1 db tengeralattjáró.
  Gondolom az anyahajón aktívak voltak a helikopterek és a repülőgépek is.
  Ezen felül említést tettek még a szövegben egy P-3 Orionról is.

  Ehhez képest a francia vas egyedül volt. Vagyis nem kis eredmény amit produkáltak.
  És azt hozzátenném, hogy egy ilyen hordozó csoportot nem egy magányos tengeralattjáró támadna a valóságban hanem 7-8 db.
  (Mint régen a konvojokat a németek.)
  A másik pedig az, hogy nem biztos, hogy a tengeralattjáró személyzete feltétlenül életben akar maradni. Lőnek ameddig lehetséges és okoznak annyi kárt amennyit csak bírnak. Utána mi lesz velük az pedig másodlagos.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A gyakorlat során a területet mindig lehatárolják biztonsági okokból... A háborúban meg nem. Nem értetted meg, hogy mire vonatkozik ez a rész...
   
 11. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  A múltkorjában nem egy "szövetséges" egységről volt szó, hanem a valóban lehetséges támadókról. És azt sem vonta senki kétségbe, hogy sikeresen lehet megtámadni egy harccsoportot. A lényeg ott bújik meg, hogy egy ilyen "vesztes" gyakorlat után az ellenfelek söröznek egyet és elemzik az elkövetett hibákat. A valóságos támadás után pedig az USA totális támadásával néz szembe az esetleg sikeres támadó országa. Nagy különbség! :)
   
 12. chimera

  chimera New Member

  Azért már az oroszoknak sincs annyi tengeralattjárója hogy falkában támadjanak ! De egy Kilo-osztályú hajónak mindenképp nagyobb esélye lehet mint egy Rubisnak mivel egy nagyságrenddel csendesebb ! A más országok modern AIP-os hajói is elég potensek , és egy hordozó köteléke ellen mindenképp egy tengó lehet a legveszélyesebb ! Amúgy ,bár nem vagyok tengeralattjárós ( hehe ) , de úgy vélem egy támadást fontolgató búvárhajó sztem mindenképp először a kisérőket kell hogy taccsra vágja már csak a túlélési esélyek miatt is ! Na meg a kisérők helikopterei is kifogynak egyszer az üzemanyagból ....
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezeket a gyakorlatokat nem zsebkendőnyi területen bonyolítják ezért nem hiszem,hogy ésszerű keretek köz valaki elérné a gyakorlat területének a határát.
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  molni most is elég látványos kísérete volt a hordozónak (nem csak két hajó, olvasd el azt a cikket!) , és egyetlen tengeralattjáró volt az ellenfél, ami ráadásul nem a legcsendesebb. És megcsinálta, teljesen mindegy, hogy hogyan magyarázod, az eredmény a lényeg. Kísérete volt, harckészültségben voltak, "háború volt", és egy tengó elintézte őket egyedül.
  A túlélés meg lehet ha másodlagos szempont a tengeralattjárónak, mert számíthatnak arra, hogy előbb vagy utóbb kilövik őket, akkor meg addigis harcolnak.

  Nem épp, mert egy ilyen támadás után az USA vesztene egy repülőgéphordozót, ami valószínűleg a helyi tűzerejének a nagyrésze. A következő hordozót nem lehet odateleportálni, így idő amíg odaviszik, és az is meglékelhető, amint a képlet mutatja. Az ellenség helyében ha választanom kellene, hogy lerohannak és szétlőnek mert hülye voltam és hagytam magam, vagy ha megpróbálnak lerohanni akkor látványos tüzijátékot rendezek a hulláikkal és aztán lesz ami lesz, háború lesz, akkor biztosan az utóbbit választanám.
   
 15. borisz

  borisz Well-Known Member

  ...vagy hagyták a jenkik, mert valami új "kacatra" akarnak több pénzt kicsikarni, és itt a kézzelfogható bizonyíték, hogy milyen agy szükség van rá.
   
 16. ruhakupac

  ruhakupac Active Member

  Hmmm... Onigazolas vagy, sem, de azert az irani Kilo-knak sok kozuk nincs ezekhez a hajokhoz.
  Tobb okbol sem. Ugyan egy SSN hangosabb, mint egy AIP SS, de Irannak epp egy ilyenje sincs.
  A franciaknak meg ez a tipus az elsovonalbeli SSN-je.

  Masreszt meg a franciak masodszor jatszak el ezt az amikkal.
  http://en.wikipedia.org/wiki/French_submarine_Casabianca_%28S603%29

  Harmadreszt a joeg tudja, hogy mi tortent ezen a gyakorlaton.
  Az teny, hogy a P8 nem hozza az elvart eredmenyeket, es az S3 Viking (megfeleloen modernizalt valtotipusa) rettenetesen hianyzik a CV-krol.

  S az is biztos, hogy eles bevetesen is mindig ket tengeralattjaro van a CVN-nel. S mostansag a masodik hajo Ohio SSGN tobbnyire.
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  Egy ilyen gyakorlat után mennyire osztják meg egymással a mindenre kiterjedő részleteket a felek? Szövetségesek meg NATO meg minden, de sok esetben nem baráti az USA viselkedése és ki tudja mi lesz 5-10 év mulva?
   
 18. amanitin

  amanitin Member

  szerintem is az eredmény a lényeg, és semmi megbízhatót nem lehet tudni arról, hogy mi történt ezen a gyakorlaton. Amiről ez a cikk szól, az 'állítólag írja a Blikk' kategória.
   
 19. magic

  magic New Member

  Szép eredmény egy 1984-ben szolgálatba állított tengótól.
  Vajon egy Barracuda(2017 re lehet szolgálatba állított példány ha nem késnek) mit művelve a kötelékkel?
  Érdekes lenne egy olyan gyakorlat ahol két összedolgozó Type 212 vagy Scorpène vadászik a kötelékre.
   
 20. Fade

  Fade Well-Known Member

  "Egy ilyen gyakorlat után mennyire osztják meg egymással a mindenre kiterjedő részleteket a felek? Szövetségesek meg NATO meg minden, de sok esetben nem baráti az USA viselkedése és ki tudja mi lesz 5-10 év mulva?"

  Legtitkosabb fegyvernem együtmüködés meg gondolom változó, de hogy kérésre Gotlandot odaadják 1évre, hogy amik szabadon ahogy szeretnék gyakorlatozzanak az egyik legfejlettebb AIP tengóval amennyit jólesik meglehetősen sokat mond.

  Ettől még itt a legnagyobba titkolózás/megtévesztés olyan dolgok derülhetnek éles szitukban ki amire nem is gondol az ember.
   

Ezen oldal megosztása