Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem értem, miért vannak hátra felé is mikrofonok. Onnan csak saját magát hallja.
Nem értem, miért vannak hátra felé is mikrofonok. Onnan csak saját magát hallja.
Rohadt automatikus szogenerator. Remélem azért érthető valamelyest.Természetesen nem hall keresztül a tengo testén de ettől függetlenül fontos szerepe van még azoknak az elfogott transducereknek is.
Ezek a szonarok úgy működnek mint egy fázis vezérelt radar vételi uzemmodban. A be érkező jel nem csak egy érzékelő hanem a gombfelszin sajátosság miatt egy csoport érzékelő "találnak" el. Az érzékelő el az így beerkezett jell azok elhelyezkedese miatt két tulajdonság an különböző fog. Az egyik a jelerosseg ami értelem szeren ott a legerosebbet ahol pont ranez az érzékelő az jel érkezési irányára a másik tényező az idő. Az érzékelő illetve a jelfeldolgozo egység képes érzékelni azt hogy ugyanaz a jel mennyi ido eltéréssel érte el a két szomszédos érzékelő és így a jelerosseg és az időbeli különbségbol számolja ki a jel irányát 3D Ben.
Tehet a hátsó érzékelok is resztvesznek a mérés én de nem a hátulról hanem inkább az oldalról felhatulrol érkező jelek mereseben analizalasaban.
Rohadt automatikus szogenerator. Remélem azért érthető valamelyest.
Bár a hang terjedési sebessége adott.Természetesen nem hall keresztül a tengo testén de ettől függetlenül fontos szerepe van még azoknak az elfogott transducereknek is.
Ezek a szonarok úgy működnek mint egy fázis vezérelt radar vételi uzemmodban. A be érkező jel nem csak egy érzékelő hanem a gombfelszin sajátosság miatt egy csoport érzékelő "találnak" el. Az érzékelő el az így beerkezett jell azok elhelyezkedese miatt két tulajdonság an különböző fog. Az egyik a jelerosseg ami értelem szeren ott a legerosebbet ahol pont ranez az érzékelő az jel érkezési irányára a másik tényező az idő. Az érzékelő illetve a jelfeldolgozo egység képes érzékelni azt hogy ugyanaz a jel mennyi ido eltéréssel érte el a két szomszédos érzékelő és így a jelerosseg és az időbeli különbségbol számolja ki a jel irányát 3D Ben.
Tehet a hátsó érzékelok is resztvesznek a mérés én de nem a hátulról hanem inkább az oldalról felhatulrol érkező jelek mereseben analizalasaban.
Már nagyon régen engedélyezik. Ennek köze lehet ahhoz, hogy Walker mit pofázott el. Vagy ahhoz, hogy ezen a szinten rég túl van a civil ipar. Lásd Hpasp sorozatát. A vonatott szonarokról is kép van fent vagy az, hogy a no.1. bója hogyan hajtogatja szét magát.Igen érthető.Pislogtam is mert én szoktam telefonról ilyeneket művelni szóval jobb lenne ha leállnál az utánzassal!
Nem szoktak ilyen képeket engedélyezni,mi történt?
Mindenféle hang terjedési sebessége azonos, úgyhogy abból te nem számolsz ki semmit.Igen és?
OFFMindenféle hang terjedési sebessége azonos, úgyhogy abból te nem számolsz ki semmit.
Bár a hang terjedési sebessége adott.
Mindenféle hang terjedési sebessége azonos, úgyhogy abból te nem számolsz ki semmit.
Ez idáig rendben is van, de a szonár gömbjén belül ez nem számít. Két érzékelő között a beérkezési idő különbsége ezektől nem függ, és te ebből akartál valamit kiszámolni.Hat az bizonya vizben nem allando es meg csak nem is egyenesvonalu. A viz sotartalmatol homersekletetol asvanyianyagtartalmatol ( homok pl ) keveredesi modjatol stb stb valtozo. A hang a vizben bizony elkanyarodik es nem is kismertekben . Az hogy 30 fokos torest kanyart ir le gyakori de a 90 fok kozeli is elofordul.