Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Információk valóságos kincsesbányája ez a régóta működő kanadai oldal a Szent Istvánról és fivéreiről:
S.M.S. Viribus Unitis
Képek, videók, rajzok, 3D rekonstrukciók, adatok, publikációk, stb, stb...
Még a soha meg nem épült utód, az "Ersatz Monarch" is kapott egy oldalt az oldalon:
Bónusz: Innen kiindulva bukkantam rá Krámli Mihály cirka 400 oldalas munkájára a Monarchia csatahajóiról:
https://militaria.hu/uploads/files/17029300_1586942760.pdf
A 2. Gripen szazad a 2030-as evekben olyan lenne, mint a Szent Istvan csatahajo az I. vilaghaboruban: messzirol nezve impozans, hogy a magyaroknak ilyenre is tellik, de mivel pancellemez helyett vaslemezre tellett csak, ezert ha jon egy olasz csonak, akkor elsulyeszti. :-(
Jogos.Ez itt nem teljesen fair, amit írtál.A legmagyarabb
Lezavartunk megint egy évfordulót, ami eddig eszembe se jutott, de valószínűleg ha eszembe jut, se éreztem volna nagy késztetést arra, hogy beálljak a megemlékezők sorába. Eszembe juthatott volna pedig, mert még tavaly kaptam egy fülest, miszerint a Szent István dicsőséges elsüllyedésének…htenger.blog.hu
Akkor, ha a Gripenre valaki rádobb két kézigránátot, akkor az szar?
Az a két csónak, ami elsüllyesztette a Szent Istvánt sokkal lassabb mint a csatahajó volt, egyszerűen nem lett volna szabadd tűzelési helyzetbe kerülniük egy rendesen működő flotta ellen. (és szerintem nem is kerültek kb soha más flotta ellen)
Ne ma hajó volt szar, hanem a hajót körül vevő szervezet.
Hogy juthatott a tűzelési pozicióba egy motorcsonak, egy flotta közepén?
Úgy, hogy a taljánokban volt támadószellem (ellentétben a -kis hajókat kivéve- az OM flottában),Ez itt nem teljesen fair, amit írtál.A legmagyarabb
Lezavartunk megint egy évfordulót, ami eddig eszembe se jutott, de valószínűleg ha eszembe jut, se éreztem volna nagy késztetést arra, hogy beálljak a megemlékezők sorába. Eszembe juthatott volna pedig, mert még tavaly kaptam egy fülest, miszerint a Szent István dicsőséges elsüllyedésének…htenger.blog.hu
Akkor, ha a Gripenre valaki rádobb két kézigránátot, akkor az szar?
Az a két csónak, ami elsüllyesztette a Szent Istvánt sokkal lassabb mint a csatahajó volt, egyszerűen nem lett volna szabadd tűzelési helyzetbe kerülniük egy rendesen működő flotta ellen. (és szerintem nem is kerültek kb soha más flotta ellen)
Ne ma hajó volt szar, hanem a hajót körül vevő szervezet.
Hogy juthatott a tűzelési pozicióba egy motorcsonak, egy flotta közepén?
igen, a Hét tenger bloggon olvastam.Jogos.
Ezen a sztorin mindig felnyerìtek, ha szembe jön.
Az megvan hogy indulásnál ,elfelejtették megnyittatni a védőhálót a kikötőben?
jaj, ez mekkora marhaság. Jelmondatnak meg hasonlónak jó, de amúgy egy marhaság.Úgy, hogy a taljánokban volt támadószellem (ellentétben a -kis hajókat kivéve- az OM flottában),
meg mákjuk volt. De ugyebár a szerencse a bátrak kísérője.
Meg kissé balanszolatlan volt a flotta....jaj, ez mekkora marhaság. Jelmondatnak meg hasonlónak jó, de amúgy egy marhaság.
Nem mákjuk volt, hanem szar volt az Osztrák-Magyar flotta vezetése, hibát hibára halmoztak.
Szar volt a vezetés, és a sok évnyi állandó kikötői állás miatt a legénység morálja is szar lett.jaj, ez mekkora marhaság. Jelmondatnak meg hasonlónak jó, de amúgy egy marhaság.
Nem mákjuk volt, hanem szar volt az Osztrák-Magyar flotta vezetése, hibát hibára halmoztak.
Nézz rá mennyibe kerültek....Szar volt a vezetés, és a sok évnyi állandó kikötői állás miatt a legénység morálja is szar lett.
Ami el is vezetett többek közt a cattaroi matrózlázadáshoz is.
Kivételek az állandóan bevetésen levő kisebb hajók, ott volt harci szellem.
Persze. De akkor ez presztízskérdés volt mindenkinek, ha meg saját gyártás, akkorNézz rá mennyibe kerültek....
2.5 vagy 3x -or drágább volt mintha az angoloktól rendelik.
Az ipar kiépítése is jól hangzik, tény.
De ennyiért, kistafirungolni magán üzemeket, érdekes.
Nem gyártottak rombolót,fregattot,cirkálót...Persze. De akkor ez presztízskérdés volt mindenkinek, ha meg saját gyártás, akkor
még 'menőbb' lettél.
Rossz hajóknak meg azért nem lehet mondani őket.
viszont ami volt, azok nem feltétlenül voltak rosszakNem gyártottak rombolót,fregattot,cirkálót...
Azok nem "fizettek" jól.
Nem volt kisérőhajó, csak a nagy batárok .
Adriára jók voltak, de a Földközire már annyira nem.
Nem volt kisérő hajó.viszont ami volt, azok nem feltétlenül voltak rosszak
a tárgyalt osztály mellett még elment a Radetzky, vagy a könnyebbekből a Helgoland oszt, vagy a rombik közül a Tátrák, Huszárok hajói.
A földközin amúgy se érte volna meg próbálkozni.
szvsz ezzel sem lett volna feltétlen baj, ha csak az nem tudta volna, hogy valami történik, aki száz kilométerre lakott a tengertől.Nem volt kisérő hajó.
Csak elavult szarok.
Egy darab romboló volt talán ami megfelelt az elvárásoknak.