1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Softex Aero VV-2

Diskurzus a(z) 'Harci helikopterek' témában - Phoenix által indítva @ 2016. szeptember 14..

 1. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Softex Aero VV-2
   
 2. notaricon

  notaricon Well-Known Member

 3. joker

  joker Well-Known Member

  Pont erre gondoltam, hogy egy buzgóbb AK-harcos úgy leszedi mintha ott sem lenne. A szélvédője sem tűnik golyóállónak. Az 1db 190-245 lóerős turbina is elég vékony. Túlfelől a tesók a harci helijeikbe kettot használnak darabonként 10x olyan erőset. Ha legalább nem lenne ilyen a kialakítása, pl szélesebb lenne, akkor 4 személyes olcsó(?) civil gépként árulhatnák. Ezzel épeszű pilóta nem fog a szakik fele menni, még egy Igla-t sem indítanának rá, hanem PKM-el hoznák le ha az AK-nak nem sikerül.
   
 4. beta

  beta Well-Known Member

  Hát igen, legalább a 12,7-es kaliber alattiakat meg kéne tudnia fognia, különben gyakorlatilag nincs védelme. Meg hát a fegyverzet is kérdéses, hogy miből mennyit tudna vinni.
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A 80`-as évek európai páncéltörő helikopterei lényegében páncéltörő rakétákkal felszerelt könnyű helikopterek voltak.
   
 6. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Az 1.Vh.-ban lèghajóról ès duplafedeles gèpekről is bombàztak.
  25-30 èvvel kèsőbb mègsem jutott eszèbe alkalmazni ezeket senkinek.
   
  fip7 likes this.
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szerintem ebben az esetben bevetési profilja ami eldönti, hogy mennyire van értelme. Ha felderítésre akarják használni mint az amerikaiak az OH-6-t és valami olyasmi lesz belőle mint a Kawasaki OH-1 akkor szerintem ok.
   
 8. formosa1

  formosa1 Active Member

  Bár szó szerint nem bombáztak, de az angolok kétfedelű Swordfish torpedóvető repülőket használtak a II.VHB-ban.
   
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  Most arról az Ukrán vezetésrôl beszélünk, amely " megalkotta" a Dozor B-t, és a "Porosemko osztályú" páncélozott folyami hajót. Mindkettô alkalmatlan rossz konstrukció. A Dozor B egyértelmûen használhatatlan és gyakorlatilag nem mûködik, és már ha megy pár tucat kilométert törik- reped a páncélja. A páncélozott folyami hajó alapjában nem tengerre való, mégis arra szánták, ráadásul a hírek szerint ugyancsak pocsék a minôsége. Ezután egy alig terhelhetô helikopter- röhejes paraméterekkel. Csak hogy alig van bevethetô helikopterük. Az nem nagyon számít hogy roncsokkal próbálnak repülni, mert többek közt nincsenek a javításhoz használható új vagy megfelelô minôségben felújított alkatrészeik. Nem nagyon vannak már szakembereik sem.. Pénzük sincs igazán ezeknek ( sem) a beszerzéséhez, biztosításához. Így elôálltak egy nagyon olcsó és egyszerû helikopter koncepciójával, amit talán szériában is le tudnak gyártani, és mûködtetni. Viszont ennek a helikopternek csak az lehet a bevethetôségi koncepciója Ukajna jelenlegi lehetôségei- körülményei mellett, ha nagy tömegben nagyon olcsón tudják gyártani, És eleve nem számít a pilóták és a gép elvesztése. ( a katonáik élete az eddigiek alapján nem számít nekik- viszont ez alapján nagy számban kell majd gyorsan kiképzett pilóta is) Ezért ( is) gyaníthatóan nem felderítésre fogják használni, hanem egy az egyben támadásra. Potyogni fognak? Biztosan. Viszont.
  Ár/ érték arány, + Ukrajna lehetôségei + a jelenlegi Ukrán "katonai" vezetés mentalitása. És még mindig kérdéses hogy az egyre rosszabb körülményeik mellett képesek a széria gyártására.
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Naigen :D az ördög mindig a részletekben bújik meg.
   

Ezen oldal megosztása