Neeee, NEEEM hiszem el
.
Hű de meglepődtem
.
Balekság volt eladni a törököknek, ezt már mikor híre ment hogy tényleg leszállítják nekik az oroszok, akkor leírtam. Az utolsó utáni pillanatig én tényleg azt hittem, hogy csak kamu - pletyka a török Sz-400.
Eddig kb. ötvenszer volt róla szó. Akkor miért vállalják fel nyugat-európai és az USA is, hogy amerikai rendszereket adnak el oda, ahol hagyományosan szovjet-oroszt is használnak? Gondolod akkor ők is posta/email fordultával küldik ki a nemzetbiztonságilag kritikus adatokat, mert csak...?
Vegyük már észre, hogy a hidegháború alatt is kilóra 3. világbeli országból alig párszor sikerült pénzért direktbe megvenni dolgokat. Ilyen volt az indonéz Dvina 1966-ban (?) és csá. Minden a helyi konfliktusokból guberáltak össze. Kubot araboktól, Oszát valahonnan Afrikából, stb.
A franciák nem aggódnak, hogy Rafale és saját francia fegyvereik titkait azonnal eladja India? Vagy az oroszok miért nem aggódtak Indiánál emiatt, amikor nyugati kapcsolat is volt a Mirage-2000 típus kapcsán? Stb.
Vagy itt mindenki puszira megadja a személyes adatait, bankkártya PIN kódot és mást is boldog boldogtalannak haveri alapon...?
El lehet ezt játszani. Max. egyszer. Aztán soha többet nem adnak el neked semmit.
Egyébként nem értem ezt a nagy mágiát és misztériumot. Az Sz-400 egy kb. 20 éves fegyverrendszer, amit csak 2007 után tudtak elkezdeni nagy számban gyártani, a kínai Sz-300PMU2 eladás pénzekből. A rendszer alapjai a '70-es évekig nyúlnak vissza... Az ARH rakéta még mindig csak a hírekben és szép papír HMZ, de OTH képességét sem demonstrálta még.
Sokkal érdekesebb lenne az Sz-350, mert az valóban egy új rendszer. Na, azt nem is adták el még senkinek érdekes módon pedig van export változata. Pedig az én szememben összességében a kisebb HMZ ellenére is potensebb, átgondoltabb és nem szovjet léptékű.