Sz-400 Triumf / S-400 Triumf / SA-21 Growler (Oroszország)

Sz-400 osztályok
download.php

56 osztályt terveztek 2020-ig összesen, ha jól emlékszem?

Elgondolkodtam azon, hogy általában miért 2 osztályos ezredek vannak, Valószínűleg azért, mert ha mondjuk van 6 osztályom, akkor melyik variáció a legjobb megoldás.
1. 1×6 osztály 1 ezred (1 rendszer)
2. 2×3 osztály 2 ezred (2 rendszer)
3. 3×2 osztály 3 ezred (3 rendszer)
Mivel a feladat ugyan az, a 3 rendszer a leghatékonyabb. 3 felderítő lokátorral, vezetési ponttal, kiegészítő eszközökkel.

Ennek nem találtam külön toppikot.... Oroszok új anti-rakétát teszteltek.... Hajtómű még a sílóban indul...amikor eléri 3 km/masodperc sebeséget, akkor konténer elengedi.... Jó csunya a hangja......:mad::D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed and gacsat
Tud olyat is az Sz-400, hogy az automatának kiválasztja a kezelő a célt, amennyiben több pacska látszik egymás mellett (vontatott csali).
Erre szolgál a kézi-követő kerék alatt látható piros hanyattegér.

Innen már rá tudja vezetni egyenként a célokra a rakétát?
Mármint meg tudja a kezelő különböztetni a repcsit a csalitól?

És addig? Honnan tudják, mi van a horizont alatt?

Vagy az is előfordulhat, hogy a célpont indítás után süllyed horizont alá. Ez alapján a rakéta az utolsó paraméterekből próbálja a célpontot elfogni a végfázisban a saját radarja használatával. Ha nem telik el túl sok idő a kettő között, akkor erre reális esély van. Ha mondjuk 200 km távolságban megy horizont alá a cél, a rakéta repülési ideje vagy 2,5-3 perc kb. a mesében foga a számolt ütközési pont közelében lenni a rakéta, ha a cél csak 300 m/s-mal repül és 120-140 fokkal eltérő irányba repül két percig. A két számolt ütközési pont a között lesz vagy 30-40 km távolság.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
A fenti plakát miatt még mindig jót röhögök.
:D

Az ábrázol rakéta típusa ЗУР 40Н6Е a felírat szerint...
... de a fejjel lefelé megtükrözött rakéta képen jól olvasható az eredeti felirat: 48H6E3
:oops:
Igazad van, Tiéd a pont. Ennyit a hivatalos plakátokról.

Igazad van, Tiéd a pont. Ennyit a hivatalos plakátokról.

Meg csak alsó hangon 4 olyan típus van rajta, ami már nincs hadrendben, de minimum három.

EF-111
F-111
EA-6B
F-117

Még az orosz adatok szerint sem képes átlagos vadászgépet 600 km-től követni zavarásmentes környezetben is. Ez a távolság kb. E-3/B-52 méretű célok ellen értelmezhető.

Az alatta levő táblázatot már tényleg nem tudom hova tenni.
40N6 2000-ben? Még PMU2 sem volt volt akkor a 48N6E2-vel... Még a PMU1 se került hadredbe.
9M96E2 1992-ben?

Mi ez a tömény hülyeség...?

A dátumokon én is csak csuklottam egyet-kettőt, de gondoltam lássátok, milyen össze-vissza adatokkal csinálnak ilyen táblázatokat.