Azért ennyire nem kell megenni az agitpropot.Off: 2026 ra itt már Abdul kergetés lesz. Sajna az is elképzelhető hogy a gyárak is leállnak addigra nyugaton
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért ennyire nem kell megenni az agitpropot.Off: 2026 ra itt már Abdul kergetés lesz. Sajna az is elképzelhető hogy a gyárak is leállnak addigra nyugaton
Lehet, jól tippelsz: https://www.janes.com/article/80889...resents-joint-franco-german-tank-demonstrator "Neuhaus expected the EMBT's weight to make it attractive for eastern European countries with bridges not able to withstand heavier tanks."Ez itt már elég off, de 1-2 zászlóaljról volt szó régebben, és az is ki lett tárgyalva, hogy igen, a nehéz szárazföldi cuccok, a Z2026 végén jönnek, ha be nem üt valami addig. Amúgy én még mindig a hibrid Leclerc/Leo-ra tippelek.
Kelet Europára is gondolnának. Hm új hibrid új M "export" változatbanLehet, jól tippelsz: https://www.janes.com/article/80889...resents-joint-franco-german-tank-demonstrator "Neuhaus expected the EMBT's weight to make it attractive for eastern European countries with bridges not able to withstand heavier tanks."
The tank has a German Leopard 2A7 hull, engine, and chassis and a Nexter Leclerc two-man turret with an automatic loading system. Én igazán ennek ürülök. Főleg ha tényleg ilyenünk lesz, 2 zászlóalj ~4-4,5 millió eurós darabáron már kényelmes lenne, ha nem akkor maradok a T90-nél mint favoritom.Lehet, jól tippelsz: https://www.janes.com/article/80889...resents-joint-franco-german-tank-demonstrator "Neuhaus expected the EMBT's weight to make it attractive for eastern European countries with bridges not able to withstand heavier tanks."
62 tonna.Kelet Europára is gondolnának. Hm új hibrid új M "export" változatban
Az elé meg írni fognak egy egyest szerintem. Mindenesetre érdekes hogy a Leo2 tornynal jobbnak gondolják a leclerc tornyát.The tank has a German Leopard 2A7 hull, engine, and chassis and a Nexter Leclerc two-man turret with an automatic loading system. Én igazán ennek ürülök. Főleg ha tényleg ilyenünk lesz, 2 zászlóalj ~4-4,5 millió eurós darabáron már kényelmes lenne, ha nem akkor maradok a T90-nél mint favoritom.
Nekem úgy jön le hogy 62 tonna így, a mi közép európai kedvünkert, meg a hidak kedvéért. Marad benn meg 6 tonna potenciál ha kérünk rá valami extrát. Mivel ez egy demonstrator valószínűleg a tervezett gép kissé más lesz. Viszont így is működik és viszonylag olcsó osszekalapalni a kettőt.Nem nem olvasd el figyelmesebben.
Nagyon kellene egy 40-50 tonnás vas. Ami ár értékben kedvező lenne. Szerintem tisztában vannak vele hogy Kelet-közép európa nem tud megengedni magának 10 milliós tankokat. Szerintem egy két év és kijönnek az "olcsóbb" változattal. A piac a vevő a főnőkAz elé meg írni fognak egy egyest szerintem. Mindenesetre érdekes hogy a Leo2 tornynal jobbnak gondolják a leclerc tornyát.
Én az automata töltőt sokkal előnyösebbnek tartom mint a manuálisat, leo2 torony is jó lenne csak vágjanak bele egy automatátAz elé meg írni fognak egy egyest szerintem. Mindenesetre érdekes hogy a Leo2 tornynal jobbnak gondolják a leclerc tornyát.
60-62 tonnával terveznek. Plusz a 6 tonnával. Visszont ez árrban sok lenne. Az elektronikán,optikán lehet még talán sporolni. De igazzán a súly plusz a körítésen tudsz faragni. Ahhoz hogy piaca legyen itt legalább 7-8 millióra le kénne faragni.Nekem úgy jön le hogy 62 tonna így, a mi közép európai kedvünkert, meg a hidak kedvéért. Marad benn meg 6 tonna potenciál ha kérünk rá valami extrát. Mivel ez egy demonstrator valószínűleg a tervezett gép kissé más lesz. Viszont így is működik és viszonylag olcsó osszekalapalni a kettőt.
Nem kellene. Hatvan tonna alatt nincs korszerű hk. Mi itt a világ fő hadszíntere vagyunk, ide csak a legjobb alkalmas, de igazából annál is jobb kellene!Nagyon kellene egy 40-50 tonnás vas. Ami ár értékben kedvező lenne. Szerintem tisztában vannak vele hogy Kelet-közép európa nem tud megengedni magának 10 milliós tankokat. Szerintem egy két év és kijönnek az "olcsóbb" változattal. A piac a vevő a főnők
Mondott mégvalamit Benkő közvetlenül azután, hogy a beszerzendő rámpás szállítórepülő légi-utántöltő képességével és jelentős tehelhetőségével leszűkítette a lehetséges típusokat a C130, KC390 és A400M triumvirátusra:
"Magyarország nincs kötelezve arra, hogy a hadieszközöket kizárólag NATO-tagállamtól szerezzen be, minden hadseregnél a kívánt képességek megléte az elsődleges szempont – hangsúlyozta a lehetséges beszerzési források kapcsán a vezérkari főnök."
https://magyaridok.hu/belfold/keszen-allunk-az-europai-hadseregre-2665771/
Ez vajon melyik jelentős beszerzésre vonatkozhat, hogy fontos volt leszögezni és miért pont a szállítók után rögtön mondta ezt. No persze ez már majdnem kremlinológia...
Az új Falcon-ról még mindig semmi új kép?...spotterek hol vagytok?...