Szárazföldi haditechnikai eszközök közbeszerzései, fejlesztési programok

Status
Not open for further replies.
Az egész mögött nem más, mint egy igazi géniusz, dr Kwawdo Safo apostol áll:

http://africarm.org/publications/apostle-safo/

Ezt is ő fejlesztette ki:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Igazából az egész világon mindent ő fejlesztett ki.
Nagyon komoly! Kíváncsian várom az első éles harci szereplését eme eszközöknek. Szerintem az apostolt kivégzik utána.

Engem a helikopter a Kék Villámra emlékeztet

Hogy készül a Ghánai erőpáncél, azaz a hadiipar csúcsa:)
Az ihletet egyértelműen A holnap határa c. filmből merítették.
Az innovációs készség mindenesetre dicséretes.
Ha Magyarország és Ghána összefog, semmi sem állhatna utunkban!

Hogy készül a Ghánai erőpáncél, azaz a hadiipar csúcsa:)

Ez a videó mindent vitt. Beviszem a gyárba holnap és megmutatom. A végén a tesztkör meg a petárdázás ütött :D
Hiányoltam a roncsolás mentes anyagvizsgálatokat, meg nem láttam nyomatékkulcsot sem egyik kezében sem, egyéni védő felszerelések hiányát fel som hozom, de az mind csak arra bizonyíték hogy ezek nélkül is lehetséges minőségi gyártás mi meg ezt 1 picit túltoljuk :rolleyes:

Na ezen most sírtam a röhögéstől. Megy a parasztvakítás ezerrel ott Ghánában. Szerintem halálosan komoly ez a bemutató, rengeteg tiszt van jelen meg a sajtó is.
7:06-nál amikor a belső teret mutatja a rádió alatt egy 2csatornás oszcilloszkóp is be van szerelve :D az komoly harcértéket adhat :hadonaszos: sőt a szkóp felett egy impulzus generátor is van?

• Tetszik
Reactions: Shadow
Ez mi ez? :cool:

1000x563@sabaton2.jpg

Kreatív a díszletkészítő :)

https://honvedelem.hu/cikk/114240_uj_dalok_a_21_szazad_hadikronikasaitol

Ez a "szárazföldi indítású bomba" egy sima ballisztikus rakéta, amit a merketingesek ezzel a hülye névvel akarnak eladni?

• Tetszik
Reactions: zsolti
Ez a "szárazföldi indítású bomba" egy sima ballisztikus rakéta, amit a merketingesek ezzel a hülye névvel akarnak eladni?
Működés szerint igen egy rakétatüzérségi eszköz, aminek a "végfázisa" tulajdonképpen egy hagyományos gravitációs bomba és egy siklóbomba irányitásának összeépítése. Előnye, hogy te magad döntöd el, hogy a hagyományos bombáid milyen arányba akarod repülőről bevetni/rakétatüzérségként bevetni. Nagyobb pontosságú, mint egy hagyományos rakétatüzérségi eszköz. Valószínüleg olcsóbb, mintha minden preciziós bombát repülővel juttatnál célba. Nekünk ideális lenne, mivel a Gripenekkel viszonylag kevés számú bomba szállítható. Nem véletlenül SAAB fejlesztés...;)

Ez volt már? usánka is tervezgeti az 50mm-es fegyót nem csak a ruszkik.

Egy 50 mm es lovedek cca haromszor nehezebb mint egy 35 mm es. Ehez jon szerintem egy olyan 25% max tobb hajitotoltet. Alovedek igy lassu lesz az novekszik a szoras es csokken a pasztazott lotavolsag. Ehez jon meghogy ketsegeshogy avideoban is lathato APFSD lovedek milyen teljesitmenyre lesz kepes.

De csak talalgatok.

Egy 50 mm es lovedek cca haromszor nehezebb mint egy 35 mm es. Ehez jon szerintem egy olyan 25% max tobb hajitotoltet. Alovedek igy lassu lesz az novekszik a szoras es csokken a pasztazott lotavolsag. Ehez jon meghogy ketsegeshogy avideoban is lathato APFSD lovedek milyen teljesitmenyre lesz kepes.

De csak talalgatok.
APFSD IFVk ellen szerintem elegendő teljesitményű lesz.A HE gránát teljesitménye viszont jelentősen nőni fog,és az időzitett robbantású lőszerek teljesitménye is nőni fog.Eközben a lőszer mérete még a viszonylag jol kezelhető tartományban marad.Mint minden,ez is kompromisszum

Status
Not open for further replies.