Szerb haderőfejlesztési program és hadiipar

De abból indult a kérdéskör pont emiatt, hogy az eredetileg hforce nélküli gépbe utólag bele lehet-e építeni rentábilisan.
Szerintem csak a fegyverfelfüggesztő rögzítési pontjai lehetnek kérdésesek, ha minden igaz a katonai gépeknél ott megerősítettek valamit, ami a civil gépeken nincs. Azt utólag már nem biztos hogy lehet nagyobb megbontás nélkül. Persze ha megnézzük a H145M-ként eladott gépeket, ha jól emlékszem, akkor csak a magyar és a szerb katonai gépeken van meg fegyverfelfüggesztőknek a rögzítési pont, az összes többin nincs, így nekem az sem egyértelmű hogy mitől lesz katonai változat a katonai változat.

• Tetszik
Reactions: Pogány and krisss
Lehet, hogy mi is jól toljuk most ezt a műfajt, de a szerbek láthatóan egy fokkal jobban.

Szerintem meg az lenne nekik a nagy húzás, ha szépen berendelnének egy század Sakkmattot.
Azert penzt is kene adni, nem kapnak meg a ket szep szemukert. Ennyi erovel fel Afrika is kaphatna Sakkmattot.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Pontosan erre akartam kilyukadni.
Lengyeleknél is kinaiak szálltak be az útépitésbe.2012től úgy meglódultak náluk az épitkezések,hogy nem győzték a térképfrissitéssel.Elötte marha pocsék útjaik voltak.Utána meg időnként a semmiből kerültek elő főleg gyorsforgalmi utak,autópályák megjavultak,meg elérték a határokat.Náluk szerintem bejött a dolog.Mondjuk állitólag kedvezményes ajánlatot kaptak,mert velük szálltak be a kinaiak az európai útépités üzletbe.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
A Mission Computer től..
Ha az benne van akkor katonai változat és lehet integrálni hozzá fegyvereket
Pl. a német és az ecuadori H145M gépeken nincs meg a fegyverfelfüggesztőknek a helye, mégis katonai változatnak nevezik őket. A katonai szabvány szerinti kommunikáció képessége lehet inkább a megfejtés.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Pl. a német és az ecuadori H145M gépeken nincs meg a fegyverfelfüggesztőknek a helye, mégis katonai változatnak nevezik őket. A katonai szabvány szerinti kommunikáció képessége lehet inkább a megfejtés.

Ha megnézed a légialkalmassági bizonyítványokat (MBB-BK117 C-2 és MBB-BK117 C-2m - 36. és 41 oldal) a különbség a két típus között az egyik legfontosabb különbség hogy az M változat MTOW ja 50-100 kg mal több.
Szerintem ez az 50-100 kg a HForce rendszerek (számítógép, kábelezés, fegyver felfüggesztő csomópontok) tömege.

A kommunikációs rendszer a katonai standard rádiók miatt igen nagy valószínűséggel különbözik, de csak emaitt nem kéne külön type certificate.
A Link-16 és a MUM-T hez kapcsolódó rendszerek további tömeg növekedést (pár 10 kg) jelentenek majd...

Egyszerű vagy orosz vagy kínai/paki gép lesz. Nem olyan gazdagok a szerbek hogy mindent is megengedhetnek maguknak.
Tehát Mig-35 - 29 export változat lesz vagy jf-17 es block 3 al (sztem feltuningolt block-2 es lesz az) Reálisan nézve max 750-1 milliárd dollár/eurot szánhatnak arra az egy század gépre. Számomra a cikkből ez jött lett. (elemezésekből) Nincs is több pénzük rá.

Egyszerű vagy orosz vagy kínai/paki gép lesz. Nem olyan gazdagok a szerbek hogy mindent is megengedhetnek maguknak.
Tehát Mig-35 - 29 export változat lesz vagy jf-17 es block 3 al (sztem feltuningolt block-2 es lesz az) Reálisan nézve max 750-1 milliárd dollár/eurot szánhatnak arra az egy század gépre. Számomra a cikkből ez jött lett. (elemezésekből) Nincs is több pénzük rá.
Nem egyértelmű a keleti technika. Lásd H145M vétel. Sztem Macronnal meg tudnak egyezni. Uniós csatlakozás támogatása és francia Rafale.

Nem egyértelmű a keleti technika. Lásd H145M vétel. Sztem Macronnal meg tudnak egyezni. Uniós csatlakozás támogatása és francia Rafale.
Ami azt illeti már jelentős mértékben bevásároltak "uniós" "Francia" fegyverekből. Lásd szállítógépek il helikopterek. Én nem érzem úgy hogy annyira sürgős lenne nekik az az uniós tagság.

Jf17 szerintem nekik a logikus.Később,ha lesz rá pénzük,a J35.Mire pénzük lesz rá,az is elkészül.Kinaiaknak meg jó eklám,promóeladásként még vékonybb ceruza elővétele is lehetséges.

• Vicces
Reactions: formosa1
Ami azt illeti már jelentős mértékben bevásároltak "uniós" "Francia" fegyverekből. Lásd szállítógépek il helikopterek. Én nem érzem úgy hogy annyira sürgős lenne nekik az az uniós tagság.
Gazdaságilag nagyon fontos lenne nekik. Geopolitikai szempontból pedig nekünk sőt az Uniónak is. Az oroszok utolsó csatlósát átállítanák a Balkánon. Ezt nyeri Brüsszel. Higítanánk a nyugati hegemóniát, ezt nyerjük mi.