Na igen azért elgondolkodtató hogy mire kell nekik. Szerbeknél nincs BTR típus rendszerben, szóval ki lehet zárni hogy donornak kell vagy pluszba felújítva. A 26 db elég karcsú hogy plusz egy típust rendszeresítsenek, meg hát elég régi szar is hozzá, főleg amikor gyártják a Lazart meg ott van egy csomó BVP.
Ha csak a gépágyúk kellenek minek vették meg az egész gépeket? Olcsóbb lett volna leboltolniuk hogy csak a fegyverek menjenek. (+azokat a használt gépágyúcsöveket akarják felhasználni? Nem lesz egy hosszú életű project)
Én inkább továbbpasszolásra gyanakszom mint amit a csehek tolnak nagyüzemben.
És azért finom szólva is rendhagyó dolog hogy harcjárműveket adunk el, ehhez képest abszolút 0 hír van róla (ha talál valaki rá egy magyar forrást megköszönöm!!!), konkrétan ha Krisss nem erősítette volna meg max spekulációnak nézném azt az egy szerb cikket.
Bármekkora szutyok a BTR azért amíg csak pár db Hiúz lézeng itthon szerintem nem kéne elszórni. Azt se értem hogy ha a rendszerben lévő BTR-ek is gatya állapotban vannak akkor nem kéne donornak megtartani az összes leselejtezettet amíg le nem cserélik őket Hiúzra vagy új 8x8ra? Pláne a fegyverzetet.